Trabzonspor'un yenileri çok iddialı

Transferde yine flaş isimleri kadrosuna katan ve bu yolda çalışmalarını sürdüren Trabzonspor'un 2 yeni yıldızı ve patlama beklenen bombası, sezonun başlamasına çok kısa bir süre kala açıklamalarda bulundu   Mbia, Cavanda ve Erkan Zengin’e hem yeni sezon b

Trabzonspor'un yenileri çok iddialı

Transferde yine flaş isimleri kadrosuna katan ve bu yolda çalışmalarını sürdüren Trabzonspor'un 2 yeni yıldızı ve patlama beklenen bombası, sezonun başlamasına çok kısa bir süre kala açıklamalarda bulundu

 
Mbia, Cavanda ve Erkan Zengin’e hem yeni sezon beklentilerini hem de öykülerini sorduk. Mbia ve Cavanda son derece samimi, bir o kadar da komplekssizdi. Özel olarak giyindiler, hiçbir ricamızı kırmadılar. Erkan da başkalaşmış, o da gülmeye başlamış, rahatlamış. İşi ucundan tutmuyor sahipleniyor artık. O da kendini yeni bir transfer olarak görüyor. İşte Trabzonpor’un 3 yıldızın röportajının detayları...
 
Luis Cavanda: Para her şey değil
 
“Türkiye ligi büyük takımların hamleleriyle çok gelişti. Bu işin ekonomisi çok önemli. Fakat bu kadar yıldızı Trabzon’da toplamak sadece parayla olmaz”
 
Jose Bosingwa’nın boşluğunu dolduracağının sinyallerini veren Luis Cavanda, Avrupa kupalarından elenilmesi nedeniyle çok üzgün. Fakat 34 haftalık maraton öncesi bu durumun unutlaması, yeni transferlerin de katılmasıyla birlikte şampiyonlukta güçlü adaylarından birisi olduklarının görüşünde. İşte 24 yaşındaki yıldızın çarpıcı açıklamaları...
 
‘Ekonomi önemli’
 
“Trabzonspor yabancı olduğum bir takım değildi. Avrupa Ligi’nde üst üste yaptıkları etkileyiciydi. Tabi ki, yine de bazı güvendiğim insanlara sordum. Sonuçta ilk kez İtalya dışında olacağım. Bu, hem heyecan verici bir durum hem de bir risk. Ancak bana anlatılanlara, ortaya konan hedeflere ve kendime güvenerek buraya geldim. Sadece ben de değil. Buraya gelen birçok yıldız kariyerine nokta koymaya değil, yeni ve büyük işler yapmaya gelmiş. İşin ekonomisi tabi ki önemli ama bu kadar önemli oyuncuyu sadece para için bir araya toplayamazsınız.”
 
‘Buranın bir parçası olacağım’
 
“Türkiye ligi büyük takımların yaptığı hamlelerle çok gelişti. Bizim de süper yıldızlarımız var, rakiplerimizin de. İyi rakiplere karşı oynamak, iyi oyuncularla idman yapmak futbolcuyu geliştiren en önemli nokta. Ben de böyle bir ligin parçası olacağım için sabırsızım. Burada benden önce önemli işler yapmış kariyerler var. Bu çıtayı ben şimdi daha da yükseğe koymak istiyorum.”
 
‘Taraftar çok üzüldü’
 
“Taraftarlar Avrupa elenişine çok üzüldü. Bunu o gün tribünde ve sonrasında da sosyal hayatta gördük. Bize de büyük şok oldu. Bizim kadromuz böyle bir turun üstünden gelebilirdi. Ancak hatalarımızın farkındayız. Aynı sorunları bir kez daha yaşatmayacağız. O gün stadımızda güzel hava vardı. Bizi hep böyle heyecanlandırırlarsa onlara bir daha böyle hayal kırıklıkları yaşatmayız.”
Erkan Zengin: Bomba gibi geliyoruz
 
 
 
Erkan Zengin: Bomba gibi geliyoruz
 
‘Her transfer süreci kendi içinde zordur. Benimki de biraz karışık oldu. Sezona Avrupa vedasıyla başladık ama bomba gibi geliyoruz”
 
Transfer süreci ile olay yaratan, sürekli gündemde olan Erkan Zengin, kendisine yepyeni bir sayfa açmış durumda. Bunu hem sezon başı kampında hem de oynanan maçlarda gösterdi. Sadece bu kadar da değil elbette. Ruh hali düzelmiş resmen. Gülüyor, mutlu. Ailesinin de yanına gelmesi ekstra motivasyon olmuş. Geçmişe hiçbir şekilde dönmek istemiyor. “Ben yeniden başlamış kadar heyecanlıyım” diyor ve ekliyor:
 
‘Şota ile iyi anlaştık’
 
“Her transfer süreci kendi içinde zordur. Benimki de biraz karışık oldu belki ama şimdi beni çok seven ve benden çok şeyler bekleyen insanlarla beraberim. Bu gerçekten de kolay yakalanmayacak bir durum. Artık bunun daha çok farkındayım. İyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Ben de kendimi çok zinde hissediyorum. Yeni bir yapılanma var ama hem bana hem de arkadaşlara karşı önyargısız, adil bir durum geçerli. Hocamız Şota da benimle hep konuştu, neler istediğini anlattı. Birbirimizi anladık.”
 
‘Fazlasıyla özür dileyeceğiz’
 
“Sezona Avrupa vedasıyla başladık ama bu çok talihsiz bir durum. Maç bittiğinde bile hâlâ şaşkındık. O gün Avni Aker’de çok güzel ve hasret kaldığımız bir hava vardı. Keşke dediğim, keşke o taraftarı evine mutlu yollasaydık dediğim bir geceydi. Olmadı ama şunun sözünü çok net verebilirim ki, hem geçen sezon hem de ön elemede yaşattığımız tüm sıkıntılar için fazlasıyla özür dileyeceğiz. Ben de kendi adıma çok daha farklı bir Erkan’ın sözünü veriyorum. Çünkü Trabzonlular benden ne istiyor ve Trabzonspor onlar için ne ifade ediyor çok daha iyi biliyorum.”
 
‘Artık daha deneyimliyiz’
 
“Güzel bir lig olacak. Herkes daha fazla güçlendi. Biz de çok önemli, deneyimli oyuncular aldık. Bu deneyim meselesi fazla önemli sanılandan. Çünkü bazı kırılma anlarında o tecrübe faktörü devreye giriyor ve fark yaratıyor. Biz de Trabzonspor olarak hem yenilerle daha deneyimli hale geldik hem de takım olarak birbirimizi daha fazla tanıyoruz.”
 
Stephane Mbia: Sporcu başarıya doymaz, bıkmaz
 
 
Stephane Mbia: Sporcu başarıya doymaz, bıkmaz
 
 
“Buranın damak tadı İspanya’ya çok benziyor. Avrupa yenilgisini unutmak mümkün değil ama yeni yarışa iyi hazırlanmak için unutmamız gerekiyor”
 
Sezonun Trabzonspor adına ilk transferi olan Mbia’nın geliş süreci de hayli krizli ilerlemişti. Son UEFA Kupası sahibi Sevilla’nın yıldızı olarak Bordo-Mavili takıma gelen deneyimli futbolcu da tıpkı Erkan gibi o günlere fazla takılmamak gerektiği görüşünde. Sempatik tavırlarıyla dikkat çeken Mbia’ya sorduk, samimi yanıtlar aldık:
 
Kupasını kaldırdığın bir yarışa ön elemede veda etmek ne hissettirdi?
 
Futbolun içinde olan ama çok çok ender yaşanabilecek bir gece yaşadık. Nasıl anlatsam bilemiyorum ama bir gol bulsak bambaşka bir skor çıkacakken baskı anlarımızda şok bir gol yedik. Her zaman olacak şey değildi. Bunu unutmamız ve yeni yarışa konsantre olmamız gerektiğini öğretti bana bu zamana kadarki kariyerim.
 
‘Hedefler çok iyi anlatıldı’
 
Türkiye kararı vermek zor oldu mu? Bir hayli sancılı geçti transfer etabı?
 
Yanlış anlamalar var sanırım. Çünkü öyle abartıldığı gibi krizli olmadı. Sevilla benim için güzel bir etaptı ama bitmesi gerekti, bitti. Takılıp kalamazsınız. Trabzonspor beni istediğini ve hedeflerini iyi anlattı. Şimdi burada yepyeni bir macera var benim için......
 
Nasıl konsantre ediyorsun kendini her yeni maceraya bu kadar zirveleri yaşadıktan sonra?
 
 Sporcu için asla doymak, bıkmak gibi bir duygu olamaz. En azından bence olmamalı. Çok dinamik ve hep yenilenen bir organizasyonun içindeyiz. Ben kendi adıma hâlâ açım ve kupalara, kazanmaya doymam söz konusu bile olamaz.
 
‘Halk bizle çok ilgileniyor’
 
Alıştın mı şehre? Nasıl vakit geçiriyorsun. yemek vs. sorun oldu mu?
 
Alıştım. Damak tatları biraz farklı olmakla beraber İspanya’ya deniz ürünleri açısından benzerlikler de gösteriyor. Zaten geldiğimden bu yana kamplar vs derken çok yoğunuz. Ama burada bizimle ilgilenen kulüp yetkilileri de ailemiz kadar ilgileniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler