Turgut Kural Trabzonspor'u analız etti

Birebir futbolun daimi yorumcusu teknik direktör Kural Trabzonspor'un eksiklerini anlattı

Turgut Kural Trabzonspor'u analız etti
Trabzonspor eski yardımcı antrenörü Teknik direktör  Turgut Kural’dan çarpıcı  Trabzonspor analizi. Haber61TV ekranlarından canlı olarak  yayınlanan ve Haber61 Tv Yayınlar Sorumlusu Tuncay Lakot’un hazırlayıp sunduğu Birebir Futbol  spor proğramının daimi yorumcusu Kural Trabzonspor’un yaşadığı sorunları analiz etti. Kural Trabzonspor’da bazı oyuncuların mutsuz bir görüntü çizdiğini belirterek” Aytaç Mehmet Okay önemli oyuncular. Ancak Mehmet’e bir bakın mutsuz takımdan ayrı bir görüntü çiziyor. Bunların düzelmesi lazım.Alanya maçında biraz kıpırdadılar ilk yarıda Trabzon etkili oldu.
 Trabzonspor’un forvete ihtiyacı var mıydı? Şeklindeki soruyada Kural “ Evet vardı. Peki yeni oyuncular alınmadan o bölgede kim vardı. N’doye vardı Cardoza vardı Yatabare vardı. Yatabare Cardozo ve N’doye den ikisini gönderdik .O bölgeye üç santrafor aldık. Ancak gönderdiğimiz oyuncular aldığımız oyunculardan 3 kat daha iyi forvetti  Hem CVleri ile hem de kaliteleriyle iyiydiler.  Ancak Mali disiplin çercevesinde elden çıkarıldıylar . Yönetim bu açıdan doğru yaptı ama Suk Trabszonspor’un şuan istediği düzeyde bir golcü değil. Orda zaten  Muhammet  Demir  vardı. Oraya kalitesi tartışmasız bir forvet alınmalıydı .Biz Suk’u aldık. .Peki Suk o kalitede mi  ? hayır
Bir çok oyuncu maça böyle hazırlanır.İç ve dış olmak üzere iki tür motivasyon vardır. İç motivasyon önemli. Her türlü zorlukla başa çıkabilecek oyuncu gurubu gerekli. Dış motivasyon olarak Trabzonspor taraftarı Konya maçında takımını desteklemesi gerek…
 
Bilmezsen kulübü yönetemezsin diyen  Kural “ Transferde yüzde yüz başarı imkansızdır yüzde elli başarıdır. Herkes yığınla hata yapabilir. Liverpolla biz oynarken 42 futbolcusu vardı.Chalse bizde de oynayan Marko Marine korkunç paralar verdi. Nerde Marin. Scout ekibi oyuncuyu Wyscout den izler.Bunu tüm kulüplerde yapar. Önce bilgi alıp sonra oyuncu takip edilir. Herkes bu sistemi kullanır.Bu küçük ayrıntıdır.Biz bunlara yoğunlaşıyoruz. Küçük ayrıntılarla boğuşuyoruz. Bunlar bilgi ile ilgili olaylardır. Bunları bizim bilmediğimizi sanıyorlar bunları yeni gibi bizlere anlatıyorlar. 
 
 
.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler