Yanal'ın ekibinde profesör var!

Trabzonspor'un 2 yıllık anlaşma sağladığı teknik direktörü Ersun Yanal'ın ekibi netleşmeye başladı. Yanal'ın ekibinde bir "profesör"ün olduğu öne sürüldü. Sporx'in haberine göre ; Antrenman bilimi uzmanı olan Prof.Dr. Niyazi Eniseler; Ankaragücü, Denizlis

Yanal'ın ekibinde profesör var!

Trabzonspor'un 2 yıllık anlaşma sağladığı teknik direktörü Ersun Yanal'ın ekibi netleşmeye başladı. Yanal'ın ekibinde bir "profesör"ün olduğu öne sürüldü.

Sporx'in haberine göre ; Antrenman bilimi uzmanı olan Prof.Dr. Niyazi Eniseler; Ankaragücü, Denizlispor, Manisaspor ve Fenerbahçe'de birlikte çalıştığı Yanal ile tekrar bir araya geldi.

Ersun Yanal'ın kariyeri boyunca en güvendiği isimlerden biri olan Eniseler, Fenerbahçe'de yaşadıkları şampiyonluğun da mimarlarından biri olarak gösterilmişti.

Celal Bayar Üniversitesi BESYO'da öğretim görevlisi olarak görev alan profesör, antrenman bilimi konusunda üniversitelerde ders verirken; 30'dan fazla makalesi yayınlandı.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ise, Yanal döneminde Eniseler'in çalışmalarını beğenmemiş ve, "Bir antrenör var, 30 yıl önce yazılan kitaptaki idmanları yaptırıyor" sözleri ile gönderme yapmıştı.

"Bilimin ışığında futbol antrenmanı" isimli bir kitabı bulunan Eniseler ise Yıldırım'a; "30 yıl önce 18 yaşındaydım! O kitabım ise 2011’e ait. Zaten Fenerbahçe bilimsel idman için 500 bin euro yatırım yaptı" cevabını vermişti.

YANAL'IN OYUNU İÇİN ENİSELER KRİTİK

Yanal'ın oynattığı tempolu oyun için gerekli olan kondisyonu oyunculara vermede anahtar öneme sahip olan Eniseler, sakatlıkları azaltan bir sistemin de anahtarı olan bir çalışma yaptığını; "Futbol antrenmanları ve futbolun fizyolojisi üzerine çalışıyorum. Sakatlıkların azaltılmasına bilimsel antrenman büyük katkı yaptı" ifadeleri ile anlatıyor.

Niyazi Eniseler ile birlikte, Ersun Yanal'a daha önce rakip analizi konusunda destek veren Volkan Kazak ile Recep Aktepe de Trabzonspor'da görev alacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler