Trabzonspor’dan EuroCup açıklaması

Trabzonspor Medical Park’da Genel Menajer Nihat Mala Harun Erdenay’ın yaptığı uyarıya ortak bir karar verilmesi halinde kendilerinin de o tarafta olacağın söyledi.   Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay’ın Trabzonspor M.P.’nin de aralarında

Trabzonspor’dan EuroCup açıklaması
Trabzonspor Medical Park’da Genel Menajer Nihat Mala Harun Erdenay’ın yaptığı uyarıya ortak bir karar verilmesi halinde kendilerinin de o tarafta olacağın söyledi.
 
Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay’ın Trabzonspor M.P.’nin de aralarında bulunduğu 6 takıma yaptığı ‘Türk takımlarının EuroCup’a katılmaları halinde FIBA’nın Türkiye’yi olimpiyatlardan çıkaracağı ve EuroBasket 2017 organizasyonunu Türkiye’den alacağı, bunu göze alamayacakları, EuroCup’a katılacak takımların ligden atılacağı yönünden yaptığı uyarıya Bordo mavili kulüpten cevap geldi.
 
Nihat Mala yaptığı açıklamada, federasyonun yaptığının tepki olarak algılandığını ancak FIBA’nın federasyonları mecburiyete ittiğini, EuroCup’a katılan federasyonların milli takımlarının şampiyonalara alınmayacağını bildirdiğini, Türkiye’den herhangi bir takımın EuroCup’a katılması halinde FIBA’nın Türkiye’nin Avrupa şampiyonalarına ve Olimpiyatlara katılma hakkını elinden alacağını, Bu nedenle federasyonun böyle bir yaptırıma gitmeye mecbur kaldığını, Milli takım ön planda olduğu için herkesin milli takımın yanında olduğunu düşündüklerini söyledi.
 
Mala, FIBA’nın EuroCup’ı kaldırarak FIBA Europa adında bir organizasyon yapmak istediğini, Federasyonun kendilerine göndereceği yazıya göre karar vereceklerini, söz konusu milli takım olursa ve herkesin ortak bir karar vermesi halinde kendilerinin de o tarafta olacağını, Kulüğbün geleceğinin önemli olduğunu, uygubn olacak şartlara göre yollarını çizeceklerini, yaptırımların uygulanacağını ve bunları da görmek istediklerini ifade etti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor