Trabzonspor'da kayyum tartışması

Yargıtay, Trabzonspor'un 2013 Mayıs ayında İbrahim Hacıosmanoğlu'nun başkan seçildiği kongrede yönetimin görev süresiyle ilgili ek maddenin iptaline karar veren yerel mahkeme kararını onamasının ardından, bordo-mavili kulübün hangi şartlar altında genel k

Trabzonspor'da kayyum tartışması

Yargıtay, Trabzonspor'un 2013 Mayıs ayında İbrahim Hacıosmanoğlu'nun başkan seçildiği kongrede yönetimin görev süresiyle ilgili ek maddenin iptaline karar veren yerel mahkeme kararını onamasının ardından, bordo-mavili kulübün hangi şartlar altında genel kurula gideceği de netleşti.

Trabzonspor'da 25-26 Mayıs tarihleri arasında yapılan Olağanüstü Genel Kurul'da, göreve seçilecek olan yönetim kurulunun görev süresinin oylandığı sırada yapılan oylamanın yasaya uygun yapılmadığı gerekçesiyle bordo-mavili kulübün kongresi mahkemeye taşınmıştı. Yerel mahkemenin vermiş olduğu kararın, Yargıtay tarafından onamasının ardından bordo-mavili camiada kongre tartışmaları ise her geçen gün farklı bir boyut kazandı. Bu kararın ardından yönetimin hangi şartlarda kongre kararı alacağı kanunlar çerçevesinde ortaya koyulurken, Yargıtay vermiş olduğu onama kararının kulübe tebliği edilmesinden sonra Trabzonspor yönetimi 15 gün içinde bir karar vermek durumunda. Bordo-mavili kulüp, Yargıtay’ın bu kararı üzerine karar düzeltme isteme hakkını kullanması halinde zaman kazanmış olacak ve süreci uzatmış olacak. Hukukçular ise bordo-mavili kulübün uzatma hakkını kullansa dahi Yargıtay daha önce vermiş olduğu onama kararını yineleyeceği fikri ağırlık kazanmış durumda.

ZAMAN KAZANMA HAMLESİ

Yargıtay'ın vermiş olduğu karar sonrası, kararı düzeltme yoluna giderek zaman kazanacak olan Trabzonspor yönetimi, ikinci bir kararında onanmış şekilde gelmesi halinde bordo-mavili yönetim bu kez 45 gün içinde kongre kararı almak zorunda. Bu kararı almaması halinde mahkeme Trabzonspor yönetimini kayyuma bırakacak.

TRABZONSPOR'DA KONGRE KARARI KİM VE NASIL ALABİLİR

Öte yandan Trabzon'un gündeminde olan Trabzon Valiliğine bağlı Dernekler Masası'nın herhangi bir şekilde Trabzonspor yönetimini kongre kararı aldırmaya yöneltecek yetkisi bulunmuyor. Trabzon Valiliği'nin, ancak İçişleri Bakanlığı vasıtasıyla bir yaptırım uygulayabileceği belirtiliyor. Trabzonspor'da kongre, gerekli görülmesi halinde görevde bulunan mevcut yönetim kurulu, denetleme kurulu ve üyenin 5'de 1 çoğunluğunun imzasının sağlanması durumunda kongre kararı alınabiliyor. Denetleme kurulunun ve 5'de 1 üyenin talebi doğrultusunda, yönetim kurulu, genel kurulu toplantıya çağırmaz ise üyelerden birinin başvurusu üzerine sulh hakimi 3 üyeyi (kayyum) genel kurala çağırmak üzere görevlendirebiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor