Trabzonspor'dan Fenerbahçe hamlesi

UEFA Disiplin Kurulu'nun verdiği kararla "Fenerbahçe ve TFF aleyhine" yaptığı başvuru reddedilen Trabzonspor, aynı dosya üzerinden bu kez UEFA Tahkim Kurulu'na başvurdu.Tahkim Kurulu'nun Disiplin Kurulu'nun kararını kabul edeceğini hesaplayan Trabzonspor

Trabzonspor'dan Fenerbahçe hamlesi

UEFA Disiplin Kurulu'nun verdiği kararla "Fenerbahçe ve TFF aleyhine" yaptığı başvuru reddedilen Trabzonspor, aynı dosya üzerinden bu kez UEFA Tahkim Kurulu'na başvurdu.

Tahkim Kurulu'nun Disiplin Kurulu'nun kararını kabul edeceğini hesaplayan Trabzonspor yönetimi ise sonraki aşamada FIFA'ya gidecek. Daha önce FIFA'dan, "UEFA işini bitirsin sonra biz bakarız" anlamına gelen bir cevap alan bordo-mavililer, TFF ve Fenerbahçe'yi 108'inci maddeden şikayet edecekler.

Yani bordo-mavililer "sportif yargılamanın yeniden yapılmasını" isteyecek. Disiplin ihlallerin re’esen olduğunun mahkemeler tarafından kabul edildiği bildirilecek. Trabzonspor'un burada FIFA'nın herkese tanıdığı her bir şahıs veya kurum, şike dolayısıyla başvurur hakkını kullanacak. Ellerinde bulunan mahkeme kararlarını FIFA'ya sunacak.

Trabzonspor burada FIFA'nın Disiplin Talimatı'nda yer alan 70'inci maddeden yola çıkarak, ceza verme hakkını saklı tutması maddesini kullanmasını talep edecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler