Trabzonspor'da idmanlarda 1,78'lik Moody rüzgarı

Adam estiriyor dostum! NBA’in draft sistemini kıl payı kaçırdı

Trabzonspor'da idmanlarda 1,78'lik Moody rüzgarı
Haber61/Spor Servisi - Levent Ustabaşı- Trabzonspor Medical Park’ın ABD vatandaşı yeni Guard’ı Stefan Moody, Kartepe kampında oynanılan 2 hazırlık maçındaki performansıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. NCAA Ligi Konferans takımlarından Ole Miss Rebels takımından transfer edilen 22 yaşındaki oyuncunun NBA’in bir takımına draft edilmediği bu işin de Trabzonspor MP Basketbol Kulübü’ne yaradığı ortaya çıktı.

ARKA SOKAKLARDA BASKET TUTKUSU

Guard Moody’nin basketle buluşması da çok ilginç..  Bekar ve 1993 doğumlu olan oyuncu Florida’nın arka sokaklarından basketbol ile hayattan kopmamış ve basketbol aşkı onu buralara kadar taşıdığı öğrenildi. Moody iki hazırlık maçında ortalama 24 sayı kaydetti, 5,5 ribaund, 4 asist ve 2 top çalması var. 

NBA DRAFT SİSTEMİ NASIL OLUYOR?

Buna göre NBA'ya yeni gelen ve daha önce hiç NBA forması giymemiş olan sporcular belli bir draft sistemine girmek zorunda ve herhangi bir takım gidip çok beğendiği sporcuyla sözleşme yapamıyor oyuncu draft giriyor ve seçme hakkı var bir önceki sezonun başarısız olan takımlar ilk sıralarda yer alıyorlar.

Örneğin, Lebron James'in çok başarılı bir oyuncu olacağı bilinmiyordu. NBA'ya girerken bir önceki sezonun en başarısız takımı Cavaliers Lebron James'i seçti ve 2007 yılında Lebron James ile NBA finaline yükseldi.

Bu NBA'da dengeyi koruyan ana unsurdur. Draft sayesinde başarısız takımlar ilk sıralarda yeni sporculara seçerek 2-3 yıl içinde tekrar yükselişe geçiyorlar bu NBA'da dengeyi sağlamak için bulunmuş mükemmel bir mekanizmadır.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler