Trabzonspor'un en büyük kozu!

Trabzonspor'un Rusya'nın Rostov takımı ile yarın yapacağı UEFA Avrupa Ligi play-off turu maçında en büyük kozu Benfica'dan transfer edilen Oscar Cardozo olacak.Avrupa kupalarında da attığı gollerle dikkati çeken Paraguaylı futbolcu, Trabzonspor forması al

Trabzonspor'un en büyük kozu!

Trabzonspor'un Rusya'nın Rostov takımı ile yarın yapacağı UEFA Avrupa Ligi play-off turu maçında en büyük kozu Benfica'dan transfer edilen Oscar Cardozo olacak.

Avrupa kupalarında da attığı gollerle dikkati çeken Paraguaylı futbolcu, Trabzonspor forması altında çıkacağı ilk resmi maçta bordo-mavililerin gol yollarındaki en güvendiği isimlerin başında geliyor.

Portekiz'in Benfica takımı formasıyla 2009-2010 sezonunda 13 maçta 10 gol atarak UEFA Avrupa Ligi'nin en golcü oyuncusu olan, 2009-2010 ve 2011-2012 sezonlarında Benfica'da gol krallığı yaşayan "Büyük baston" lakaplı oyuncu, Rostov maçında da takımının gol ayağı olacak.

KULÜP TARİHİNİN EN GOLCÜ FUTBOLCUSU!

Paraguaylı golcü futbolcu, bugüne dek Trabzonspor'da forma giymiş oyuncular içerisinde Avrupa kupalarında en fazla gol kaydetmiş oyuncu unvanına da sahip.

Benfica formasıyla 34 kez rakip fileleri havalandıran Cardozo'nun, bordo-mavili kulüp tarihinde Avrupa'da 23 golle en golcü isim olan Hami Mandıralı'dan daha fazla golü bulunuyor. Karadeniz ekibinde son dönemlerde Avrupa kupalarında en golcü oyuncu olarak 9 golle Paulo Henrique adından söz ettirmişti.

FENERBAHÇE'YE GOL ATTI!

Oscar Cardozo, Benfica'nın 2012-2013 sezonunda UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanşında Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup ettiği maçta 2 gol atarak sarı-lacivertli takımın elenmesini sağlamıştı.

İstanbul'da rakibini 1-0 yenen sarı-lacivertliler, deplasmanda Kuyt'ın golüyle 1-1'lik beraberliği yakalamıştı ancak Cardozo, 35 ve 66. dakikalarda attığı gollerle takımını Amsterdam'daki final yolculuğuna taşımış ve sarı-lacivertli takımı üzmüştü.

ZENİT VE SPARTAK MOSKOVA'YA ATTI!

Cardozo, Benfica formasıyla Avrupa kupalarında Rus takımlarını da boş geçmedi.

Bordo-mavili futbolcu, 2012-2013  sezonunda UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 2-0 kazandıkları Spartak Moskova maçında 2 gol, 2011-2012 sezonunda da UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 3-2 kaybettikleri Zenit maçında da 1 gol kaydetmeyi başarmıştı.

GÜNEY: BEKLENTİMİZ BÜYÜK!

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Köksal Güney, Paraguaylı golcü Cardozo'nun yıldız bir oyuncu olduğunu belirterek, "Geçen sene de onu çok istedik ancak çeşitli nedenlerden dolayı transferini yapamadık. Bu sezon dünyaca ünlü olan bu golcüyü aldık. Kendini ispatlamış bir oyuncu. Takıma önemli katkı, güç sağlayacağına inanıyoruz" dedi.

Paraguaylı oyuncudan beklentilerinin büyük olduğunu ifade eden Güney, "Sezon başlamadan seyircimize de bir heyecan getirdi. Rostov maçıyla Cardozo'nun ve takımımızın gollerle sezona başlaması en büyük arzumuz. Rostov maçında taraftarımızı tribünlere davet ediyoruz. Onların da desteğiyle güzel bir gece geçirmek istiyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler