Trabzonspor potada kaybetti

Spor Toto Basketbol Ligi 13. hafta maçında Rönesans TED Ankara Kolejliler, sahasında Trabzonspor Medical Park'ı 74-70 yendi.  Karşılaşmaya Trabzonspor Medical Park, Velickovic, Rönesans TED Ankara Kolejliler ise Lucas'ın 3 sayılık basketleriyle başladı. H

Trabzonspor potada kaybetti

Spor Toto Basketbol Ligi 13. hafta maçında Rönesans TED Ankara Kolejliler, sahasında Trabzonspor Medical Park'ı 74-70 yendi. 

Karşılaşmaya Trabzonspor Medical Park, Velickovic, Rönesans TED Ankara Kolejliler ise Lucas'ın 3 sayılık basketleriyle başladı. Her iki takımın da yüksek şut yüzdesi yakaladığı bu bölümde Lucas ile etkili olan ev sahibi takım, 5. dakikayı 15-9 üstün geçti. Velickovic, Odom ve Kulig'in basketleriyle 9-3'lük seri bulan konuk takım, farkı kapattı ve ilk çeyrek 18-18 eşitlikle tamamlandı. 

İkinci periyoda rakibine oranla daha etkili giren Rönesans TED Ankara Kolejliler, Dragicevic, Sanikidze ve Caner Erdeniz'in sayılarıyla 11-2'lik seri yakalayarak 16. dakikada farkı 9 sayıya (29-20) çıkardı. Konuk takım, Stipanovic ve Hardy'nin sayılarıyla farkı biraz olsun azaltsa da Rönesans TED Ankara Kolejliler, soyunma odasına 33-29 üstün gitti.

Karşılıklı basketlerle başlayan 3. çeyrekte rakip savunmayı Lucas-Tomas ikilisiyle aşan ev sahibi takım, 24. dakikaya 40-36 önde girdi. Erdi Gülaslan'ın 3 sayı çizgisinin gerisinden, Kulig'in de pota altından attığı sayılarla kontrolü eline alan Trabzon temsilcisi, 25. dakikada skora denge getirdi: 42-42. Trabzonspor Medical Park, Kulig ile art arda basketler üretirken, ev sahibi takım Lucas ve Tomas ile sayılar buldu ve çeyrek 53-53 eşitlikle bitti.

Dördüncü periyoda hücumda çok etkili giren Trabzonspor Medical Park, Erdi Gülaslan, Kulig ve Hardy'nin sayılarıyla 35. dakika içinde farkı 5 sayıya (57-62) çıkardı. Bu dakikadan sonra savunmasını sertleştirerek rakibine kolay sayı atma şansı tanımayan ev sahibi takım, hücumda da Sanikidze, Dragicevic ve Lucas ile etkili oldu. Yakaladığı 12-2'lik seriyle bitime 25 saniye kala farkı 5 sayıya (69-64) çıkaran Rönesans TED Ankara Kolejliler, taktik faulleri de sayıya çevirerek karşılaşmadan 74-70 galip ayrıldı. 

Salon: Ankara 

Hakemler: Engin Kennerman, Emin Moğulkoç, Ahmet Tatlıcı 

Rönesans TED Ankara Kolejliler: Erol Can Çinko, Elegar 2, Lucas 16, Sanikidze 13, Tomas 12, Gecevicius 6, Önder Külçebaş, Alper Özcan, Dragicevic 16, Caner Erdeniz 9  

Trabzonspor Medical Park: Odom 7, Sertaç Şanlı, Berkay Candan 3, Hardy 16, Velickovic 15, Stipanovic 6, Kulig 14, Kinsey, Hakan Demirel, Erdi Gülaslan 9, İbrahim Yıldırım

1. Periyot: 18-18

Devre: 33-29

3. Periyot: 53-53

Beş faulle çıkan: 38.04 Erdi Gülaslan (Trabzonspor Medical Park)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler