Trabzonspor yoğun bakımda

Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, takımın içinde bulunduğu bugünkü durumun acele kararlar verilerek hoca ve onlarca oyuncu değişikliğiyle ortaya çıktığını belirterek, "Yine aynı hatalar bizden bekleniyorsa tüm camiamız bilsin ki asla bu hataları ya

Trabzonspor yoğun bakımda

Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, takımın içinde bulunduğu bugünkü durumun acele kararlar verilerek hoca ve onlarca oyuncu değişikliğiyle ortaya çıktığını belirterek, "Yine aynı hatalar bizden bekleniyorsa tüm camiamız bilsin ki asla bu hataları yapmayacağız" dedi.
Trabzonspor Başkanı Kulüp Başkanı Muharrem Usta, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine kulübün içinde bulunduğu durum ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Usta, "Trabzonspor içinde bulunduğu bugünkü durum acele kararlar verilerek hoca değişimleri ve onlarca futbolcu değişimleriyle ortaya çıkmıştır. Bu da görüntü olarak bir iflas noktasıdır. Bu iflas ekonomik alanda olduğu gibi sportif alanda da olmuştur. Elde olağanüstü sayıda oyuncu olmasına rağmen oyuncuların uyumu, belirli alanlarda oyuncu eksikliği, takımın kimyasının bozuk olması derin bir buhran içinde olunması nedeniyle çöküş yaşanmaktadır. Kulübün kısa bir dönemde ayağa kalkmasının mümkün olmadığını bütün taraftarlarımızın ve camiamızın bilmesi lazım" dedi.

"SEZONUN 2. YARISINI TEDAVİ DÖNEMİ OLARAK GÖRÜYORUZ"
Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, sezonun ikinci yarısını kulüp için bir tedavi dönemi olarak gördüklerini söyledi. Usta, "Keşke çare sadece hoca değişikliği yada transfer olsa, bunları yapmak çok kolay. Bugüne kadar hep böyle yapılarak bu noktaya gelindi. Aynı hataları yapmak istemiyoruz. Tüm camiadan bu sezonun ikinci yarısı için sabırlı olmalarını bekliyoruz. Eski hataların aynısını yapmamak için biz buradayız. Hemen hoca getirmek, hemen oyuncu değiştirmek yönteminin Trabzonspor'a bir fayda sağlamadığını, aksine kapanması zor yaralar açtığını gördük. Elbette yaşamakta olduklarımızı toparlamak bizim görevimiz ama her şeyin bir zamanı var. Bu bir süreç, bu süreçte yenilgiler ve galibiyetler olacak ama istikrarı yakalamanın yolu ancak gelecek sezona kalacaktır. Bu sene inişli çıkışlı bir grafik ile biz ekonomisini, içerideki arkadaşlığı, takım olgusunu yerleştirecek bir hedefin peşindeyiz. Geçmişten ders alarak geleceğe yürümek istiyoruz" diye konuştu.
Usta, akşamdan sabaha karar alma sürecinin artık bittiğini vurgulayarak, "Akşamdan sabaha aldığımız bir karar ile yeni bir teknik direktör getirdiğimizi düşünelim. İki maç sonra aynı şeyler onun içinde söz konusu olacaktır. Onun için sorunumuz teknik değil. Biz de transfer yapmasını biliriz ama oyuncuların parasının ödenmediği bir yerde transfer yapmak he kadar mantıklı ? Siz aldığınız oyuncuların parasını ödemiyorsunuz, bonservislerini kulüplere ödemiyorsunuz. Milyonlarca dolarlık borç var. Bunların ödemeden hala Trabzonspor oyuncu almakla hangi sorununu çözecek ? Oynayanların parası ödenmeden transfer yaparak hangi soruna nasıl bir çözüm üretilecek ?"sorularını sordu.

"YOĞUN BAKIMDAKİ HASTAYI YAVAŞ YAVAŞ YOĞUN BAKIMDAN ÇIKARTACAĞIZ"
Anlık verilen kararların Trabzonspor'u bugünkü duruma getirdiğini belirten Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yine aynı hatalar bizden bekleniyorsa tüm camiamız bilsin ki asla bu hataları yapmayacağız. 'Öfkeyle kalkan zararla oturur' atasözünden yola çıkarak öfkeyle, anlık sinir ve tepkiyle hareket etmek dönülmesi zor zararlara yol açabiliyor. Zaten böyle olduğu için bu hallere geldik ve artık bu tavrımızı değiştirmemiz lazım. Bu seneyi kayıp yılı olarak görmemiz lazım ama tedavi edilerek gelecek seneye hazırlanacak bir dönem olarak değerlendirmeliyiz. Seçimlerden öncede söylediği gibi Trabzonspor yoğun bakımdadır. Biz itinalı tedavilerle yavaş yavaş yoğun bakımdan çıkarmanın peşindeyiz. Yoğun bakımdaki hastayı aniden ayağa kaldırıp yürütmek gibi bir özellik bekleniyorsa buna Allah'dan başka kimse muktedir değildir. Bu ağır hastanın aniden sokağa çıkıp yürümesini istiyorsak bunu yapamayız. Onun için yapılabilecekler bellidir, süreç gereklidir. Biz bu kulübü ayağa kaldıracağız. Buna eminiz ama bir sabır gerekli."

"BUNDAN SONRA KULÜP VE TAKIM BENİM BAŞKA BİR YÜZÜMÜ GÖRECEK"
Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Trabzonspor markası altında savaşmayanlarla asla bir yolculuğa çıkmayacaklarını da belirterek, "Bazen bir iki bölgeye transfer yapmayı düşünüyoruz ama bu şartlara baktığımızda sorunun transfer olmadığını düşündüğüm için yapmayı düşündüğümüz forvet ve sol bek transferini bile yapmamanın doğru olup olmadığını tartışıyoruz. Belki de hiç bir transfer yapmadan bu sezonu elimizdekilerle derleyip toparlayıp gelecek seneye bizimle gerçekten yolculuk yapmayı bilen, Trabzonspor markasının değerini bilen yenilgiyi içine sindiremeyen gerçek Trabzonsporlular'la biz bu yolculuğa çıkmak istiyoruz. Bu devre bunun analizini ve seçimini yapacağız ama asla lakaytlığa müsaade etmeyeceğim. Bu markanın altında savaşmayanlarla bu gayrete katılmayanlarla bu 2.5 yıllık yolculuğa destek sağlamayacak olanlarla, bizi anlamayanlarla bu yolculuğu yapmayacağız. Bunda sonra takım ve kulüp benim başka bir yüzümü görecek malasef görecek. Çünkü Trabzonspor markası altına sığınanlar kaybetmeyi içine sindiremezler. Onun içinde bunların gereği çok şiddetli bir şekilde yapılacaktır." şeklinde konuştu.
Usta, teknik direktör konusunun da en kısa sürede adını koyacaklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler