Trabzonspor'dan Azerbaycan'a "milli ihracat"

Altyapıda Türk milli takımlarına değişik kategorilerde birçok oyuncu veren Trabzonspor, milli takıma çağrılmayan oyuncuları için Azerbaycan'ın yaptığı teklifi kabul etti.   Azerbaycan Futbol Federasyonu, genel sekreter aracılığıyla bordo-mavililerin Gençl

Trabzonspor'dan Azerbaycan'a "milli ihracat"
Altyapıda Türk milli takımlarına değişik kategorilerde birçok oyuncu veren Trabzonspor, milli takıma çağrılmayan oyuncuları için Azerbaycan'ın yaptığı teklifi kabul etti.
 
Azerbaycan Futbol Federasyonu, genel sekreter aracılığıyla bordo-mavililerin Gençlik Geliştirme Teknik Sorumlusu Sadi Tekelioğlu'nu arayarak, 17 yaş altı takımında oynayan Doğukan Öksüz ve Murat Cem Akpınar için irtibata geçti.
 
Azerbaycan'ın oyuncularına gereken önemi vereceğini ve gelişeceklerini düşünen Tekelioğlu, teklife olumlu yanıt verdi.
 
Tekelioğlu, uzun zamandır futbolun içinde olduğunu ancak ilk defa böyle bir şeye rastladığını söyledi.
 
17 yaş altı takımlarının Türkiye şampiyonlukları bulunduğunu belirten Tekelioğlu, şöyle devam etti:
 
"Milli takımda her dönemde bu kategoride 4, 5 oyuncumuz var. Azerbaycan federasyonu da bu oyuncuların milli takımımızda yer bulamayacağını tespit etmiş. Aradıklarında 'hocam müsaade ederseniz biz 17 yaş altı takımından birkaç oyuncuyu Azerbaycan adı altında yarıştıracağız' dediler. Gerçekten nokta atışı yapmışlar. Ahmet Hakan Sevinç'i, Doğukan'ı, Ebrar ve Murat Cem'i söylediler. Abdülkadir, Cafer ve Abdullah'ın milli takımda oynadığını, gidemeyeceğini biliyorlarmış. Türk Milli Takımı da bir ekipten 6 oyuncunun kadroda olmasını belki kabullenmedi, düşünmedi. Bu çocuklar Türk Milli Takımı'nda forma giymeyince boşa çıktılar. Benim Azerbaycanlılara sıcak bakmamın tek nedeni takımı çok iyi tanımış olmaları. Bizim de iyi bir takımımız var ama öne çıkan oyuncuları tek tek nokta olarak tespit etmelerini görünce şaşırdım."
 
aa_picture_20151115_6802006_web.jpg
 
DEVAMININDA OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM!
 
Tekelioğlu, Azerbaycan'ın oyuncularına önem vereceğini düşünerek teklifi gözü kapalı kabul ettiğini vurgulayarak, "Çocukların ve ailelerinin de görüşünü aldık ve onay verdik. Bu oyuncuların ardından devamının da olacağını düşünüyorum. Azerbaycan futbolu da her geçen gün gelişiyor. Türk milli takımı düşünmezse kardeş milli takım olarak oyuncularımızı onlara gönderip oynatacağız. O yaşta milliyetçilik duyguları hassastır, bazıları kabul etmeyebilir ama Azerbaycan olduğu için bir sorun olmaz" değerlendirmesinde bulundu.
 
Oyuncuları, milli takıma çağrıldıklarında Bakü'ye gönderdiklerini anlatan Tekelioğlu, şunları kaydetti:
 
"Murat ve Doğukan'ın öz güvenleri artıyor. Yabancı ülkenin milli takımına seçilmek, orada olmak onlara güven veriyor. İyi işler yapıyorlar. İçlerine kapanık oyunculardı ama gördüğüm kadarıyla bunu üzerlerinden attılar. Bu sayıyı çoğaltmak istiyoruz. Bazen buradaki maçları Azerbaycan Milli Takımı'nın maçları nedeniyle kaçırabiliyorlar. Olsun, o eksikliği takımdan gideriyoruz. Uluslararası turnuvalarda kendilerini göstermeleri önemli. Azerbaycan'ın onlara bakışı çok iyi. Oyuncular da memnunlar takımlarından. Yine talepleri var, tereddütsüz vereceğim. Trabzonspor'un oyuncularının kendilerini geliştirmesi adına bunu yapacağız. Bu grupta çok özel oyuncular var. İki Türkiye şampiyonlukları, bir de ikincilikleri var. 17 yaş milli takımının iki kaptanı da Trabzonlu. Biz sonuçlardan ziyade bu tür başarıları destekliyoruz."
 
aa_picture_20151115_6802004_web.jpg
 
DOĞUKAN EN İYİ FORVET SEÇİLDİ!
 
Doğukan Öksüz ise Türk milli takımından kendisine teklif gelmediğini ifade ederek, "Azerbaycan, beni davet etti. Ben de denemek istedim ve gittim. Bizi karşılamaları çok iyiydi. Turnuvalara katıldık, uluslararası maçlar oynayarak kendimizi geliştirdik" diye konuştu.
 
Santrfor mevkide görev yaptığını belirten Doğukan, "Kazakistan'da turnuvaya katıldık, orada 8 ülke takımı içinde en iyi forvet ödülünü aldım" dedi.
 
Öksüz, Azerbaycan'da dil sorunu yaşamadıklarına da dikkati çekerek, "Bize çok iyi davranıyorlar, aralarına alıyorlar. Orada kendimizi yabancı hissetmiyoruz. İlerisiyle ilgili bir düşüncem yok. İleride hangi milli takımda oynayacağıma ilişkin bir karar vermedim. O zamanın şartlarının gerektirdiği şeylere göre hareket edeceğim" ifadesini kullandı.
 
Murat Cem Akpınar ise daha önce Türk oyuncunun başka ülkenin milli takımına çağrıldığını duymadığını dile getirerek, "Milli takımdan bir teklif gelmedi, Azerbaycan istedi. Hiç düşünmeden hocalarıma danışarak kabul ettim. Teklif gelince heyecanlandım. Seyahatler nedeniyle yorucu oluyor ama istediğimizi yapıyoruz. Çok sıcak karşıladılar, çok iyiler. Bir sıkıntı çekmiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
 
aa_picture_20151115_6802005_web.jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler