Trabzonspor'da Aralık'ta kongre olacak mı?

Trabzonspor'da yapılan olağanüstü kongrede yapılacak olan tüzük değişikliği büyük kargaşaya neden oldu. Yarın yapılacak seçimler sonrasında Başkan seçilecek olan kişinin görev süresinin 6 ay mı yoksa 2 yıl 6 ay mı olacağı oylandı. Tüzük değişikliğinin yap

Trabzonspor'da Aralık'ta kongre olacak mı?
Trabzonspor'da yapılan olağanüstü kongrede yapılacak olan tüzük değişikliği büyük kargaşaya neden oldu.
 
Yarın yapılacak seçimler sonrasında Başkan seçilecek olan kişinin görev süresinin 6 ay mı yoksa 2 yıl 6 ay mı olacağı oylandı. Tüzük değişikliğinin yapılması ve yapılmaması görüşlerine sahip delegeler konuşamalarını yaptılar.
 
 
 
 
Tüzük değişikliği için oy kullanacak delegelerin gerekli çoğunluğu sağlayıp sağlamadığını anlamak için Divan Başkanı Suat Hacısalihoğlu'nun önerisi ile salonda olan ve oy kullanma hakkına sahip sağ ve sol tribünlerde oturan delegelerin sayılması ve bu iki sonucun toplanıp çoğunluğun sağlanıp sağlanmadığı öğrenildi. Bu yöntem salonda büyük kargaşaya neden oldu. Tüzük değişikliği için önce evet ardından hayır diyen delegeler ellerini havaya kaldırdılar ve oylar sayıldı. Ama gelen tepkiler üzerine bu yöntemden vazgeçildi.
 
İkinci yöntemle oy kullanma hakkı bulunan delegelerin Tüzük değişikliği için Evet ve Hayır oyu için belirlenen 2 ayrı yere ellerindeki oy pusulalarını bırakacaklar ve bu yöntemle oylar sayılarak değişikliğin yapılıp yapılmayacağına karar verilecekti fakat ilk yöntemde oy kullanan bzı delegelerin oy kullandıktan sonra salonu terketmiş olmaları nedeniyle ikinci yöntemden de vazgeçilerek ilk yöntemin sonuçları açıklandı.  
 
Eski yöntemle yapılan sayımda 588 evet, 269 hayır oyu çıktı. Toplamda 857 kişinin oy kullandığı ve bunun toplamın 68.6 oranına denk geldiği belirlendi. Bu sayım sonucunda oy oranının Yüzde 66.6'yı geçtiği için tüzük değişikliği kabul edilmediği açıklanmıştı.
 
SON AÇIKLAMA HACISALİHOĞLU'NDAN
 

Divan başkanı Suat Hacı salihoğlu verilen aranın ardından yaptığı açıklamada önergenin geçtiğini belirterek şu ifadeleri kullandı; ''Salonumuzun küçüklüğü ve katılımın çok fazla olması nedeniyle toplantıya katılan üye sayısının tespiyt etmek konusunda bir kargaşa yaşandı. Üye sayısının toplamı konusunda bir teyit yaptık ve salondaki toplam katılımcıyı 857 olarak kabul etmemiz 587 evet oyuna karşın hayır oylarını da 269 olarak kabul edilerek ilk yapılan tespitin sonucuna karar verilmiştir. Oylama sonucunda doğru sonucun bu şekilde olduğu konusunda karar verilmiştir. Bu sonuçla önerge kabul edilmiştir.''

GÖREV SÜRESİ 2 YIL 6 AY

Yaşanan tartışmaların ardından ara verilen Trabzonspor olağanüstü kongresinde tekrar yerini alarak açıklama yapan Divan Başkanı Suat Hacısalihoğlu tüzük değişikliğinin geçtiğini belirtti. Bu sonuçla yarınyapılacak seçimler sonucunda Başkan seçilecek aday 2 yıl 6 ay görev yapacak.

ARALIKTA KONGRE YOK

Divan başkanı Suat Hacısalihoğlu'nun yaptığı son açıklama sonucunda yeni seçilecek Başkanın görev süresi 2 yıl 6 ay olarak belirlendi. Bu Sonuçla Aralık ayında yapılan genel kurulun yapılmamasına karar verildi.

 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler