Usta: Bu bir cinayettir

Trabzonspor Kulübü ve yöneticilerine ceza yağdıran Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, 'hakem soyunma odası koridorlarındaki sportmenliğe aykırı hareketleri' nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili İbrahim Usta'ya da 1 yıl 6 ay hak mahrumiyeti

Usta: Bu bir cinayettir
Trabzonspor Kulübü ve yöneticilerine ceza yağdıran Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, 'hakem soyunma odası koridorlarındaki sportmenliğe aykırı hareketleri' nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili İbrahim Usta'ya da 1 yıl 6 ay hak mahrumiyeti cezası verdi.
 
Cezasının duyurulmasının hemen ardından açıklama yapan İbrahim Usta konuyla ilgili sert ifadeler kullandı. A Spor canlı yayınına telefonla bağlanan İbrahim Usta, "Bu bir cinayettir. Bunu yapan kişi Yıldırım Demirören'dir. Ben dahil bunu yapanlar sonucuna katlanacaktır. Futbol Federasyonu kimsenin çiftliği değildir. Bu cezalar istifa etmem için verildi ama etmeyeceğim" sözlerini sarf ederek karara itiraz edeceğini söyledi.
 
"Taraftarı dizginlemenin karşılığında ceza aldık"
 
Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Aslan, cezaların ardından sıcağı sıcağına açıklamalarda bulundu. O gece taraftarların çileden çıktığını belirten Aslan, yönetim olarak ortamı sakinleştirmek için çalıştıklarını karşılığında ceza aldıklarını ifade etti. Aslan, A Spor'a yaptığı açıklamada, ""Ben ceza değil ödül bekliyordum çok da güzel ödüllendirdiler! Dünyanın neresinde İlk 10 maçın 8-9'unda bir takımın sürekli aleyhine hakem hataları yapıldığı görülmüş. Tahkim Kurulu'na bu cezalardan ötürü itiraz başvurusu yapacağız. Yapılan bu hatalar düzeltilir diye ümit ediyoruz. Bizim taraftarımız tahrik ediliyor. O gün çılgına dönmüşlerdi. Ben taraftarlarla konuşmaya gittiğimde bana bile küfür ettiler. Bu yaşananlar İstanbul'da olmuş olsaydı stat yıkılırdı. Galatasaray'ın Fenerbahçe'nin sahasında şampiyonluk kupasını almasını hatırlayın. O gün panzerler vardı sokaklarda. Ortalık yandı. O zaman bile bu cezalar çıkmadı. Biz ne yapmışız?" dedi.
 
"Hakemi sağ salim çıkarmak için uğraştık"
 
'Hakemlere zarar gelmesin diye orada bulunmak zorundaydık' diyen Aslan, "Kimseye bir şey olmasın diye mücadele ettik. Benim ve başkanımızın verdiği demeçler yüzünden Trabzonspor infaz ediliyor. Biz bir eylem yaptık. Eylem demek savaş demek değildir. Hakemi sağ salim çıkarmak için uğraştık. Biz de gecenin bir vaktine kadar orada beklemek istemiyorduk. Hadi bizi geçtim, İbrahim Usta gibi bir insana bile ceza verdiler." ifadelerini kullandı.
 
"Yardım etmeye çalışıyorduk"
 
"Eninde sonunda hak yerini bulacaktır. Hakem hatalarını bu kadar pervasızca yapanlar umarım hak ettiklerini bulurlar. O gün biz de hakemlerin orada beklemelerine üzüldük. Biz 8 yönetici oradaydık. Biz normal vatandaşız. Yüzlerce emniyet görevlisi vardı. Bizim üzerimizde silah mı vardı bıçak mı? Biz onlara yardımcı olmak için oradaydık. Yoksa bizi kenara almazlar mıydı? Orada olmamız gerekiyordu."
 
"Koskoca camiayı karşılarına alıyorlar"
 
Biraz hakkaniyetli, insaflı olmak lazım. Bu kişiler koskoca camiayı karşılarına alabilecek gücü nereden buluyor, bu talimatları nereden alıyorlar bilmiyorum. Biz futbol teröristi değiliz tam aksiye futbolu güzelleştirmeye çalışıyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor