Trabzonspor'un Cezayirlileri iyi başladı

Spor Toto Süper Lig'de Mersin İdmanyurdu'nu sahasında 3-1 yenerek sezonun ilk galibiyetini alan Trabzonspor'un iki golüne imza atan Cezayirli oyuncular Essaid Belkalem ve Carl Medjani, bordo-mavili takımın en istikrarlı oyuncuların da başında geliyor. 201

Trabzonspor'un Cezayirlileri iyi başladı

Spor Toto Süper Lig'de Mersin İdmanyurdu'nu sahasında 3-1 yenerek sezonun ilk galibiyetini alan Trabzonspor'un iki golüne imza atan Cezayirli oyuncular Essaid Belkalem ve Carl Medjani, bordo-mavili takımın en istikrarlı oyuncuların da başında geliyor. 

2014 FIFA Dünya Kupası'nda Cezayir Milli Takımı'nı çalıştıran bordo-mavili takımın teknik direktörü Vahid Halilhodzic'in isteği doğrultusunda sezon başında kadroya dahil edilen Belkalem ve Medjani,  UEFA Avrupa Ligi ve Spor Toto Süper Lig'de toplam 10 maçta 90'ar dakika olmak üzere 900 dakika sahada kaldı.

Sakatlık sorunu yaşamayan veya yabancı oyuncu kontenjanından etkilenmeyerek Boşnak teknik adam tarafından sürekli görevlendirilen Cezayirli futbolcular, karadeniz ekibinin 28 kişilik kadrosunda tüm maçların tamamında forma giyen en istikrarlı iki oyuncu oldu.

- Savunmada olmalarına rağmen gol de attılar

Trabzonspor'un Cezayirli futbolcuları, istikrarlarının yanında savunma oyuncuları olmasına karşın da bordo-mavili forma altında golle tanıştılar.

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda 2-0 kazanılan Rostov ile oynanılan maçında attığı golle bu sezon bordo-mavili takımın ilk golünü kaydeden Medjani, Mersin İdmanyurdu'na da attığı golle resmi maçlarda 2'nci golünü kaydetti.

Medjani ile stoperde görev de yapan Belkalem de Mersin İdmanyurdu maçında bordo-mavili takım forması altında ilk golünü kaydetti.

Cezayirli futbolcular, ilk 5 haftada galip gelemeyen Karadeniz ekibinin de ilk galibiyetini almasında büyük rol oynayarak adeta takımlarının kurtarıcıları oldular.

- 10 maçta 8 gol

Trabzonspor, Cezayirli savunma oyuncuların görev yaptığı 10 resmi maçta kalesinde 8 gol görerek rakiplerine fazla gol izni vermedi.

Ligde İstanbul Başakşehir, Kasımpaşa ve Mersin İdmanyurdu'ndan birer, Kardemir Karabükspor maçında kalesinde 3 gol gören bordo-mavililer, UEFA  Avrupa Ligi'nde de Metalist Kharkiv ve Legia Varşova maçlarında birer gol yedi.

Karadeniz ekibi, ligde Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde de Rostov ile iki maçta olmak üzere 4 maçta ise kalesinde gol görmedi.

- Geldikleri kulüpler

Trabzonspor Belkalem'i İngiltere'nin Watford Kulübü'nden satın ama opsiyonlu olarak 450 bin avro bonservis bedeline kiralamıştı.

Bordo-mavili takım, Fransa'nın Monaco takımından ayrılan Carl Medjani'ye ise bonservis bedeli ödemezken yıllık 1 milyon 100 bin avroya anlaşmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler