Zokora ve Emre olayı test sorusu oldu

Haber61 – Spor Servisi –  Bir Dönem Trabzonspor’da Forma Giyen Didier Zokora ile Fenerbahçe’de forma giyen Emre Belözoğlu, 2012 – 2013 sezonun ilk yarısında Şükrü Saraçoğlu’nda bir pozisyonda aralarında tartışma çıktı. Tartışma sonrası Emre, Zokora’ya ırk

Zokora ve Emre olayı test sorusu oldu

Haber61 – Spor Servisi –  Bir Dönem Trabzonspor’da Forma Giyen Didier Zokora ile Fenerbahçe’de forma giyen Emre Belözoğlu, 2012 – 2013 sezonun ilk yarısında Şükrü Saraçoğlu’nda bir pozisyonda aralarında tartışma çıktı. Tartışma sonrası Emre, Zokora’ya ırkçı söylemlerde bulundu.  Bu söylem Türk Sporuna damgasını vurdu.

Bu söylem bir eğitim kurumunun 8.Sınıflar Vatandaşlık Ve Demokrasi Eğitimi Dersi 2.Dönem 1.Sınav Soruları arasında yerini aldı.

Öğrencilere soru şu şekilde soruldu.

 “Fenerbahçe - Trabzonspor maçında, Trabzonsporlu futbolcu Zokora;   “Emre Belözoğlu net bir şekilde   bana ‘pis zenci’ dedi. Bu olay yenilgiye  olan üzüntümün bile önüne  geçti” ifadelerini kullandı.   Emre Belezoğlu ise “Maç atmosferinde böyle bir ifade kullanmış  olabilirim. Aptalca bir ifadeydi.” dedi. Buna göre Emre’nin yaptığı ne tür     bir ayrımcılığa örnektir? 

  A-Irk                        B-Cinsiyet                    C-Din                           D-Engelli”

1-358.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor