Usta: "Trabzonspor'un yeniden şahlanacağı günleri vaat ediyorum"

Trabzonspor Başkan Adayı Muharrem Usta, eski yıllara geri dönmek için yeniden yola çıktıklarını belirterek, Trabzonspor'un yeniden şahlanacağı günleri vaat ettiğini söyledi.    Trabzonspor'da 5-6 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek Olağan Genel Kurul ö

Usta: "Trabzonspor'un yeniden şahlanacağı günleri vaat ediyorum"
Trabzonspor Başkan Adayı Muharrem Usta, eski yıllara geri dönmek için yeniden yola çıktıklarını belirterek, Trabzonspor'un yeniden şahlanacağı günleri vaat ettiğini söyledi. 
 
Trabzonspor'da 5-6 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek Olağan Genel Kurul öncesi başkan adaylarında Muharrem Usta, mekik dokuyor. İstanbul ve Kocaeli'nde yaptığı temasların ardından tekrar Trabzon'a dönen Muharrem Usta, Akçaabat delegesiyle bir araya gelerek projeleri hakkında bilgi verdi.
 
"ŞAHLANACAĞIMIZ GÜNLERİ VAAT EDİYORUM"
 
Çok sayıda katılımın olduğu toplantıda Trabzonspor Başkan Adayı Muharrem Usta, hep birlikte sevinç ve mutluluğu yaşamayı özlediklerini belirterek, "Türkiye’nin her tarafında dünyadaki tüm Trabzonsporluların keyfi kaçmış durumda. Huzursuzuz, mutsuzuz. Eski günlerimize tekrar geri dönmek bizim için bir milat. Sizlerle beraber bu yola tekrar çıkıyoruz. Eski yıllara geri dönmek için yeniden başlıyoruz. Sizlerle beraber sahip çıkarak, yeniden dirilerek bugünleri mutlaka yakalayacağız. Bütün temennimiz bu. Hiçbir Trabzonlunun boynu bükülmeden, suratı asılmadan, göğüsünü gere gere yeniden şahlanacağı günlere ulaşacağımızı size vaat ediyorum. Kesinlikle bundan emin olunuz" dedi.
 
20151124aw585387_01.jpg
 
"TRABZONSPOR ZOR BİR TÜNELDEN GEÇİYOR"
 
Trabzonspor'un zor bir tünelden geçtiğini ifade eden Usta, "Bu tünel hepimizi sıkıntıya sokmuş durumda. Ne haldeyiz anlatayım. Trabzonspor 3 tane temel sorun ile karşı karşıya, bunlardan ilki ekonomik sorunlar, ikincisi sportif sorunlar, üçüncüsü ise bizim kamuoyundaki imajımız. Saygın Trabzonspor markasının bugün içinde bulunduğu durum. Trabzonspor'un 5 yıldan beri ortalama geliri 80 milyon civarında, bu gelirimiz 2010-11 sezonu Şampiyonlar Ligi'ne gittiğimiz yıl 25 milyon Euro gibi bir rakamdı. Onu hariç tutarsak ortalama yıllık gelirimiz 80 milyon TL. Orada çakıldık kaldık. Trabzonspor olarak yıllık giderimiz 240 milyon TL oldu. Trabzonspor'un 1 yılda geliri 80 milyon TL, buna karşılık ise gideri 240 milyon TL. Arada 160 milyon TL bir fark var. Bu bütçe bizim bundan sonra en büyük sorunumuz. Şu anki borcumuz 410-420 civarında. Seçimi kazanan ekibe ertesi günü 85 milyon TL'ye ihtiyaç var. Mevcut borcunuz vardır ama sistem döner. Bizim sistemimiz şu an kilitlendi. Mayıs sonuna kadar 200 milyon TL ihtiyacımız var. İnsanın uykuları kaçıyor" diye konuştu.
 
20151124aw585387_03.jpg
 
"TRABZONSPOR MARKASINI BUGÜNLERE GETİRENLERE KARŞI SORUMLULUĞUMUZ VAR"
 
Trabzonspor markasını bugünlere getirenlere karşı sorumlulukları olduğunu dile getiren Usta, "1967 yılındaki kuruluşumuzdan bugüne kadar dönüp bakacak olursak başkanlar, oyuncular, çalışanlar ve taraftarlar olağanüstü emeklerle bize muhteşem bir marka verdiler. Dediler ki, bu marka çok büyük bir markadır. Anadolu coğrafyasından çıkmış bir marka, İstanbul'dan çıkmış bir markaya benzemez. Biz bugün buradaysak seçilen bütün başkanlar var ise başkan adayları çıkıp konuşma yapabiliyorsa ilk dikkat etmemiz gereken konu şu; bu markayı bize teslim edenleri saygıyla, hürmetle her yerde anmamız lazım. Çünkü bu miras onlardan bize geldi. Bu sorumluluğu üzerimize alıp yarınlara taşımamız lazım. Sportif anlamda başarınız var ise bazı şeyler tersine dönebiliyor" şeklinde konuştu.
 
20151124aw585387_05.jpg
 
"HEDEFSİZ BİR TRABZONSPOR OLAMAZ"
 
Usta, hedefsiz bir Trabzonspor olamayacağını belirterek, "Hedefsiz bir Trabzonspor olamaz. Olmaması lazım. Bizim kulübümüzün 2017 yılında 50. yılı var. İki tane sezonumuz var. Bir tanesi 2016-2017 diğeri ise 2017-2018 sezonu. İyi bir yönetimi bulursak parayı da yönetmesini bileceğiz. Sevk ve idare etmesini de becereceğiz. Taraftarla yönetmesini de becereceğiz. Bu iki senede biz şampiyonluğun en güçlü adayı olarak bu yolculuğa çıkmak zorundayız. 50. yıla mutlaka hedefle yürümek zorundayız" açıklamasını yaptı.
 
20151124aw585387_06.jpg
 
"BAZI İSTANBUL KULÜPLERİNİ BİRE BİR KOPYALAMAYA ÇALIŞAN KÖTÜ BİR MODELİMİZ VAR"
 
Trabzonspor Başkanı Adayı Muharrem Usta, sözlerini şöyle tamamladı:
"Doğru oyuncuları ve doğru teknik kadroyu seçseydik bugün bu kulübün durumu ve sportif durumu da bu halde olmazdı. Seçim hatası yapıyoruz. Trabzonspor'un yol haritasında son yıllarda özellikle İstanbul'daki bazı kulüplerin bire bir politikasını kopyalamaya çalışan kötü bir modelimiz var. Kopyalamanın da kötü modeli var. Biz üretmesini bilmeliyiz. Bizim açımızdan ülke içinde olduğu gibi Avrupa'nın önemli şehirlerinde ömrünü geçirmiş. Oradaki yaşam tarzına alışmış insanlar için burası bazı ülkeler gibi bakılmaya başlandı. Bir fabrika gibi bir sistem üzerinde altyapıdan A takıma kadar bir şablon içerisinde oynamayı becermemiz lazım. Trabzonspor'un bir oyun planı bir oyun sistemi olması lazım. Bir sistem takımı olmak zorundayız. Biz hem yarışacağız hemde pazarlayacağız."
 
20151124aw585387_07.jpg
 
DELEGELERLE TEK TEK GÖRÜŞTÜ
 
Usta, listesinde yer alacak olan Dr. Ahmet Çubukçu ile birlikte yemeğe katılan delegelerin masasını tek tek gezerek ellerini sıktı. Delegelerin geleceğe yönelik düşüncelerini alan Usta, sık sık notlar alırken, katılımcılarla bol bol fotoğraf çektirdi.
 
20151124aw585387_08.jpg
 
20151124aw585387_10.jpg
 
20151124aw585387_11.jpg
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler