Trabzonspor’a bir dava daha

Trabzonspor Kulübü’nün genel kurula taşınması için toplanan imzalarla ilgili yeni hamle geldi.Söz konusu dava ile ilgili olarak önce 1.Sulh,sonra da 3.Asliye Hukuk Mahkemesi’nin görevsizlik kararı vermesinin ardından, konunun Uyuşmazlık Mahkemesi’ne ileti

Trabzonspor’a bir dava daha

Trabzonspor Kulübü’nün genel kurula taşınması için toplanan imzalarla ilgili yeni hamle geldi.

Söz konusu dava ile ilgili olarak önce 1.Sulh,sonra da 3.Asliye Hukuk Mahkemesi’nin görevsizlik kararı vermesinin ardından, konunun Uyuşmazlık Mahkemesi’ne iletilmesi konusunda harekete geçildi.

Trabzonspor Kulübü Üyesi Mehmet Hasan Al, Trabzon 3. Asliye Hukuk Mahkemesine başvurarak, “Kesinleşen görevsizlik kararları nedeni ile ortaya çıkan olumsuz görev uyuşmazlığının giderilmesi” talebinde bulundu. Buna göre mahkeme konuyla ilgili kararını netleştirecek.

Konuyla ilgili Haber61 Spor Servisine açıklamalarda bulunan Mehmet Hasan Al şunları söyledi.

İmzalarla ilgili ilk başvurumuzu 1.Sulh Hukuk Mahkemesine yaptık. Yaklaşık 1-2 ay dava orada sürdü. Sonra 1.Sulh Hukuk Mahkemesi dedi ki bu bizim alanımıza girmiyor, biz bununla ilgili karar veremeyiz ve dosyayı  Asliye Hukuk Mahkemesine gönderdiler. Asliye Hukuk Mahkemesi de yaklaşık 7-8 aydır Trabzonspor’un savunmasını aldı, bizim savunmamızı aldı. İstanbul, Ankara, Trabzon noterlerinden imzaları topladı. Onun üzerinde müzekkere gönderdi. Biz imzalarla ilgili mahkemenin bizi duruşmaya çağırmasını bekliyorduk fakat bayramdan sonra onlarda şok bir kararla bizde karar veremiyoruz ve bu konu bizim alanımıza girmiyor dediler ve dosyayı tekrar ilk başvuruda bulunduğumuz 1.Sulh Mahkemesine dosyayı gönderdiler ve iki mahkeme arasında uyuşmazlık çıktı. Şuanda Türkiye Cumhuriyetinde bizim davaya bakacak mahkeme yok belli değil dedi.

Böyle bir hadisenin ilk kez başına geldiğini belirten Al, bunun üzerine Yargıtay Uyuşmazlık Mahkemesine dün itibariyle başvuruda bulundum. Bundan sonraki süreçte Trabzon Adliyesi’nin çözemediği karar veremediği davayı Yargıtay çözmeye çalışacak dedi.

1,5 yıl önce imza toplayarak açılan davayı tüzüğün 30. Maddesi gereği demokratik hakkımızı kullandık ifadelerine yer veren Mehmet Hasan Al ,ama Türkiye’de demek ki Demokratik hakkı kullanmanın hiçbir esprisi yok neticede 1,5 – 2 yıl geçti ve Aralık ayı geldi ve hiçbir dava ve hiçbir şey bitmiyor. Yönetim kongre yapması gerekirken yapmıyor hatta 1500 imza toplayamazlar diyor ve biz 2000 imza topluyoruz. Toplarlarsa biz gereğini yaparım diyor ama hiçbir şey olmuyor. Yönetim görevini yapmıyor, Denetleme Kurulu görevini yapmıyor, Adliyeler ve Mahkemeler görevini yapmıyor. Bizler çaresiz kulübün yok olmasını seyretmek zorunda kalıyoruz dedi.

Disiplin Kurulu Başkanı Rüştü Araz’ın torunu işe alındığını belirten Al, Bize 1 ayda imzayı toplama biçiminden cezayı kestiler ama gelin görün ki Sulh Hukuk Mahkemesi, Asliye Hukuk Mahkemesi karar veremediğini  İbrahim Hacıosmanoğlu’nun Disiplin Kurulu 1 ayda karar verdi ve bize kınama cezası verdi ve konu Yargıtay’a havale oldu. Konu ne kadar şaibeli ne kadar taraflı ne kadar çıkara dayalı bir Disiplin Kurulu da bu mahkeme süreci göstermiş oldu dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler