Trabzonspor'a yine skandal hakem!

Haber61.net Spor Servisi - Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında oynanan Galatasaray Trabzonspor maçında yaşanan olaylar sonrasında Trabzonspor 23. haftada oynayacağı karşılaşmaya atanacak hakem merakle bekleniyordu.

Trabzonspor'a yine skandal hakem!

Haber61.net Spor Servisi - Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında oynanan Galatasaray Trabzonspor maçında yaşanan olaylar sonrasında Trabzonspor 23. haftada oynayacağı karşılaşmaya atanacak hakem merakle bekleniyordu.

Merkez Hakem Kurulu 27.02.2016 cumartesi günü Hüseyin Avni Aker stadında saat 19.00'da oynanacak karşılaşmaya Özgür Yankaya'yı atadı. Yankaya'nın yardımcılıklarını İsmail Şencan ve Mehmet Cem Hanoğlu yapacak. Müsabakanın 4. hakemliğini Bülent Gökçü yapacak. 5. hakem Mustafa Öğretmenoğlu ve 6. hakem Volkan Bayarslan olacak.

SKANDAL KARARLAR VERDİ

Trabzonspor Osmanlıspor karşılaşmasına atanan Özgür yankaya Trabzonspor aleyhine verdiği skandal kararlarla biliniyor.

Özgür Yankaya Trabzonspor'un en son 26 Aralık 2015 tarihinde İstanbul'da oynanan ve 1-1 sona eren Kasımpaşa Trabzonspor karşılaşmasını yönetti. Bu karşılaşmada Yankaya yaşanan penaltı pozisyonları nedeniyle büyük eleştiriler alırken bir pozisyonda Mustafa Yumlu'nun rakip oyuncu Costa'yı ceza sahası dışında düşürmesine penaltı vermişti. Bu karşılaşmadan sonra MHK Yankaya'yı Süper amatör Lig'de oynanan Uzunköprüspor - 18 Kasımspor maçına atamış ve bu karar Trabzonspor maçındaki yönetimi nedeniyle ceza olarak algılanmıştı.

Özgür Yankaya bu maçın öncesinde 29 Aralık 2014 tarihinde Hüseyin Avni Aker Stadında oynanan ve 4-1 Eskişehirspor'un galibiyeti ile tamamlanan karşıklaşmayı yönetti. Bu maçının 14. dakikasında gelişen Trabzonspor atağında Yusuf Erdoğan'ın sol kanattan yaptığı orta doğrudan auta gitmek üzereyken kaleci Boffin'in müdahalesiyle top tekrar oyun alanına girdi. Kalenin üst ağları ile direğin birleştiği bölümden geri dönen topu, Oscar Cardozo altı pastan kafayla ağlara gönderdi. Ancak bu vuruş öncesi, yardımcı hakem topun dışarıdan oyun alanına girdiğini söyleyerek golü vermedi. Hakemin kararı sonrasında Trabzonsporlu futbolcuların ve taraftarların yoğun tepkisi sonuç vermedi.

Ayrıca skandal bununla bitmedi. 32. dakikada bu kez Yusuf Erdoğan'a yapılan bariz faulü es geçen Yankaya, bu pozisyonun devamında Trabzonspor'un gol yemesine neden oldu. Bu pozisyonda Kamil Ahmet, Yusuf'a sert müdahalede bulunarak topu aldı. 78'de Andaç'ın pası ile skoru 3-1 yapan Ömer de net ofsayttaydı. Hakem Özgür Yankaya bu pozisyonu da es geçti.

GALATASARAY'IN GOLÜNE SEVİNMİŞTİ

Özgür Yankaya'nın 29 Kasım 2014 tarihinde Gaziantep'te oynanan Gaziantepspor - Galatasaray maçını yönetirken Burak Yılmaz'ın 89. dakikada kaydettiği golde ayağını kaldırması dikkat çekmişti. Özgür Yankaya'nın pozisyonu izlediği sırada Burak'ın kafa vuruşu sonrası top ağlara girerken heyecanlanıp refleks olarak topa vurur gibi yapması gözlerden kaçmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler