Üstünsalih: "Trabzonspor'un kalbindeyim"

Geçtiğimiz sezon Başakşehir ile oynanan maçta kulüp başkanı Göksel Gümüşdağ’ın kendisine atkı takmasının ardından ağır eleştirilere maruz kalan Trabzonspor Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, yine bir Başakşehir maçı öncesi tepkilerin odağı oldu. 9

Üstünsalih: "Trabzonspor'un kalbindeyim"
Geçtiğimiz sezon Başakşehir ile oynanan maçta kulüp başkanı Göksel Gümüşdağ’ın kendisine atkı takmasının ardından ağır eleştirilere maruz kalan Trabzonspor Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, yine bir Başakşehir maçı öncesi tepkilerin odağı oldu. 9 yöneticinin cezalı olduğu maçta takımı temsilen yer alacağını belirten Üstünsalih, şöyle konuştu:
 
“Geçtiğimiz sezon söylemiştim yine tekrarlıyorum. Bu olay, haklı mücadelemizden ödün vermemize, zafiyete uğratmamıza neden olmaz. Takılan bir atkı üzerinden bana yüklenmek vicdansızlıktır. Bu güne kadar Başkanımız İbrahim Hacıosmanoğlu cezalı olduğu, Beşiktaş, Galatasaray, Osmanlıspor, Eskişehir, Torku Konya, Kasımpaşa, Genlerbirliği gibi bir çok maçlarda Trabzonspor’u temsil ettim, yarın da  kulübümüzü temsilen tribünde olacağım. Takımımızı hiçbir ortamda yalnız bırakmayacağım. Ben Trabzonspor’un sahnesinde değil kalbinde olan bir insanım. Ben kişilerin değil Trabzonspor’un adamıyım. Gerek mali ve idari gerekse de sportif  anlamda yapılan eleştirilere birçok konuda katılmakla beraber şu anda ön planda olması gerekenin Trabzonspor olduğunu düşünüyorum. Çünkü yakında bir kongre var ve bu süreçte takım yıpratılmamalı.”
 
“ARALIK AYINA KADAR GÖREVİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPMAMIZ GEREKİYOR”
 
Üstünsalih, uzun dönemdir aktif olarak yöneticilik yapmadığı yönündeki eleştirilere de cevap vererek, “Bir kulübün fiziken yönetiminde bulunmak o kulübü yönetmek anlamına gelmez. Özellikle spor kulüplerinde sahip olduğunuz düşünceyi hayata geçirmek pek mümkün olmuyor ne yazık ki.  Aldığınız kararları hayata geçirebildiğiniz ölçüde aktifsinizdir. Zaman zaman yaşadığımız fikir ayrılığını izah ederken bile eleştirilere maruz kalıyoruz. Eleştiriler her ne kadar şahsımıza yapılıyor gibi görünse de Trabzonspor’u yıprattığı da göz ardı edilmemelidir. Kaldı ki bir konuda  farklı fikre sahip olmak işin doğasında vardır. Tüm zaman dilimlerinde fikir ayrılığı vardır. Bundan sonrada olacaktır. Daha önce Trabzonspor kamuoyuyla paylaştığım bazı açıklamalarım oldu. Beni bilenler bilir her zaman doğruları konuşmaya gayret eden, lafı eveleyip gevelemeyen bir yapım vardır. Kulübümüzün yaşanan son olaylar sonrasında içinde bulunduğu durum beni ve haliyle Trabzonspor’a gönül veren herkesi üzmektedir. Bu durumda bu camianın bir ferdi, bu kulübün bir yöneticisi, her şeyden evvel  renklerine gönlünü adamış bir taraftar olarak, sağduyulu bir davranışla Aralık ayında gerçekleştirilecek kongreye kadar görevimizi de en iyi şekilde yapmamız gerektiği sorumluluğunun bilincindeyim” ifadelerini kullandı. 
 
“HAKEM HATALARINA ÇÖZÜM ÜRETİLMEMİŞ OLMASI MANİDARDIR”
 
PFDK’nın verdiği cezalara da değinen Üstünsalih, şöyle konuştu:
 
“Öncelikle değerlendirilmesi gerekenin zarf değil mazruf olduğudur. İyi niyetli olduğunu düşünmediğim, sonuçları itibariyle telafisi mümkün olmayan,  kulüp ayırt etmeksizin tüm spor camiasınca haftalardır  dile getirilen hakem hatalarına şu ana kadar çözüm üretilememiş olması manidardır. Bu noktada sanki kulübümüzün hata yapmaya zorlandığı izlenimi oluşmaktadır. Verilen cezaların vicdanlara sığmadığını ve yanlış hesap Bağdat’tan döner sözünden hareketle bu cezaların tahkim kurulunca bozulacağına inandığımı belirtmek isterim.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor