Başkan Genç'ten kadınlar günü mesajı

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.   Kadınların sağlıklı bir toplumun oluşmasında temel görevi üstlendiğini belirten Başkan Genç, kadın haklarının geliştiği ve kadınlara değer veren

Başkan Genç'ten kadınlar günü mesajı
Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
 
Kadınların sağlıklı bir toplumun oluşmasında temel görevi üstlendiğini belirten Başkan Genç, kadın haklarının geliştiği ve kadınlara değer veren toplumların aynı zamanda en gelişmiş medeniyetler durumunda bulunmasının kadınların ne kadar önemli olduğunun bir göstergesi olduğunu söyledi.
 
Türkiye'nin Avrupa'nın kadınlara seçme ve seçilme hakkı veren ilk ülkelerinden olduğunu belirten Başkan Genç, "Cumhuriyetimizin kurulduğu yıllarda kadınlara seçme ve seçilme hakkı vererek kadının toplumumuzda hak ettiği yeri almasında önemli bir mesafe kat etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti, 1930 yıllarda kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıyan Avrupa'nın az sayıda ülkesi arasında yer almaktadır. Ne yazık ki dünyanın diğer ülkelerinde kadın hakları konusunda pek çok tartışmalar yaşanırken; Türkiyemiz, kadın haklarında önemli mesafeler kat edilmiştir. Kadınlarımızı siyaset dahil toplumun bütün kesimlerinde daha aktif bir şekilde görmek bizi gerçekten mutlu ediyor. Türkiye eğitimde attığı dev adımlar sayesinde kadınlardan işgücünden ve potansiyellerinden yararlanmaktadır. Bütün insanların bir anneden doğduğunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız. Bizi bin bir meşakkatle yetiştiren ve büyük bir özveriyle geleceğe hazırlayan annemizin bir kadın olduğunu asla unutmamalıyız." diye konuştu.
 
TOPLUMUN BÜTÜN KATMANLARINDA KADINLARIMIZ VAR
 
"Dinimiz İslâmiyet, "Cennet, annelerin ayakları altındadır" diyerek kadınlara ne büyük değer vermemiz gerektiğini bize göstermiştir. Türk kültüründe kadınların ve annelerin çok ayrıcalıklı ve kutsal bir yeri vardır. Bize düşen görev de kadınların bu önemli konumunu daha güçlendirerek, onları sosyal yaşamın ve iş yaşamının bütün katmanlarında yer almasını sağlayacak imkanları ortaya koymaktır. Günümüzde kadın haklarında sağlanan gelişmeler sayesinde kadınlarımız hemen hemen bütün meslek dallarında başarıyla kendilerini temsil etmektedirler. Senede bir gün değil bütün yıl boyunca kadınlarımıza hak ettiği değerleri vermeliyiz. Bu vesileyle bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum ve onlara yaşamlarında huzurlu, mutlu ve sağlıklı yıllar diliyorum."  
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler