Trabzonspor'un gözü o maçlarda

Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nden elendikten sonra tek hedefi Avrupa kupalarına katılmak olarak kalan Trabzonspor, gözünü deplasmanda yapacağı maçlardan alınacak puanlara dikti.Trabzonspor, bu sezon 22'nci hafta itibarıyle iç sahada en başarı

Trabzonspor'un gözü o maçlarda

Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nden elendikten sonra tek hedefi Avrupa kupalarına katılmak olarak kalan Trabzonspor, gözünü deplasmanda yapacağı maçlardan alınacak puanlara dikti.

Trabzonspor, bu sezon 22'nci hafta itibarıyle iç sahada en başarılı takım olmasına rağmen deplasmanlarda aynı başarıyı gösteremiyor. Süper Lig'de Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda oynadığı 12 maçta 8 galibiyet, 3 beraberlik ve sadece 1 mağlubiyet alan bordo mavililer, 27 puan toplayarak 9 puan kaybetmişti. Evinde attığı 30 gole karşılık kalesinde 21 gol gören Trabzonspor, deplasmanda ise aynı başarıyı sergileyemedi.

10 DEPLASMANDA 1 GALİBİYET

Bordo mavili Karadeniz ekibi, bu sezon deplasmanda oynadığı 10 maçta ise sadece 1 galibiyet elde edebildi. 7 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 10 puan toplayabilen Trabzonspor, deplasmanda tam 20 puan bırakarak üst sıra yolunda büyük darbe aldı. Dış sahada 11 gol atıp kalesinde 14 gol gören Trabzonspor, Torku Konyaspor, Balıkesirspor, Kayseri Erciyesspor ve Kardemir Karabükspor’la birlikte deplasmanlarda 1 galibiyet alan 5 takımdan biri oldu.

2 MAÇ ÇOK ÖNEMLİ

Başarısız geçen sezonu iyi kapatabilmek için tek çare olarak Avrupa kupalarına katılmayı gören Trabzonspor'da, deplasman maçları için seferberlik ilan edildi. Bu hafta Mersin İdmanyurdu deplasmanına çıkacak olan bordo mavililer, 24'üncü haftada ise Gaziantepspor'a konuk olacak. Bu iki maçın da önemine dikkat çeken Teknik direktör Ersun Yanal, "Bundan sonraki tüm maçlarımız son ana kadar büyük mücadele içinde geçecek. Oyuncularımın Kardemir Karabükspor maçında olduğu gibi son dakikaya kadar kazanma azmini kaybetmemesi lazım" ifadesini kullandı.

Trabzonspor, Mersin İdmanyurdu ve Gaziantepspor deplasmanlarından çıkarılacak 6 puanını ardından sahasında Akhisar Belediyespor'u da yenip Avrupa kupaları yolunda avantaj elde etmeyi amaçlıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor