Trabzonspor yönetiminde Çakır'a sert tepki!

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Arslan, Galatasaray maçını kaybetmelerinin iki önemli etkeni olduğunu, bunlardan birinin, futbolcuların değerlendiremediği net gol pozisyonları ve yedikleri hatalı gol, ikinci ve esas etkenin ise

Trabzonspor yönetiminde Çakır'a sert tepki!

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Arslan, Galatasaray maçını kaybetmelerinin iki önemli etkeni olduğunu, bunlardan birinin, futbolcuların değerlendiremediği net gol pozisyonları ve yedikleri hatalı gol, ikinci ve esas etkenin ise maçın hakeminin adaletsiz yönetimi olduğunu savundu.

Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda dün akşam Trabzonspor ile Galatasaray arasında oynanan maça ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Maçta 1-0 yenilen bordo-mavili ekibin yenilgisinde esas etkenin hakem Cüneyt Çakır olduğunu öne süren Arslan, "Galatasaray maçını kaybetmemizin iki önemli etkeni vardır. Bunlardan biri, futbolcularımızın değerlendiremediği net gol pozisyonlar ve yediğimiz hatalı goldür. İkinci ve esas etken ise maçın hakeminin adaletsiz yönetimidir" ifadelerini kullandı.

Hakemin, Trabzonspor lehine olan penaltıyı vermediğini ileri süren Arslan, açıklamasında şunları kaydetti:

"Zira sarı kartlar ve takdir haklarındaki yanlı tutumu bir yana, yüzde 80 görme engelli ancak adaletli bir insanın dahi görebileceği penaltı pozisyonunu verseydi maç en azından berabere biterdi. Kaldı ki penaltı pozisyonu meydana geldiği anda takımımız dalga dalga ataklarla Galatasaray kalesini ablukaya almış ve bir golden sonra diğerlerinin de gelmesi kuvvetle muhtemeldi. Bunu, Galatasaray'ın hocasının 'maçı şans ile kazandık' söyleminden de anlamak mümkündür."

İNSANİ HATA OLARAK DEĞERLENDİRİLEMEZ

Yakup Arslan, hakem Çakır'a yönelik eleştirilerini sürdürerek, şöyle devam etti:

"Dün hakem yönetimi adına cereyan edenler, adaletli ve objektif bir hakemin insani hataları olarak değerlendirilemez. Bu düşüncemi iki örnekle desteklemek isterim. Birincisi, maçın hakeminin uzun süredir yurt dışında yönettiği herhangi bir maçta sonuca bu kadar etki eden bir hatasının olmaması, yani insani hata yapma ihtimalinin çok az olmasıdır. İkinci ve daha net  kanıtı da Constant'ın ilk yarıda taç çizgisi kenarında Burak'a yaptığı ve gerçekte de sarı kartı gerektiren pozisyona doğru olarak gösterdiği sarı karta karşın Galatasaraylı futbolcuların daha kritik pozisyonlarda yaptıkları faullere kart göstermemesi, yani çifte standartlı davranmasıdır.

Kaybedilen 3 puanın bedelini Trabzonspor olarak hem ekonomik kayıp, hem de şampiyonluk yarışında alınan yara ve uzun zamandır üzdüğümüz için desteğinden mahrum kaldığımız vefakar taraftarımızı üzerek ödüyoruz ve ödeyeceğiz. Peki, yönetimindeki adalet ve objektifliği ciddi derecede kuşku uyandıran ve bu yönetim şekli ile maçın sonucunu tek başına tayin eden hakemin ödeyeceği bedel ne olacaktır?"

 

 MAĞDURİYETLERİN HESABINI KİM ÖDEYECEK?" 2. SAYFADA



 MAĞDURİYETLERİN HESABINI KİM ÖDEYECEK?

Yakup Arslan, bordo-mavili camia ile tüm futbol kamuoyunun Cüneyt Çakır'a uzun süre maç yönetmeme cezası verilmesini beklediğini belirterek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Camiamız kadar tüm Türk futbol camiası, yeni ve genç hakemlerin özellikle de bizim dışımızdaki büyük kulüplerin maçlarında yaptıkları benzer hatalarda aldıkları uzun süre maç yönetmeme cezasının, maçın hakemine de uygulanmasını beklemektedir. Şayet 'yurt dışında maç yönetecek, UEFA ve FIFA nezdinde prestij  kaybeder' gibi gerekçelerle ceza verilmemesi söz konusu olursa bundan sonra yurt içinde C.Ç ve benzerlerinin adaletli ve objektif maç yönetmelerini nasıl bekleyebiliriz? Bizim ve diğer Anadolu kulüplerinin uğradığı mağduriyetlerin hesabını kim ödeyecek?"

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) kötü yönetim gösteren hakemlere ceza vermesi gerektiğini kaydeden Arslan, "Süper Lig'in ilk 5 haftasında oynadığımız 5 maçta da en az bir penaltısı hakemlerce verilmeyen camiamız, hakemlerimizden takım rengine ve ismine bakmaksızın adaletli maç yönetmesini, TFF'den de hakemin ismine bakmaksızın iyi yönetim gösterenlere ödül, kötü yönetim gösterenlere ceza sistemini çalıştırmasını beklemektedir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor