Trabzonspor’dayken kraldılar şimdi kulüpsüz kaldılar

İşte unutulmayan ve çoktan hafızalardan silinen şimdilerin "kulüpsüz" eski Trabzonsporluları

Trabzonspor’dayken kraldılar şimdi kulüpsüz kaldılar

Trabzonspor’da yakın dönemde forma giyen bazı yabancı futbolcular şimdilerde kulüpsüz kaldı.

Son yıllarda sıkı bir yabancı sirkülasyonu yaşayan Trabzonspor’da forma giydikten sonra başka takımlara transfer olan yabancı futbolculardan bir çoğu kayıplara karıştı. Bu futbolculardan bazıları yaptıklarıyla hala hafızalardaki yerini korurken bazıları ise çoktan unutuldu.

İşte kulüpsüz kalan Trabzonspor'un eski yabancı futbolcuları;

GUSTAVO COLMAN
Trabzonspor’da uzun yıllar forma giydikten sonra ülkesi Arjantin’e geri dönen Colman,  Rosario’da geçirdiği iki sezonun ardından buradan da ayrıldı ve kulüpsüz kaldı.  1 Haziran’dan bugüne boşta olan 31 yaşındaki Colman’ın bundan sonraki adresinin hangi takım olacağı merakla bekleniyor.


ALANZİNHO
Colman gibi bir başka Güney Amerikalı futbolcu olan Brezilyalı Alanzinho da takımsız kalan isimlerden oldu. Trabzonspor’a geldiğinde tekniği ve hızıyla herkesi kendine hayran bırakan ancak sonraki dönemde düşüşe geçtikten sonra kulüple yolları ayrılan Alanzinho, bordo mavili takımdan sonra da Türkiye’de kalmayı tercih etmişti. Balıkesirspor’la devam eden Türkiye macerasını 1 sezon sonra Gaziantep B.B.’de  sürdüren yetenekli oyuncu bu sezon sonunda serbest kaldı. 33 yaşındaki sambacı 1 Temmuz’dan beri kulüp aramayı sürdürüyor. Alanzinho sempatikliğiyle de her zaman hatırlanacak isimlerden...


DİDİER ZOKORA

Trabzonspor tarihinin flaş transferlerinden biri olan Didier Zokora da kulüpsüz kalan yıldızlar kervanına katıldı. Emre Belözoğlu ile yaşadıklarıyla bordo mavili taraftarların aklına kazınan Zokora, Trabzonspor'un ardından Akhisar Belediyespor’da yoluna devam etmişti. Buradan da sürpriz bir transferle Hindistan ekibi Pune City’e giden 35 yaşındaki Fildişi Sahilli yıldız bu yılın ara transfer döneminde serbest kalmıştı. Futbol hayatının son demindeki  Zokora yaklaşık 8 aydır boşta…



İZ BIRAKMADAN GİDENLER

Marek Cech
Bordo mavili takımda varlığı ile yokluğu bir olan hatta pek çok taraftarın aklından çoktan silinen Slovakyalı Marek Cech sol beke ilaç olamayan isimler arasında yer alarak gönderilmişti. Trabzonspor’dan sonra Bologna’da şansını deneyen Cech burada tutunamayınca Portekiz’in Boavista takımına transfer oldu. 1 yıl sonra da şuan İtalya’nın 3. Lig takımı olan Como’ya geldi. Ancak buradaki macerası yalnızca 5 ay sürdü. O da 1 Temmuz itibariyle boşta kalan isimlerden…


Vittek
Trabzonspor’un şampiyon olduğu 2010-11 sezonundan sonra yaptığı hatalı transferlerden biri oldu Vittek. Bordo mavili sakatlıklarla geçirdiği dönemin ardından Başakşehir’in yolunu tuttu. Burada 6 ay kaldıktan sonra Slovakya’ya dönerek Bratislava forması giymeye başladı. 3 yıl burada kalan Vittek Temmuz ayından beri boşta.


Drago Gabric
Bordo mavililere büyük umutlarla gelen genç bir yıldız adayıydı Gabric. Ancak akıllarda kalıcı yalnızca iki olayı oldu. Bunların ilki ülkesinde geçirdiği feci trafik kazası sonrası ölümden dönmesi ve uzun bir süre sahalardan uzak kalması olurken diğeri de Ankaragücü’ne kiralık gönderildiği dönem de şampiyonluğa giden Trabzonspor’a attığı gol oldu. Kısacası tutmayan isimler arasında yer alan Hırvat oyuncu ülkesine döndükten sonra bir H.Split, Rijeka, Domzale, Zadar ve Koper’de forma giydi. Son olarak oynadığı Koper’den Ocak ayında ayrıldı ve hala bir takıma gitmiş değil.

 
BONUS: BOSİNGWA
Trabzonspor tarihi boyunca gelen en kariyerli futbolcuların başında yer alan Jose Bosingwa bordo mavili taraftarların ayrı bir bağ kurduğu ender isimler arasında yer aldı. Takımda kaptanlık da yapıp Reis lakabı takılan Bosingwa takımın abisi olduğunu her seferinde gösterirken saha içerisinde yaşına rağmen gösterdiği performansla her daim takdir kazandı. Geçtiğimiz sezon kısa süreli yaşanan ayrılık sonrası takıma dönen 33 yaşındaki Portekizli yıldız bu sezon itibariyle kulüple yollarını ayırdı. Yılların sağ beki olan ve Trabzonspor’da stoper ve ön libero bile oynayan Reis kesinlikle unutulmayacak isimlerin başında olacak.


Haber: Haber61/Doğan Alayoğlu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor