Trabzonspor'da tarihi zararlar

Trabzonspor’da FİFA’ya başvurup, ya da karşılıklı anlaşılarak giden 3 futbolcunun kulübe zararı 46 milyon 650 bin lirayı buldu. Bunlara Paraguaylı forvet Oscar Cardozo’nun da eklenmesi halinde zarar 92 milyon 650 bin liraya ulaşmış olacak.   Yeni dönemde

Trabzonspor'da tarihi zararlar
Trabzonspor’da FİFA’ya başvurup, ya da karşılıklı anlaşılarak giden 3 futbolcunun kulübe zararı 46 milyon 650 bin lirayı buldu. Bunlara Paraguaylı forvet Oscar Cardozo’nun da eklenmesi halinde zarar 92 milyon 650 bin liraya ulaşmış olacak.
 
Yeni dönemde takımdan ilk ayrılan futbolcu Jose Bosingwa oldu. Ancak bu oyuncu bonservis bedeli ödenerek alınmadığı ve sezon sonunda da serbest statüye kavuşacağı için gidişi zarar hanesine yazılmadı.
 
 CONSTANT ZARARI 24 MİLYON LİRA
 
Hacıosmanoğlu ve ekibinin AC Milan’dan, ‘dünya yıldızı’ olarak getirttiği Kevin Constant için tam 2,5 milyon Euro bonservis bedeli ödendi. Bu oyuncuya da ilk yıl 2 milyon 400 bin Euro, bu sezon serbest kalma bedeli olarak da 2 milyon Euro verildi. Bunun yanında menajerine de 800 bin Euro ödendi.  Constant’ın elini kolunu sallayarak gitmesinin bedeli  7 milyon 700 bin Euro (24 milyon 150 bin lira) olmuş oldu.
 
MEDJANİ
 
Takımın geçen sezonki en iyi isimlerinden olan ve FİFA’ya başvurup giden Carl Medjani’nin de 2 milyon Euro bonservis bedelinin yanında menajerine 500 bin Euro, kendisine de yıllık 1 milyon 100 bin Euro ödeniyordu. Cezayirli futbolcunun da maliyeti böylece 3 milyon 600 bin Euro’yu (12 milyon lira) buldu. 
 
BOURCEANU
 
Yine karşılıklı anlaşmaya varılarak giden Alexandru Borceanu’nun kulübüne 1,5 milyon Euro, kendisine yıllık 750 bin Euro, menajerine de 400 bin Euro ödenmişti. Bu isimle karşılıklı yollar ayrılırken, 450 bin Euro tazminat ödemesi yapıldı. Toplam rakam böylece 3 milyon 100 bin Euro’yu (10 milyon lira) bulmuş oldu. Böylece 3 futbolcunun ayrılmasıyla birlikte İbrahim Hacıosmanoğlu kulübü toplam 46 milyon lira zarara uğratmış oldu. Ancak tüm bunlar umurunda bile olmadı. Trabzonspor’da şimdi yeni bir tehlike daha baş gösterdi.
 
CARDOZO TARİHİ REKOR KIRACAK!
 
Bordo-Mavili kulüp tarihin en büyük zararını yaşamış olacak. Çünkü Cardozo tam 5 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer edilirken, menajeri 1 milyon Euro, kendisine de 2,5 milyon Euro garanti para ve maç başları ve bonuslarıyla birlikte 3 milyon 200 bin Euro ödeniyordu. Cardozo serbest kalırsa bu sezonun da 3 milyon 200 bin Euro tutan alacağını tahsil edecek. CardOza’nun elini kolunu sallayarak gitmesi durumunda böylece Trabzonspor 12 milyon 400 bin Euro (yaklaşık 42 milyon lira) zarara uğramış olacak

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor