Trabzonspor’un rekortmen başkanı o

İbrahim Hacıosmanoğlu’nun Başkanlık görevinde bulunduğu Trabzonspor’da 15 farklı isim görev yaparken bu isimler içinde ençok görev alan isim ise Mehmet Ali Yılmaz olurken en çok kupayı ise 5 yıl görev yapan Şamil Ekinci Bordo-mavililer'in müzesine getirdi

Trabzonspor’un rekortmen başkanı o

İbrahim Hacıosmanoğlu’nun Başkanlık görevinde bulunduğu Trabzonspor’da 15 farklı isim görev yaparken bu isimler içinde ençok görev alan isim ise Mehmet Ali Yılmaz olurken en çok kupayı ise 5 yıl görev yapan Şamil Ekinci Bordo-mavililer'in müzesine getirdi.

Trabzonspor, 2 Ağustos 1967'de İdmanocağı, İdmangücü, Karadenizgücü ve Martıspor'un birleşmesi ile kuruldu. İlk olarak 6 aylığına 10 üye İdmanocağı, 10 üye de İdmangücü'nden olmak üzere 20 kişilik bir yönetim oluşturuldu. Kulüp başkanlığına ise uzun süren tartışmalardan sonra İdmangücü'nün adayı olan Ali Osman Ulusoy seçildi. 6 ayın sonunda ise bu kez İdmanocağı'ndan Rıfat Dedeoğlu başkanlığa getirildi. 30 Nisan 1968'de kulübün ilk kongresi olağanüstü olarak toplandı. Bu kongrede mevcut başkan Rıfat Dedeoğlu tekrar başkan seçildi. Bir yıl sonra yapılan olağan kongrede ise başkanlığa Ali Osman Ulusoy seçildi.

Kulübe en çok başkanlık yapan isim farklı dönemlerde toplam 12 yıl olmak üzere Mehmet Ali Yılmaz'dır. En kısa başkanlık görevini yürüten ise 364 gün ile Mustafa Günaydın'dır. 4 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 Başbakanlık Kupası ile en çok kupa 1975-1980 yılları arasındaki Şamil Ekinci döneminde elde edildi. En genç başkanlığa seçilen 34 yaşında Şamil Ekinci olurken, 66 yaşında başkanlığa seçilen Suat Oyman göreve başlayan en yaşlı başkan oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor