Usta: "Birleşme adına üzerimize düşeni yaptık"

Trabzonspor Başkan Adayı Muhurrem Usta, bu parçalanmış yapıyla devam etmekten büyük bir hicap duyduğunu belirterek, camianın bir arada olmamızı beklediği değerli kardeşim Celil Hekimoğlu'yla birleşme adına üzerine düşen her şeyi yaptığını söyledi.    Trab

Usta: "Birleşme adına üzerimize düşeni yaptık"
Trabzonspor Başkan Adayı Muhurrem Usta, bu parçalanmış yapıyla devam etmekten büyük bir hicap duyduğunu belirterek, camianın bir arada olmamızı beklediği değerli kardeşim Celil Hekimoğlu'yla birleşme adına üzerine düşen her şeyi yaptığını söyledi. 
 
Trabzonspor Başkan Adayı Muharrem Usta, 5-6 Aralık tarihleri arasında yapılacak olan Trabzonspor Olağan Genel Kurulu'na doğru, diğer başkan adayı Celil Hekimoğlu’yla birleşme adına bugüne kadar yaptıkları girişimlerle ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Trabzon’da bir otelde, kongre üyelerine seslenen Usta, birleşmenin ve bütünleşmenin sağlanması adına Trabzonspor eski başkanlarına ve Trabzonspor divanına ve üyelerine açık çek verdiğini vurguladı.
 
Camia ne derse kendisinin kabul etmesine rağmen birleşmenin gerçekleşmediğini belirten Usta, "Tek bir liste etrafında bu kadar büyük sorunları çözebilir şekilde, camianın parçalanmışlığına son vermiş şekilde bu yolculuğa çıkabilmiş olsaydık. Sokakta aynı şeyler söyleniyor, kongre üyeleri de aynı şeyleri söylüyor. İhtiyacımız olanda bu. Gördüğünüz gibi bu yine olmadı. Bunun aktörleri kimler, neden biz bunu başaramıyoruz. Şahsen bizim üstümüzde bir sorumluluk olduğuna inanıyoruz. Bu sorumluluktan kaçmamak adına, en iyi duygularla, en iyi düşünceyle bizde hareket ettik mi, acaba biz de hata yaptık mı? Bunu kamuoyuna sunmak isterim” dedi.
 
20151128aw589673_01.jpg
 
"BİZ BİR ÖNCEKİ SEÇİMİ KAYBETTİĞİMİZ GÜNDEN BERİ ÇALIŞIYORUZ"
 
Usta, seçimi kaybettikleri günden beri çalışmalara başladıklarını ancak kongre süreci başlamadan ortaya çıkmak istemediklerini belirterek, "Takdir edersiniz ki seçilen yönetimlerin süreleri vardır. Tahammül gereği aday olacak olanlar süreç başladığında ortaya çıkarlar. Süreç devam ederken, biz seçildik başkan olduk. 5 ayımızda 6 ayımızda camiadan birileri ortaya çıkıp ben adayım deyip kongre üyeleriyle bu sürece girdiğinde bu camiada birlik, bütünlük olabilir mi. Aday olmayı düşünenler elbette çalışmalarını sessiz sedasız yapabilirler. Biz 2.5 sene önce çok çok az farkla seçimi kaybettik ve o gün bugündür çalışıyoruz. Ama bizim camiamızı bölmek adına ye da bu konsensüsü bozmak adına, bir başkan, bir yönetim varken ortaya çıkıp farklı işlerin içini girmedik. Sorunları çözme adına birçok insanla görüşmelerimiz oldu. Gelecekte bu sorunları nasıl aşabiliriz diye defalarca görüşmelerimiz oldu. Hepsinin temelinde ise birlik, beraberlik ve bütünlük oldu” diye konuştu.
 
Seçim kararı alınmadan önce kendisine sürekli aday olup olmayacağı şeklinde sorular yöneltildiğini belirten Usta, "Her zaman biz şunu söyledik. Yönetim seçim kararı almadan ortaya çıkmak etik bir duruş değildir. Ne oldu, niçin bu kadar alevleniyoruz. Karar bir çıksın, ortaya gelsin aday olmayı düşünenlerin en doğal hakkıdır aday olmak. Herkesin strateji olarak çeşitli hazırlıkları olmuş olabilir. Bizde bu stratejik adımları atarak, ne zamanki kongre kararı alındı. O zaman aslında ortaya çıkmaya başladık" dedi.
 
20151128aw589673_03.jpg
 
"BİZİM BİR ARADA OLMAMIZ BEKLENEN DEĞERLİ KARDEŞİMLE BİRLEŞME ADINA ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK"
 
Usta, camianın birleşmemizi beklediği değerli kardeşim (Celil Hekimoğlu) ilgili biz arkadaşlarımızla birlikte bu birleşmenin temellerini atma adına birçok kez girişimde bulunduklarını belirterek, şunları söyledi.
 
"Yaptığımız görüşmelerde beraber olalım istedik. Camiamızın önde gelenleri, başkanlar, divan, divana girmiş olan üyelerimiz, sivil toplum kuruluşları, eski futbolcularımız, Trabzonspor'u temsil eden aktörler, 200-300 bir araya gelsin. Biz onlara açık çek verelim. Ben dedim açık çeki veriyorum. Onlar da karar versin, şu kişi bu işte yürüsün diğer kişi çekilsin birleşsin ne derlerse biz varız. Bize cevap olarak ‘Hayır asla olmaz biz yolumuza devam ederiz ’verildi. En son görüşmeyi Celil Hekimoğlu ile ben yaptım. Trabzonspor'un sorunları için herkesle diyaloğa ihtiyacımız var. Geçen seçimde az bir oyla kaybetmiş biri olarak benim yeniden aday olmam doğal, 2.5 sene bu camiayı hiç yıpratmamış birisi olarak. Katkı sağlamış biri olarak zaten benden doğal olarak aday olmam beklenir. Ben bunun içinde hiç kimseyi yıpratmadım. Mevcut yönetimin üzerine de hiç gitmedim. Zaten aday olacağım. Ama gazetede ilanlarını vermedim. Değerli arkadaşım adaylığını resmi olarak açıklamasından bir gün önce ben görüştüm. Aynı şeyi söyledim. Açık çek veriyorum. Camianın önde gelenleri adını koysun ne diyorlarsa ben varım. Bana cevabı ise asla kabul etmiyorum oldu. Ahmet Çubukçu ile sen gel benim listeme gir. İyi dedim peki, baktım olmayacak. Bu camiaya sorumluluğumuz gereği, Trabzonspor'u sıkıntılardan kesinlikle kurtaracak bir ekip olduğuna yüzde yüz inanan birisi olarak yola çıktım. Çünkü dev sorunlarla karşı karşıyayız.”
 
20151128aw589673_04.jpg
 
"BU PARÇALI YAPIYLA DEVAM ETMEKTEN HICAP DUYUYORUM"
 
“İyi niyetimizden kimsenin şüphesi olmasın diye geçtiğimiz günlerde Trabzonspor eski başkanlarımızın katıldığı divan toplantısı vardı. Divanda bulunan önemli kişilerden birisini aradım. Dedim ki, divan toplanacak ben size açık çek veriyorum. Diğer taraftan da alın. İstediğiniz kararı verin, bizim yetkimiz sizde dedim. İnanmadılar ve bana gerçek mi söylüyorsunuz dediler. Ben de evet gerçek söylüyorum çünkü camiamızın mutlak manada buna ihtiyacı var. Benim bütün yetkilerim sizde, hatta bunu söylediğim kişi bir önceki seçimde beni desteklemeyen kişiydi. Diğer taraf ile de konuşun, kararınızı verin ve ne diyorsanız biz varız. Diğer taraf ile de görüştüler ve aldıkları cevap ise , 'Asla geri dönmeyiz. Biz yolumuza devam ederiz' oldu. Divandan da maalesef bir şey çıkmadı. Bu parçalı yapıyla devam etmekten hicap duyuyorum. Üzüntüm sonsuz. Bir çözüm olur diye de bütün niyetimle süreç devam ederken, çalışmalarımıza da devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 
20151128aw589673_05.jpg
 
"BİR GÜN BAKTIM DÖNÜŞÜMLÜ BAŞKANLIK DİYE BİR ŞEY ÇIKTI"
 
“Sayın Celil Hekimoğlu ile birleşme adına yaptığımız bütün görüşmelerden ve girişimlerden sonuç çıkmayınca bir gün baktım ki dönüşümlü başkanlık diye bir şey çıktı” diyen Usta, “Bu kadar iyi niyetli hareket edilen bir yerde hiç bir şekilde cevap alınamamışken dönüşümlü başkanlık. Sağduyu ile durdum önce. Tüzüğün asla müsait olmadığı bir şeyden bahsediyoruz. Trabzonspor camiası iki kişi koltuk bulmak için seferberlik ilan edecek. Önce onu, sonra beni koltuğa yerleştirmek üzere tüzük değiştireceğiz. Ben utanıyorum bundan. Başkan bıraktığı andan yeni bir kongre var. Yeni bir kongreye kim ipotek koyabiliyor da, bundan hicap duyan Muharrem beye yeni bir koltuk hazırlıyor. İnanılır gibi değil, önceki girişimlerim olmasa ben bunu bir şekilde anlamaya çalışacağım. Biz bu kongreye böyle giriyoruz” dedi.
 
20151128aw589673_06.jpg
 
"CAMİAMIZ NEYE KARAR VERİRSE BEN VARIM"
 
Usta, Trabzonspor camiası birleşme adına neye karar verirse buna uyacağını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: “Trabzonspor koltuğu için Türkiye'de 5'nci koltuk diyorlar. Ben buna inanıyorum. Böyle bir şey burası. Ben buradan bir daha söylüyorum. Trabzonspor camiası neye karar verirse ben varım. Trabzonspor menfaati için varım. Geleceğimiz için varız. Çocuklarımız için varız. İtibarımızı yükseltmek için varız. Ekonomiyi düzeltmek için varız. Yeni şampiyonluklar görmek için varız. Trabzonspor bizim için çok önemli. Kapısında milyonlar hüzünlü bir şekilde yıllardır bekliyor. Biz bunu ayağa kaldırmıyacakmıyız. Bunu ayağa kaldıracaksak Trabzonspor'dan daha önemli bir şey bizler için olabilir mi? Bütün Trabzonspor sevdasıyla yananlara diyorum ki biz bütün bu görüşmelerden sonra kararlı bir şekilde girdik. Yüzümüz gülecek bu hüzün bitecek diye”
 
20151128aw589673_07.jpg
 
KONGRE ÜYELERİYLE GÖRÜŞTÜ 
 
Trabzonspor Başkan Adayı Muharrem Usta, yemeğe katılan kongre üyelerinin masalarını tek tek gezerek düşüncelerini aldı. Usta, kongre üyeleriyle de tek tek fotoğraf çektirirken gördüğü ilgi karşısında moral depoladı.
 
20151128aw589673_08.jpg
 
20151128aw589673_02.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor