Trabzonspor’da Bjelica dönemi sona eriyor! İşte kulüp tarihindeki yabancı teknik direktörler

Trabzonspor'da Nenad Bjelica dönemi sona eriyor. Peki, bordo mavili kulüpte hangi yabancı teknik adamlar görev aldı? Detaylar haberimizde.

Trabzonspor’da Bjelica dönemi sona eriyor! İşte kulüp tarihindeki yabancı teknik direktörler

Trabzonspor, Abdullah Avcı sonrası Nenad Bjelica'yı göreve getirilmişti. 12. yabancı teknik adam olan Bjelica, 16 maçlık sürecinden ardından kulüpten ayrılıyor.

Bjelica, Trabzonspor'da 8 galibiyet elde ederken 6 kez de mağlubiyet görmüştü. İşte Trabzonspor kulübünde görev yapan yabancı teknik adamlar.

YABANCI TEKNİK DİREKTÖRLER
Trabzonspor tarihinde yabancı teknik direktör serüveni 1985 tarihinde Alman teknik adam Jürgen Sundermann ile başlıyor. 1 Temmuz 1985 yılında geldiği bordo mavili kulüpten 14 Mart 1986 yılında ayrılan Sundermann, toplamda 256 gün takımın başına kaldı.

Sundermann sonrası yeniden yabancı teknik adam getiren kelüp tercihini yine bir Alman olan Werner Biskup’tan yana kullandı. 1988 yılında göreve getirilen Biskup, bordo mavililer ile yalnızca 67 gün sonra görevi sona erdi.

Bordo mavili ekibin bir sonraki yabancı teknik adamı ise Urbain Braems oldu. Belçikalı teknik adamın, 1989 yılında başladığı Trabzonspor kariyeri 1992 yılında sona erdi.

1992 yılında Braems’den boşa çıkan koltuğu devralan isim yine Belçikalı Georges Leekens oldu.

Leekens sonrası bir süre yerli teknik adam tercih eden bordo mavililer, 1998 yılında takımın başına İngiliz teknik direktör Gordon Milne’yi geçirdi. Trabzonspor ile 36 maça çıkan Milne, 17 galibiyet, 7 beraberlik ve 12 mağlubiyet aldıktan sonra kulüpten ayrıldı.

2000 SONRASI YABANCI TEKNİK DİREKTÖRLER
Trabzonspor, 2001 yılında Alman teknik direktör Hans-Peter Briegel ile anlaştı. Briegel’in Trabzonspor kariyeri 26 maç sonunda elde edilen 9 galibiyet, 5 beraberlik ve 12 mağlubiyet sonrası sona erdi.

Trabzonspor’un yabancı teknik direktörleri! Bjelica kaçıncı yabancı teknik direktör oldu?

İLK HALİLODZİC SERÜVENİ
Bir süre daha yerli isimleri tercih eden bordo mavililer, 2005 yılında takımın başına Bosnalı Vahid Halilhodzic’i getirdi. Daha sonra yenien kulübe gelecek olan Halilhodzic’in ilk Trabzonspor deneyimi çıktığı 30 maçta 15 galibiyet, 5 beraberlik ve 10 mağlubiyet almasıyla sona erdi.

KISA SÜREN DENEYİMLER
Trabzonspor’un başına 2006 yılında Brezilyalı Sebastiano Lazaroni, 2009 yılında Belçikalı Hugo Broos geçse de bu deneyimler 6 ve 15 maç gibi kısa deneyimler oldu.

YENİDEN HALİLHODZİC
Yabancı teknik direktörlerin çoğundan beklediği verimi alamayan Trabonspor, 2014’e kadar yerli teknik direktörler ile yoluna devam etti.

2014 yılında ise takımın başına yeniden Vahid Halilhodzic getirildi.

Trabzonspor’daki ikinci döneminde Halilhodzic, toplamda 12 maça çıktı. 12 maçta 3 galibiyet, 7 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Halilhodzic’in Trabzonspor serüveni ikinci kez sona erdi.

Trabzonspor’un yabancı teknik direktörleri! Bjelica kaçıncı yabancı teknik direktör oldu?

EFSANEYDİ, HOCA OLDU
Bordo mavililer Halilodzic sonrası kulübün de efsaneleri arasında yer alan Gürcistan uyruklu Shota Arveladze’yı 2015 yılında takımın başına getirdi.

15 maç Trabzonspor’u yöneten Shota’nın bu serüveni, 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 mağlubiyet ile sona erdi.

Trabzonspor’un yabancı teknik direktörleri! Bjelica kaçıncı yabancı teknik direktör oldu?

9 MAÇ SÜRDÜ
Bordo mavililer 2020 yılında Hüseyin Çimşir’den boşa çıkan koltuğu Eddie Newton’a devretmişti.

Bordo mavililerin başında 9 maça çıkan Newton, 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet sonrası takımdan gönderildi.

Trabzonspor’da Bjelica dönemi! İşte kulüp tarihinin tüm yabancı teknik direktörleri...

BJELİCA'NIN TRABZONSPOR KARİYERİ 16 MAÇ SÜRDÜ

Trabzonspor’da Abdullah Avcı sonrası göreve gelen Bjelica, 16 maçta takımın başında yer almış; 8 galibiyet ve 8 mağlubiyet almıştı. Ligdeki kötü gidişat sonası Bjelica ile yollarını ayırma kararı alan Trabzonspor yönetimi, yeniden Abdullah Avcı'yı takımın başına getirmeye hazırlanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler