Usta: Hedef şampiyonluk

Trabzonspor'un çiçeği burnunda başkanı Muharrem Usta açıklamalarda bulundu. "Bu büyük camianın hedefi şampiyonluktan başka bir şey olamaz. Bu büyük başarıya kendimizi odakladık ve artık o kaçınılmaz oldu" diyerek söze başlayan Usta, teknik direktör adayı

Usta: Hedef şampiyonluk

Trabzonspor'un çiçeği burnunda başkanı Muharrem Usta açıklamalarda bulundu.

"Bu büyük camianın hedefi şampiyonluktan başka bir şey olamaz. Bu büyük başarıya kendimizi odakladık ve artık o kaçınılmaz oldu" diyerek söze başlayan Usta, teknik direktör adayı Mircea Lucescu ile de görüştüklerini yineledi. 

Bir hayal gerçekleşti 

Yaklaşık 2.5 sezon önce girdiği başkanlık yarışını 76 oy farkla kaybetmesine rağmen eski başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile ilişkilerini bozmayan, hatta kapanma noktasına gelen basketbol takımına sahip çıkarak sponsor olan başkan Muharrem Usta, bordo-mavili kulübe başkan olmasıyla ilgili olarak, "Bu bir hayalin gerçekleşmesi" yorumunda bulundu. Usta, kongreden zaferle ayrılmalarında ekibinin yaptığı çalışmanın ve projelerin büyük bir önemi olduğuna da vurgu yaparak, "Hayalimiz gerçekleşti ama şu anda sadece kulübün kapıları açıldı. Şimdi biz bu kulübün kapılarını şampiyonluk özlemi ile yanan, başarılara ulaşmak için çırpınan tüm taraftarlarımıza açmak için çalışacağız. Şu anda sadece bir başlangıç aşamasındayız. Camiamızdan tek isteğimiz takımımıza dört elle sarılmaları ve bu başarıyı yakalamak için birlik ve beraberlik içerisinde olmak yolunda gerekli adımları atmaları. Biz yönetim kurulu olarak sadece elimizi değil gövdemizi bu taşın altına koyduk" ifadesini kullandı.

23 OYUNCUNUN YÜZDE 10'UNU LUCESCU'YA VERSEYDiK VE RAHAT UYUSAYDIK

Muharrem Usta, Ukrayna'da çok yüksek rakamlar kazanan Mircea Lucescu'nun bu nedenle Türkiye'ye gelmeyeceği yönündeki eleştirilere ise şöyle cevap verdi: "Trabzonspor'da öyle oyuncularımız var ki, kontrat bedellerini toplayın ortaya çıkan rakam muazzam. 48 oyuncumuz var toplamda, keşke 48 oyuncu yerine 25 oyuncumuz olsaydı da geri kalan 23'üne verdiğimiz paranın yüzde 10'unu Lucescu'ya verseydik de rahat uyusaydık. Trabzonspor büyük camiadır bu işleri çözebilir. Bu büyük yarışta olacaksanız; hocanız, yönetiminiz, futbolcularınız ve camianız bütünleşecek. Bunun için aradaki çimento hocadır. Onun için hocada hata yaptınız mı her şeyiniz bozuluyor. Biz diyoruz ki istikrarlı başarıya imza atmış kalıcı başarılara gidecek bir hoca ile bizim yönetimimizin başarı yakalamaması biraz zor olur. Biz güveniyoruz."

FATiH TEKKE, HAMi MANDIRALI GiBi iSiMLER TAKIMIMIZIN iÇERiSiNDE OLACAK

Takımın içerisinde Trabzon kökenli isimlerinde aktif rol alacağını dile getiren Usta, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Fatih Tekke, Hami Mandıralı ve Giray Bulak gibi isimler, hatta Sadi hocam. Bunlar bizim abilerimiz, kardeşlerimiz. Kimin nerede faydalı olacağını görürsek onu orada değerlendireceğiz. Doğru sandalyeye, doğru ismi yerleştirirseniz orada başarılı olmamak elde değil. Bunlardan birisi de Fatih Tekke'dir. Trabzonspor'un herhangi bir sorununda en çok kimin ciğeri yanar diye sorduğunuzda bu camianın içinden gelenlerin, camiayı sahiplenin taraftarların yanar. Fatih Tekke de böyle bir arkadaşlarımız. Bizi defalarca şampiyonluğa ulaştıran arkadaşlarımızla da oturup konuşacağız."

48 TANE OYUNCU iLE BU YOLCULUĞUN DEVAM EDEMEYECEĞiNi BiLiYORUZ

Usta, ekonomik anlamda kulübün acil ödemelere ihtiyaç duyduğunu da belirterek, "Bu kadar ciddi problem yarın sabah çözülmeyecek. Hangi oyuncumuzun hangi nedenle bu durumda olduğuna bakacağız. 48 tane oyuncu ile bu yolculuğun devam edemeyeceğini biliyoruz. 

Teknik direktörümüz Sadi Tekelioğlu'ndan bu durumla ilgili bilgi alacağız. Mali tablo ile ilgili de bilgileri alacağız. Bu iskelet içerisinde kimler olacak, kimlerle yola devam edeceğimizi görüşeceğiz. Güçlü bir yönetim ile göreve geldik ve bunların üstesinden kalkacağımıza inanıyoruz. Bunun için birçok hazırlık yaptık, planlar hazırladık. Bunları yürürlüğe koyacağız, adımları atacağız.

OYUNCULARIMIZIN SEVGiYE VE iLGiYE iHTiYACI VAR

Trabzonspor'da futbolcuların da sevgiye ve ilgiye ihtiyaç duyduğunu belirten Usta, şöyle konuştu: "Her insanın duyguları olduğu gibi onlar da çevrelerinde yaşananlara tepkisiz kalamıyor. Bu konuda profesyonel arkadaşlarımız gerekli mücadeleyi gösterecektir. Umarım gerek saha sonuçları anlamında gerekse ekonomik ve itibar anlamında istediğimiz noktalara geliriz. Çünkü biz yönetim kurulumuzu bu üç başlık altında görevlendireceğiz. Herkes sorunlara yoğunlaşacak."

CAMiANIN HEDEFi ŞAMPiYONLUKTAN BAŞKA BiR ŞEY OLAMAZ

Usta, kongrenin tüm Türkiye'ye örnek olacak güzellikte geçtiğini ve bu durum karşısında duygulandığını da vurgulayarak, "Herkes bir kavga beklentisi içerisindeydi ama gerek başkan adayları, gerekse delegeler buradan tüm Türkiye'ye, 'Trabzon'un futbolun başkenti' olduğu mesajını net bir şekilde verdi. 3061 ile seçimi kazanmıştık ama sonra itirazdan sonra 3062 oldu keşke 61'de kalsaydı (Gülüyor). Bütün kongre üyelerine ve taraftarlarımıza teşekkür ediyorum camiaya yakışan bir kongre oldu. Burada Trabzonspor'un ne kadar büyük bir kulüp olduğunu gördük. Dünyanın her yerinden, 'biz buraya değişim için geldik' dediler. Değil Türkiye, Avrupa'dan gelenler oldu. Bu büyük bir güç, bu büyük gücü harekete geçirdiğimizde, o milyonlarımız güvendiği gücü gördüğünde camia ayağa kalkacaktır. Bu büyük camianın hedefi şampiyonluktan başka bir şey olamaz. Bu büyük başarıya kendimizi odakladık ve artık o kaçınılmaz oldu" diye konuştu. 

İstikrar için Lucescu 

Usta, Rumen teknik adam Mircea Lucescu'nun uzun zamandır Ukrayna'da olduğunu ve oradan ayrılacağını tahmin ettiğini de belirterek, "Lucescu ile aramızda çok iyi bir dostumuz var. Kendisi ile görüşüyoruz ve Lucescu çok yüksek ihtimalle buraya gelecek. Aslında devamlı konuşuyoruz. Eğer Ukrayna'dan ayrılırsa -ki ben ayrılacağına inanıyorum- o zaman Lucescu ile biz el ele, kol kola kalıcı istikrarlı bir yolculuğa çıkacağımızı düşünüyoruz. Kendisi ile uzun süreli bir sözleşme yapacağız" dedi.

Fotomaç

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler