Trabzon'u köprü yaptılar

Haber61 – Haber Merkezi – Trabzon Emniyet’i Asayiş Şube Ekiplerine bağlı Ahlak Büro Ekipleri 1 ay içerisinde Ortahisar İlçesinde fuhuşa yönelik yapmış olduğu çalışama da 25 yabancı uyruklu kadını gözaltına alarak sınır dışı edilmesi için Yabancılar Şube M

Trabzon'u köprü yaptılar

Haber61 – Haber Merkezi – Trabzon Emniyet’i Asayiş Şube Ekiplerine bağlı Ahlak Büro Ekipleri 1 ay içerisinde Ortahisar İlçesinde fuhuşa yönelik yapmış olduğu çalışama da 25 yabancı uyruklu kadını gözaltına alarak sınır dışı edilmesi için Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim etti. Son olarak Çömlekçi Semtinde yapılan operasyonlarda en küçüğü 22 en büyüğü 46 yaşında olan 9 kadın ifadesi alınmak üzere Trabzon Emniyetine getirildi.

YOL PARASINI İÇİN DURUYORLAR

Kadınların Kafkas ülkelerinden yurda geldiği öğrenilirken Trabzon’u köprü olarak kullandıkları ortaya çıktı. Akdeniz bölgesine gitmek için yurtlarından yola çıkan kadınlar Sarp Sınır Kapısından Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra Trabzon, Rize ve Artvin’in muhtelif semtlerine gelerek  burada fuhuş ile Antalya ve civarında bulunan illere gitmek için yol paralarını çıkardıktan sonra devam ettikleri ortaya çıktı.

TRABZON POLİSİ GÖZ AÇTIRMIYOR

Bölgeye gelen kadınların; Özbekistan, Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan ve İran uyruklu olduğu öğrenildi. Trabzon Emniyet’i Temmuz ayında 19, Ağustos ayında 25, Eylül ayında 17, Ekim ayında ise 9 yabancı uyruklu kadın hakkında fuhuş yaptığı gerekçesi ile işlem yaparak sınır dışı edilmesi için Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim ettiği öğrenildi. Sınır dışı edilen kadınların büyük çoğunluğun Trabzon polisi tarafından defalarca sınır dışı edildiği öğrenildi.

ÇETELER İLE İŞBİRLİĞİ VAR

Sınır dışı edilen kadınların kendi ülkelerine döndüklerinde kimliklerini değiştikten sonra sahte isimle tekrar Türkiye’ye giriş yaptığı da çarpıcı iddia olarak gün yüzüne çıktı. Yabancı kadınlar kendi ülkelerinde bazı çete üyelerine belirli bir para karşılığında sahte kimlik ve pasaport çıkardığı ifade ediliyor. Böylelikle Türkiye’ye defalarca gelen kadınlar sınırdan hiç zorlanmadan geçmiş oluyor.

Haber : Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler