Trabzonspor'un hedefi bonservissiz futbolcular

Trabzonspor'un UEFA ile gerçekleştirdiği görüşmelerde oldukça önemli rol alan Önder Bülbüloğlu, verilen bütçe kısıtlamasının sadece UEFA için değil kulübün geleceği için de oldukça önemli olduğunu söyledi.   Bülbüloğlu, yaptığı açıklamada, kulübün ekonomi

Trabzonspor'un hedefi bonservissiz futbolcular
Trabzonspor'un UEFA ile gerçekleştirdiği görüşmelerde oldukça önemli rol alan Önder Bülbüloğlu, verilen bütçe kısıtlamasının sadece UEFA için değil kulübün geleceği için de oldukça önemli olduğunu söyledi.
 
Bülbüloğlu, yaptığı açıklamada, kulübün ekonomisi doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Bütçe disiplinine uymak zorundayız. Bundan sonra öyle bir lüksümüz yok. Ben bunu sadece UEFA açısından düşünmüyorum. Kulübün geleceğini kurtarmak için o disipline bağlı kalmak zorundayız" dedi.
 
UEFA ile yaptıkları 3 yıllık planı dikkate aldıklarını ve buna göre hareket ettiklerini ifade eden Bülbüloğlu, "Gözüken şu ki bizim UEFA'ya verdiğimiz, onların onaylanıp kabul ettiği 'gelirlerin yüzde 60'ını geçemez' maddesine var. Buna dayanarak gelirlerimizi 100 milyon lira civarında tutarsak 60-65 milyonunu transfer harcaması için kullanabiliyoruz. Kaç oyuncuyu yollayabiliriz, kaç oyuncu alacağız bunu beklemek lazım. Elimizde 30 milyon liralık oyuncu kalırsa, 30 milyon liralık daha oyuncu transfer edebiliriz" diye konuştu.
 
-"Bonservisi elinde olan oyuncular"
 
Bülbüloğlu, mevcut tabloda çok acayip büyük kadro kurmanın mümkün olmadığı vurgulayarak, şöyle devam etti: 
 
"Kulübün durumu ortada. Ama bu denilen 20 milyon avroluk bütçe bile Türkiye liglerinde dördüncü büyük bütçe olur. 10 milyon avroluk bütçeyle oynayan takımlar da var. Ersun hoca da içinde bulunduğumuz durumu biliyor. Ona göre geldi. Bütçeyi biliyor, kulübün durumunu biliyor. Elinde neticede bir bütçe var. Ona uygun hareket edecek. Daha çok transfer bedeli ödemeden oyuncu alma yoluna gideceğiz. Bonservisi elinde olan oyuncular almaya gayret ediyoruz. Kiralık verdiğimiz, geriye dönecek oyuncular da var."
 
Yanal'ın önce üst sıralara oynayan takımın iskeletini kuracağını anlatan Bülbüloğlu, "Şu anda o yönde çalışılacak. Daha sonra da sağlam adımlarla başarı gelir" diye konuştu.
 
- "Beşiktaş örneği"
 
Bülbüloğlu, artık transferde eski dönemlerdeki beklentilerin içine kimsenin girmemesi gerektiğini vurgulayarak, "100 milyon avro bütçeyle oyuncu alınsın, 30 milyon menajerlere verilsin. Biri gelsin, biri gitsin, 3-5 hoca değişelim bu dönemler geçti. Bunun kulübü ne hale getirdiği ortada. Böyle bir beklenti içine kimse girmesin sakın. Beşiktaş'ı örnek alsınlar. 4 sene önce bizim gibiydi men cezası aldılar, transfer yasağı geldi. Ama ayaklarını sağlam bastılar, yeniden yapılandılar geldiler şampiyon oldular. Öyle baksınlar olaya" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler