Yanal: Trabzonspor mücadeleden asla vazgeçmeyecek

Yanal yeni sezon öncesi önemli açıklamalar yaptı

Yanal: Trabzonspor mücadeleden asla vazgeçmeyecek

Macaristan kampında oynadığı üçüncü hazırlık maçında MTK Budapeşte’yi 5-0 yenen Trabzonspor’un teknik direktörü Ersun Yanal, kazanma arzusunu ortaya koyan, mücadele eden asla vazgeçmeyip rakibine bu mücadeleyi her yerde kabul ettirecek bir Trabzonspor istediklerini söyledi.

Yanal, karşılaşmanın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, üçüncü hazırlık maçlarını oynadıklarını ancak bunların çok ciddi rakiplere karşı olmadığını belirterek, "Rakip, rakiptir. Biz kendi oyunumuzu oynamak, kendi cesaretimizi kazanmak, kendi gücümüzü ortaya koyacağımız gelişimi, özellikle ofansif anlamda hissetmek ve duymak adına bu türlü rakiplerle oynamayı yeğledik." dedi.

Biraz daha zorlu etapların başlayacağını ifade eden Yanal, "Bildiğiniz gibi tam bir kadroyla burada değiliz. Özellikle şu anda gelecek oyuncularımızla birlikte bu ayın 14’ü gibi toplanmış olacağız ve bu süreç devam edecek. Dilerdik ki bütün hepsi buraya katılsın. En azından takımın 3’te 2’lik kısmında oynayacak futbolcularımızın takım oyunu konusunda istediklerimizi gerçekleştirmesi adına güzel şeyler oluyor." diye konuştu.

Cavanda affedilecek mi? Yanal açıkladı. Tıklayın


Kaliteli oyuncular aldıklarını kaydeden Yanal, şöyle devam etti:

"Başlangıçtan itibaren kazanma arzusunu ortaya koyan, mücadeleden asla vazgeçmeyip rakibine bu mücadeleyi her yerde kabul ettirecek bir Trabzonspor istiyoruz. Ondan sonra artık kazanan, kazanmayı alışkanlık haline getirmiş, yarışan bir Trabzonspor gelmeli. Bu sırayla olacak. İkisi birlikte çok hızlı gelişir mi? Olabilir. Çünkü kaliteli ve iyi oyuncular aldık. İyi oyuncularla takımı takviye ettik ve iyi de yarışacağımızı düşünüyorum."

Bu sene UEFA kriterleri doğrultusunda bazı zorluklar yaşadıklarını kaydeden Yanal, "Finansal fair play var. Tahmin ettiğimiz ve çok iyi dediğimiz yerlerde de eksik çıkabilecek ama şu anda eksik yerleri takviye ediyoruz. 24,5 yaş ortalaması olan, geleceğin birkaç yılının temellerinin atıldığı bir Trabzonspor olmasını istiyoruz. Bu yolda oldukça yol kat ettik." diye görüş belirtti.

Yanal'dan N'doye açıklaması

"Demokrasi kazandı" 

Deneyimli teknik adam, bir gazetecinin "2010-2011 sezonundan sonra Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında yaşanan gerginlikle ilgili, iki kulüpte de görev alan bir kişi olarak sezon başlarken taraftarlara neler söylemek istersiniz?" yönündeki sorusu üzerine şunları kaydetti:

"Bizim ülkemizin geçtiği çok önemli bir süreç var. Bu süreçte demokrasi kazandı. Hala bu sürecin artıkları toparlanmaya, temizlenmeye çalışılırken, yeniden farklı yerlerden büyük bedel ödemeye devam ediyoruz. Bunun için de birçok can verdik, şehitlerimiz oldu. Ülkemizde çok uzun zamandır ilk defa çok güzel konsensüs ve barış ortamı gerçekleşti. Başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, bütün siyasi iradelerin aldığı kararlar hepimizi çok mutlu etti. Çünkü gerginlikten beslenmenin ülkemize hiçbir yarar getirmeyeceğini biliyoruz."

Sporda da her alanda olduğu gibi barışın yer alacağını düşündüğünü belirten Yanal, sözlerini şöyle tamamladı:

"Başkanımız Muharrem Usta’nın kullanmış olduğu barış dili oldukça etkili ve düzgün. Her yerde barış oluyor, her yerde insanlar birlikte oluyor ve omuz omuza çarpışıyor. Demokrasi nöbeti tutan insanların hepsi farklı kimliklerden ve gruplardandı. Orada Trabzonsporlu, Fenerbahçeli ya da Galatasaraylı, Beşiktaşlı da vardı ama omuz omuzaydık. Orada birleşiyorsak takımlar için de birleşebiliriz. Türkiye, artık bu barış dilini kullanmalı. Toplumsal birliğe ihtiyacımız var. Umarım sağduyuyla yeni sezona başlarız."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler