Trabzonspor'da en çok Yusuf!

Saha içindeki rekabet sosyal medyaya da sıçradı. Facebook, Twitter ve Instagram'da süren mücadelede Trabzonspor 4. sırada yer aldıLigde de şuanda puan cetvelinde ilk sırada yer alan Galatasaray'ı sosyal medyada Fenerbahçe izliyor. Galatasaray'ın Facebook

Trabzonspor'da en çok Yusuf!

Saha içindeki rekabet sosyal medyaya da sıçradı. Facebook, Twitter ve Instagram'da süren mücadelede Trabzonspor 4. sırada yer aldı

Ligde de şuanda puan cetvelinde ilk sırada yer alan Galatasaray'ı sosyal medyada Fenerbahçe izliyor. Galatasaray'ın Facebook hesabını 13 milyon taraftar takip ederken, onu 10 milyon takipçi ile Fenerbahçe, 1.5 milyon takipçi ile Beşiktaş , 844 bin takipçi ile de Trabzonspor izliyor. Sosyal medyadaki rekabet Facebook ile sınırlı değil. Kıyasıya yarışlardan birisi Twitter'da yaşanıyor.   5,17 milyon takipçi ile Galatasaray yine Twitter'da liderliği üstlenirken rakipleri Fenerbahçe 4,19 milyon takipçiye, Beşiktaş 1.2 milyon takipçiye ve Trabzonspor 321 bin takipçiye sahip.

Rekabetin yaşandığı bir diğer bir alan görsel içeriğin fazla olduğu Instagram. Taraftarlar tuttukları takımın oyuncularını, antrenman fotoğraflarını kulübün resmi Instagram sayfasından takip ediyor. Instagram da  Galatasaray'ın 40 bin, Fenerbahçe'nin 26,23, Beşiktaş'ın 19,5 Trabzonspor'un 16,8 bin takipçisi bulunuyor.  

EN KÖTÜSÜ BAŞAKŞEHİRSPOR

Anadolu Kulüplerinde ise liderliği Bursaspor 130 bin takipçi ile elinde tutarken Eskişehir 46,6 bin Sivas 27 bin, Konyaspor ve Gaziantepspor 25,5 bin takipçisi bulunuyor.  Takipçi sayısı bakımında en son sırada yer alan Akhisar Belediye ile Başakşehir kulüplerinin takipçi sayısı bini  bile geçmiyor. Akhisar Belediye'nin 679 takipçisi bulunurken Başakşehirspor Kulübünün resmi Twitter hesabında 318 takipçisi var. 

Türkiye'de en fazla takip edilen oyuncular daha çok yabancı futbolculardan oluşuyor.  Türkiye'de en fazla takipçisi olan Wesley Sneijder, Real Madrid'de oynayan Cristiano Ronaldo'nun onda biri kadar etmiyor. Yurt dışında ise Ronaldo'yu, Kaka ve Neymar takip ediyor. 

 

1-Cristiano Ronaldo: 34.5 milyon

2-Kaka: 22.3 milyon

3-Neymar: 17.5 milyon

4-Ronaldinho: 11.8 milyon

5-Wayne Rooney: 10.9 milyon

Not: Messi'nin hesabını askıya 

almasından ötürü Twitter da Messi 

Ronaldo yarışı söz konusu değil.

Wesley Sneijder: 3,3 milyon

Dirk Kuyt - 1.6 milyon 

Demba Ba: 1,32 milyon

Yusuf Erdoğan: 61.1 bin 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler