Trabzonspor'un gol sessizliği

İlk 11 haftada 7 gol atarak ligin en az gol atan ikinci takımı olan Trabzonspor'da forvet oyuncuları 1 gol kaydetti.

Trabzonspor'un gol sessizliği

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in ilk 11 haftasında kaydettiği 7 golle ligin en az gol atan ikinci takımı olurken, bordo-mavili ekip tarihinin gol bakımından da en kötü dönemlerinden birini yaşıyor.

Karadeniz temsilcisi, 11 haftalık dönemde gol attığı maçlarda Kasımpaşa'yı 2-0, Atiker Konyaspor ve Galatasaray'ı 1-0 mağlup ederken, Çaykur Rizespor ile 2-2 berabere kaldı, Beşiktaş'a ise 2-1 kaybetti.

Bu maçlarda 7 gol kaydeden Karadeniz ekibi, gol attığı 5 maçın 3'ünü kazandı, 1'inden beraberlikle, birinden de mağlubiyetle ayrılarak 10 puan elde etti.

Trabzonspor, Gaziantepspor'a 1-0, Osmanlıspor'a 2-0, Aytemiz Alanyaspor'a 3-0, Kardemir Karabükspor'a 4-0, Antalyaspor'a 1-0 yenildiği, Akhisar Belediyespor ile de 0-0 berabere kaldığı toplam 6 karşılaşmada gol kaydedemedi.

Bordo-mavili takım, ligin ilk 11 haftasında 6 golü bulunan Akhisar Belediyespor'dan sonra 7 golle en az gol kaydeden ikinci takım olarak dikkati çekti.

11 HAFTADA 1 GOL

Trabzonspor'da ilk 11 haftada forvet oyuncuları sadece 1 gol atabildi. Muhammet Demir ve Hyun Jun Suk, gol kaydedemezken tek gol Dame N'Doye'den geldi.

Genç golcü Ramil Sheidaev ise 11 haftalık bölümde forma şansı bulamayarak rakip kalede gol arayamadı.

SUK, 496 DAKİKADA GOLLE TANIŞAMADI

Ligde geride kalan 11 haftada gol kaydedemeyen Güney Koreli forvet Suk, bordo-mavili takımda beklentileri karşılayamadı.

10 maçta 496 dakikası sahada kalan Güney Koreli futbolcu, rakip fileleri havalandıramadı. Sezon başında Portekiz'in Porto Kulübünden 750 bin avro bedelle satın alma opsiyonlu kiralık olarak kadroya katılan Suk, son 4 lig maçında sadece 15 dakika forma giyerek gözden düştü.

Ligin ilk haftasında Kasımpaşa maçında 27 dakika, Gaziantepspor maçında 23 dakika forma giyen Suk, daha sonra Osmanlıspor, Aytemiz Alanyaspor, Atiker Konyaspor ve Kardemir Karabükspor maçlarında doksanar dakika, Akhisar Belediyespor maçında da 71 dakika görev yaptı.

Bu dönemde bordo-mavili takıma gol yollarında katkı sağlayamayarak hayal kırıklığı yaşatan Suk, Galatasaray maçında kadroda olmasına karşın süre alamadı. Çaykur Rizespor maçında son 4 dakika, Beşiktaş maçında da son 2 dakika forma giyen Güney Koreli oyuncu, Antalyaspor maçında 9 dakika oynadı.

Suk, tek golünü bordo-mavililerin, Ziraat Türkiye Kupası 2. tur maçında Bölgesel Amatör Lig takımlarından Serhat Ardahanspor'u 6-0 yendiği karşılaşmada kaydetti.

Trabzonspor'da bir türlü istenilen performansı sağlayamayan Suk, Güney Kore Milli Takımı'na da çağrılmadı.

MUHAMMET DEMİR'İN 200 GÜNLÜK SUSKUNLUĞU

Trabzonspor'un geçen sezon ara transferde Gaziantepspor'dan 2 milyon 750 bin avro bonservis bedeliyle transfer ettiği Muhammet Demir de 200 gündür ligde gol atamıyor.

Gaziantepspor formasıyla geçen sezon ligin ilk 18 haftalık bölümünde 7 kez rakip fileleri havalandırma başarısı gösteren ve yaptığı asistlerle takımına birçok gol kazandıran genç oyuncu, bordo-mavili takımda ise bugüne dek 4 gol atarak beklentileri karşılayamadı.

Geçen sezon en son ligin 32. haftasındaki Çaykur Rizespor maçında 2 gol atan bordo-mavili futbolcu, 8 Mayıs'ta oynanan bu karşılaşmanın ardından 200 gündür rakip fileleri havalandıramıyor. Muhammet, bu sezon 11 hafta sonunda 6 maçta 380 dakika sahada kalırken gol kaydedemedi.

Kasımpaşa maçında 63, Gaziantepspor maçında 90, Osmanlıspor maçında 45, Atiker Konyaspor maçında 90, Kardemir Karabükspor maçında 64 dakikada görev yapan Muhammet, daha sonra 4 maçta forma giyemedi. Teknik direktör Ersun Yanal tarafından son oynanan Antalyaspor maçında 28 dakikada oyuna alınan oyuncu, gol atma başarısı gösteremedi.

N'DOYE 1 GOL ATTI

Ligin ilk haftalarında forma şansı bulamayan Trabzonspor'un Senegalli futbolcusu Dame N'Doye, Spor Toto Süper Lig'deki Galatasaray maçının ardından Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Çorum Belediyespor müsabakasında da gol atmayı başardı.

Bu maçların ardından Suk'dan aldığı formayı iyice garantileyen Senegalli futbolcu, daha sonra sessizliğe büründü. N'Doye, Galatasaray maçının ardından Çaykur Rizespor, Beşiktaş ve Antalyaspor maçlarında gol umudu olarak sahaya sürülürken 261 dakikadır rakip fileleri havalandırmayı başaramadı.

Senegalli futbolcu, bu sezon ligde 6 maçta 393 dakika görev yaparken tek gol kaydetti.

Karadeniz ekibinde Azerbaycan Milli Takımı'nda forma giyen Sheidaev ise 11 haftalık bölümde hiç forma şansı bulamayarak rakip kale önünde gol arayamadı.

Trabzonspor'un toplam 7 golü Onazi (2), Yusuf Erdoğan (2), N'Doye, Uğur Demirok ve Mehmet Ekici'den geldi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler