Trabzonspor neden böyle oldu?

Trabzonspor tarihinin en kötü sezonunu yaşarken, ortaya çıkan bu kötü tablonun nedenleri merak konusu oldu. Ağustos ayında Avrupa macerasının sonuna gelen, Türkiye Kupası’nda çeyrek finali göremeden elenen ve ligde de son olarak Konyaspor’a boyun eğmesini

Trabzonspor neden böyle oldu?

Trabzonspor tarihinin en kötü sezonunu yaşarken, ortaya çıkan bu kötü tablonun nedenleri merak konusu oldu. Ağustos ayında Avrupa macerasının sonuna gelen, Türkiye Kupası’nda çeyrek finali göremeden elenen ve ligde de son olarak Konyaspor’a boyun eğmesinin ardından sıralamada 14. basamağa gerileyen bordo-mavililer sezon sona ermeden fişi çekti.

Geçen sezon da ligi ancak beşinci sırada bitirebilen ve son yıllarda bir türlü istediği başarıyı yakalayamayan Karadeniz ekibi, gidişatı durdurmak adına bir çok şey yaptı ancak bu hamlelerin hiçbiri kötü gidişe engel olamadı, aksine çoğalttı. Yönetim değişikliğinden, hoca değişikliğine, yeni futbolcu transferinden, yeni stat inşaatına dek, camiaya moral aşılaması gereken gelişmelerin hiçbirisi ilaç olmadı.

Trabzonspor son iki yılda beş teknik adam değişikliği yaptı. Mustafa Reşit Akçay, Hami Mandıralı, Vahid Halilhodzic, Ersun Yanal ve tekrar Hami Mandıralı isimleri görev alsa da bordo-mavili ekipteki yara kapanmadı.

Bordo-mavililer ayrıca son iki yılda transfere büyük bir yatırım yaptı. Cardozo, Waris, Yatabare, Constant gibi isimlerin de içinde olduğu bir çok önemli ismin alındığı 2014-15 sezonu başında yaklaşık 35 milyon euroluk bir para harcandı. Bu sezon başında da yaklaşık 14 milyon euro akıtıldı transfere. N’Doye, Cavanda ve Douglas gibi isimler kadroya dahil edildi ancak küme düşme hattına yaklaşan bir Trabzon ortaya çıktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler