TS taraftarı hangi partiye daha çok oy verdi?

Habertürk ve Andy Ar'ın 81 ilde 2 bin 145 kişiyle yaptığı taraftar araştırmasının son bölümünde, futbol-siyaset ilişkisine dair ilginç rakamlar açıklandı. 

TS taraftarı hangi partiye daha çok oy verdi?

Habertürk ve Andy Ar'ın 81 ilde 2 bin 145 kişiyle yaptığı taraftar araştırmasının son bölümünde, futbol-siyaset ilişkisine dair ilginç rakamlar açıklandı. 

Ankete katılan 2 bin 145 kişinin yüzde 55.5’i, futbola siyaset karıştığını düşünüyor. Yüzde 39.3’e göre ise siyaset ve futbol birbirinden “ayrı işler”. Renklerine bakmaksızın, tüm takım taraftarları kendilerini en çok “Türk milliyetçisi”, “Kemalist/Atatürkçü” ve “demokrat” olarak tanımlıyor. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor taraftarı bazında da bu ilk 3 sıralama değişmiyor. Sadece Galatasaray taraftarları arasında kendisini “demokrat” olarak tanımlayanlar, “Kemalist/ Atatürkçü” tanımlayanlardan fazla... Kendini “sosyal demokrat” tanımlayanlar bazında Fenerbahçe ve Galatasaray, “İslamcı” tanımlayanlar bazında Galatasaray ve Trabzonspor ön sırada... En fazla “sosyalist” taraftar ise Beşiktaş ve Fenerbahçe’de.

Anketin Trabzonspor'u ilgilendiren bölümleri incelendiğinde iki partinin oranı dikkat çekiyor. "1 Kasım seçimlerinde hangi partiye oy verdiniz" sorusuna bordo mavili taraftarlar yüzde 85.1 ile AKP yanıtını vererek diğer partilerin çok üzerinde bir rakam oluşturdu. Dikkat çeken diğer detay ise diğer takım taraftarlarının arasında HDP'ye oy veren bir kesim olurken Trabzonspor taraftarlarının söz konusu partiyi hiçe sayması oldu.

Anketin yapılmasının ardından sosyal medyada dikkat çeken tepkiler de oluştu. Büyük bir kesim bu anketin yapılış nedenini sorgularken taraftarlar arasında siyasi tartışma yaşatabileceğini belirtti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor