Trabzon'un o bölgesini 10 yıl sonra görün!

TTSO, M. Suat Hacısalihoğlu Başkanlığındaki Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası heyeti Beşikdüzü Kaymakamı Başkanı Alaattin Aktaş’a iadeyi ziyarette bulundu.Ziyarete Başkan M. Suat Hacısalihoğlu’nun yanı sıra TTSO Meclis başkanı Vekilleri H. İbrahim Nalbant,

Trabzon'un o bölgesini 10 yıl sonra görün!

TTSO, M. Suat Hacısalihoğlu Başkanlığındaki Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası heyeti Beşikdüzü Kaymakamı Başkanı Alaattin Aktaş’a iadeyi ziyarette bulundu.

Ziyarete Başkan M. Suat Hacısalihoğlu’nun yanı sıra TTSO Meclis başkanı Vekilleri H. İbrahim Nalbant, Adnan Sağlam, Katip Üye Cesur Gerigelmez, TTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Tolga Avcı, Şaban Bülbül, Nevzat Özer ve Genel Sekreter Hakan Gürhan katıldı.
Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi’nin sorunlarının görüşüldüğü ziyarette konuşan Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, OSB’nin Kuluçka döneminde olduğunu belirtti. Önümüzdeki on yıl içerisinde üretim istihdam ve ihracatta da çok başarılı bir organize sanayi bölgesi olacağını söyledi.

TTSO ile Kaymakamlığın Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi’nde kurucu ortak olduğunu belirten Başkan Hacısalihoğlu yapılan ziyarette çalışmaları değerlendirdiklerini ifade ederek yatırımda bulunan girişimcilere kamunun her zaman yardımcı olması gerektiğini vurguladı.

BAŞKAN HACISALİHOĞLU BEŞİKDÜZÜ OSB İHRACAT İÇİN ÖNEMLİ

Hacısalihoğlu, Beşikdüzü OSB’de firmaların çoğunluğunun yatırım aşamasında olduğunu, tam teşekküllü üretim için biraz daha zamana ihtiyaç olduğunu, kamunun desteğinin bu anlamda çok önemli olduğuna dikkat çekti. Beşikdüzü OSB’nin kuluçka döneminde olduğunu ifade ederek bu dönemde kamu katkısına ihtiyaç duyulduğuna vurgu yapan Hacısalihoğlu şöyle konuştu:

“Bugün ilimizdeki ilk Arsin OSB çok başarılı ve örnek bir OSB olmuştur. İkinci olarak Beşikdüzü OSB’de kuluçka dönemindedir. Bu dönemde kamunun elinden geldiğince destek vermesi gerekiyor. İnanıyoruz ki önümüzdeki on yıl içerisinde Beşikdüzü OSB’de çok başarılı olacaktır. Bugün yatırım aşamasında olan fabrikaları geçtiğimiz aylarda ziyaret ettik. Buradaki sanayicimiz elindeki sermayeyi fabrikaların fiziki yapılarını ve makine parkurlarına harcamış. Şu anda üretime başlayan fabrikalar istihdama katkı sağlamaya başladı. Yakında bu fabrikalardan önemli bir ihracat bekliyoruz.”

Bir OSB’de bir saat elektrik kesintisinin işletmelere ve ekonomiye büyük maliyetler getirdiğini vurgulayan Başkan Hacısalihoğlu, ”Dört bin işçisi olan bir OSB’de bir saat elektrik kesintisi dört bin saat iş kaybı demektir.” şeklinde konuşarak elektrik kesintilerinde öncelikli tedbir alınacak alanlardan birinin de OSB olarak görülmesi gerektiğine dikkat çekti.

KAYMAKAM AKTAŞ BEŞİKDÜZÜ OSB GELECEĞE HAZIRLANDI

Kaymakam Alaattin Aktaş’da TTSO heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdiği konuşmasında, Beşikdüzü OSB Müteşebbis Heyet Başkanlığı görevini de yürüttüğünü belirterek, yeni parsel çalışmalarının yürütüldüğünü söyledi. “Beşikdüzü OSB Geleceğe Hazırlanıyor” projesi kapsamında DOKA desteklerinden yararlanarak OSB’nin tanıtım çalışmasının tamamlandığını anımsattı. Kaymakam Aktaş, “Proje kapsamında hazırlanan 12 dakikalık Türkçe, Rusça, İngilizce ve Arapça tanıtım filmi ve katalog ile gerek bölgenin gerekse firmalarımızın tanıtımını gerçekleştirdik. Proje kapsamında web sitesi de hazırlandı. Bu proje ile firmalarımızın faaliyetlerini tanıtarak Beşikdüzü OSB’nin gelişmesine katkı sağladık. ”şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel