Trabzonspor'un genç yıldızı boş geçmedi!

19 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri birinci turundaki üçüncü ve son maçında Ukrayna'yı 4-3 mağlup ederek elit tura yükseldi.   Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki Dalga Arena'da oynanan ve Fransız hakem Nicolas Rainville'in yön

Trabzonspor'un genç yıldızı boş geçmedi!
19 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri birinci turundaki üçüncü ve son maçında Ukrayna'yı 4-3 mağlup ederek elit tura yükseldi.
 
Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki Dalga Arena'da oynanan ve Fransız hakem Nicolas Rainville'in yönettiği karşılaşmada, başlama düdüğünden önce Paris'teki terör saldırılarında hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
 
Maçın 3. dakikasında Marian Shved'in attığı golle 1-0 öne geçen Ukrayna, 15. dakikada Olexiy Schcebetun'in golüyle farkı 2'ye çıkardı: 2-0. Karşılaşmanın 29. dakikasında Oleksandr Pikhalonok ile skoru 3-0'a taşıyan Ukrayna, soyunma odasına da bu skorla önde gitti.
 
İkinci yarıya golle başlayan taraf, ay-yıldızlılar oldu. Maçın 49. dakikasında Abdurrahman Canlı'nın golüyle farkı 2'ye (3-1) indiren milli takım, 70. dakikada Cengiz Ünder'in penaltıdan kaydettiği golle skoru 3-2'ye getirdi.
 
Bu arada penaltıya sebebiyet veren Volodymyr Senytsiani'nin yanı sıra 71. dakikada Bogdan Mykhaylichenko kırmızı kart görürken, Ukrayna karşılaşmayı 9 kişi tamamladı.
 
Mücadelenin 76. dakikasında Berkay Özcan'ın golüyle skora 3-3'lük dengeyi getiren milli takım, bu golden sadece 2 dakika sonra Trazonspor'un yıldız adayı Muhammet Beşir'in kaydettiği golle öne geçmeyi başardı: 3-4
 
Maçın kalan bölümünde skorda bir değişiklik olmadı ve ay-yıldızlı ekip karşılaşmayı 4-3 kazandı.
 
Grubun diğer maçında ise Azerbaycan ile Bosna Hersek karşılaştı. Bayıl Arena'da oynanan karşılaşmayı Azerbaycan, 1-0 kazandı.
 
Bu sonuçların ardından grubu altışar puanla tamamlayan Türkiye ve Ukrayna, elit tura yükseldi. Grupta üçer puanı bulunan Azerbaycan ve Bosna Hersek ise elendi.
 
Gelecek yıl mayıs ayında düzenlenecek ve toplam 28 takımın dörderli 7 grupta mücadele edeceği elit turda, gruplarını lider tamamlayan 7 ekip, temmuz ayında Almanya'da yapılacak Avrupa şampiyonasına katılmaya hak kazanacak. Ev sahibi Almanya, finallere doğrudan katılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor