Trabzonspor'un forvet hattı dibe vurdu

 TRABZONSPOR'da deplasmanda Fenerbahçe maçında aldığı mağlubiyet kadar ortaya konduğu silik futbolun şoku yaşanırken forvet hattının 3 büyük takıma göre çok verimsiz olması, başarısızlığın en büyük faktörleri arasında gösteriliyor.   SADECE CARDOZO’DAN 4

Trabzonspor'un forvet hattı dibe vurdu
 TRABZONSPOR'da deplasmanda Fenerbahçe maçında aldığı mağlubiyet kadar ortaya konduğu silik futbolun şoku yaşanırken forvet hattının 3 büyük takıma göre çok verimsiz olması, başarısızlığın en büyük faktörleri arasında gösteriliyor.
 
SADECE CARDOZO’DAN 4 GOL
 
Trabzonspor bu sezon ligde 13 maçta 15, UEFA Avrupa Ligi elemelerinde ise 4 maçta 4 gol kaydetti. Ligde 6'ncı yenilgisini alan bordo mavili takımın 17 maçta attığı 19 gole forvet hattında görev yapan Oscar Cardozo, 4 golle katkıda bulunurken, diğer forvetler Dame N’Doye ve Deniz Yılmaz, henüz golle tanışamadı. Cardozo, ligde görev yaptığı 10 maçta rakip filelere 4 gol gönderirken, UEFA Avrupa Ligi’ndeki 2 maçta gol kaydedemedi.
 
N’DOYE BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI
 
İngiltere’nin Hull City takımından 3 milyon 150 bin euro bonservis bedeli ve yıllık 2.5 milyon euro garanti para karşılığında transfer edilen ve büyüt umutlar bağlanan Dame N’Doye ise, ligde geride kalan sürede golle tanışamadı. Ligde 7’si ilk 11’de olmak üzere 11 maçta toplam 719 dakika forma giyen N’Doye, 2 asiste imza atabildi. Cardozo ve N’Doye’nin arkasında yedek bekleyen Deniz Yılmaz ise sadece 3 maçta şans buldu ve gol atamadı. Trabzonspor’da Erkan, Yusuf ve Okay ligde attıkları 2’şer golle skora katkıda bulundu.
 
FENERBAHÇE’NİN FORVET HATTI ÖNDE
 
Trabzonspor forvetlerinin bu verimsizliğine karşılık, Fenerbahçe’de Fernandao (5 lig, 6 Avrupa), Nani (5 lig, 1 Avrupa) ve Van Persie’den (5 lig, 1 Avrupa) oluşan forvetleri 15’i ligde, 8’i Avrupa’da olmak üzere toplam 23 gol attı. Beşiktaş’ta Gomez ligde 9 Avrupa’da 1, Cenk Tosun ligde 5, Avrupa’da 2 gol olmak üzere toplam 17 gole imza atarken siyah-beyazlıların diğer forveti Mustafa Pektemek ise golle henüz buluşamadı. Galatasaray’da ise Burak ligde 6, Podolski ligde 6 Avrupa’da 2, Umut Bulut ise ligde 2 olmak üzere toplam 16 golle takımlarının skor yüküne katkıda bulundu.
 
CARDOZO’NUN GÜLÜŞÜ OLAY YARATTI
 
Trabzonspor’un Fenerbahçe’ye 2-0 mağlup olduğu maçta forma şansı bulamayan Paraguaylı forvet oyuncusu Oscar Cardozo’nun, bir pozisyonun ardından yedek kulübesinde yayıncı kuruluş kameralarına takılan gülüşü Trabzonspor taraftarları arasında paylaşım rekoru kırdı. 
cardozo-001.jpg
Maçın 74'üncü dakikasında bir pozisyonda ileri çıkan Aykut Demir’in aşırtma vuruş denemesinin ardından kameralara Douglas Franco ile pozisyonu değerlendirirken yansıyan Cardozo’nun, sitemkar şekilde gülümsemesi dikkat çekti. Taraftarlar yüzlerce kez paylaştıkları bu fotoğrafın altına, "Cardozo varsa oynar", "Cardozo kulübede oturuyor, Aykut gol arıyor. Gülmesin de ne yapsın", "Cardozo gülüyor ağlanacak hale" yorumlarını yazdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler