Trabzonspor masalı: Bir Varmış Bir Yokmuş

Teknik Direktör Hami Mandıralı'nın gelişi ile çıkışa geçmeyi ümit eden Trabzonspor, bu sezon bir türlü beklediği çıkışı yakalayamadı. Avni Aker Stadı’nda konuk ettiği Beşiktaş karşısında aldığı mağlubiyetle başa dönen bordo-mavililer, ligin başında üst üs

Trabzonspor masalı: Bir Varmış Bir Yokmuş
Teknik Direktör Hami Mandıralı'nın gelişi ile çıkışa geçmeyi ümit eden Trabzonspor, bu sezon bir türlü beklediği çıkışı yakalayamadı. Avni Aker Stadı’nda konuk ettiği Beşiktaş karşısında aldığı mağlubiyetle başa dönen bordo-mavililer, ligin başında üst üste aldığı iki galibiyetin ardından arka arkaya hiç maç kazanamadı. 
 
Spor Toto Süper Lig'in 19. hafta erteleme maçında sahasında Beşiktaş'a 2-0 mağlup olan Trabzonspor, oynadığı 25 lig maçında 9 galibiyet, 3 beraberlik ve 13 mağlubiyet alarak 30 puan elde etti. Ligde 13. sırada yer alan Karadeniz ekibi, alt sıralardan kurtulmanın hesaplarını yaparken, Mersin İdmanyurdu galibiyetinin ardından Beşiktaş karşısında alınan mağlubiyet moralleri bozdu.
 
Şiddetle puana ihtiyacı olan ve bir türlü istediği seriyi yakalayamayan Trabzonspor, Spor Toto Süper Ligi'nin ilk iki haftasının ardından üst üste iki galibiyet elde edemeyerek 'Bir var, bir yok' görüntüsü verdi. Karadeniz ekibi, ligin ilk maçında evinde Bursaspor'u 1-0, deplasmanda ise Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ederek iyi bir başlangıç yaptı. Ancak ilerleyen haftalarında ise ligde iki maç üst üste kazanma başarası gösteremedi.
 
ÜMİTLER BAŞKA BAHARA KALDI
 
Teknik Direktör Hami Mandıralı'nın takımın başına geçmesinin ardından büyük bir çıkış yakalayacağını ümit eden Trabzonspor Yönetimi, beklediği galibiyetleri bir türlü bulamadı. Bordo-mavililer Mandıralı döneminde ligde oynadığı 7 maçta 2 galibiyet ve 5 mağlubiyet aldı. Evinde Mersin İdmanyurdu karşısında aldığı galibiyet moral bulan Karadeniz ekibi, çıkış maçı olarak değerlendirdiği Beşiktaş müsabakasında aldığı mağlubiyetle hayal kırıklığı yaşadı.
Bordo Mavililer, Sadi Tekelioğlu'nun görevden alınarak yerine Hami Mandıralı'nın gelişi ile çıkışa geçmeyi umut ederken, daha kötü bir tablo ile karşılaştı. Tekelioğlu yönetiminde de 7 maça çıkan Bordo Mavililer, 3 galibiyet, 3 mağlubiyet ile bir beraberlik alıp, 10 puan toplarken, Hami Mandıralı döneminde ise 6 puanda kaldı. 
 
Tekelioğlu, döneminde Ziraat Türkiye Kupası'nda gruplarda hiç mağlubiyet yaşamadan gruptan çıkmayı garantilerken, Hami Mandıralı yönetiminde gruptaki son maçında Gaziantepspor'a 2-0 mağlup olup, Akhisar Belediyespor'a 1-0 yenilerek kupanın dışında kaldı. 
 
Mandıralı, döneminde Trabzonspor'un aldığı iki farklı mağlubiyetler de dikkat çekiyor. Akhisar Belediyespor, Galatasaray ve Osmanlıspor maçlarında sahadan 2-1'lık mağlubiyetlerle ayrılırken, Torku Konyaspor ve Beşiktaş maçlarında da 2-0'lık mağlubiyetlerle sahadan ayrıldı.
 
AKTÖRLER AYRI SENARYO AYNI 
 
Sezona Gürcü teknik adam Shota Arvaladze ile şampiyonluk parolası ile başlayan ancak ligin 10. haftasında görevi alt Yapı Koordinatörü Sadi Tekelioğlu'na emanet eden dönemin Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun seçimi kaybetmesi ve başkanlığa Muharrem usta'nın seçilmesi de Bordo Mavili takımda kötü gidişi engelleyemedi. 
Teknik Direktör Sadi Tekelioğlu ile bir süre çalışan Usta, saha sonuçlarının istenildiği gibi gitmemesi üzerine kötü gidişi durdurmak ve çıkışa geçmek adına takımın eski teknik sorumlusu Hami Mandıralı'ya görev verdi. Ancak Mandıralı döneminde de Bordo Mavili takım kötü gidişini sürdürdü. Trabzonspor'un geride kalan 25 haftalık maç sonuçlarına bakıldığında ligin ilk 2 haftası hariç hiç 2 maç üst üste galip gelemediği gözlendi. 
 
İşte bu sezon 2 başkan ve 3 teknik adam değişen Bordo Mavililer'in ligdeki çizdikleri tablo şu şekilde oluştu:
 
SHOTA ARDVALEDZE DÖNEMİ
 
Trabzonspor-Bursaspor: 1-0
Beşiktaş-Trabzonspor: 1-2
Trabzonspor-Akhisar Belediyespor: 2-2
Kayserispor-Trabzonspor: 0-1
Trabzonspor-Galatasaray: 0-1
Mersin İ.Y-Trabzonspor: 3-2
Sivasspor-Trabzonspor: 0-2
Trabzonspor-Gaziantepspor: 2-2
Başakşehir-Trabzonspor: 1-0
 
SADİ TEKELİOĞLU DÖNEMİ
 
Trabzonspor-Gençlerbirliği: 1-0
Fenerbahçe-Trabzonspor: 2-0
Trabzonspor-Eskişehirspor: 3-0
Rizespor-Trabzonspor: 3-0
Trabzonspor-Antalyaspor: 3-0
Kasımpaşa-Trabzonspor: 1-1
Bursaspor-Trabzonspor: 4-2
 
HAMİ MANDIRALI DÖNEMİ
 
Akhisar Belediyespor-Trabzonspor: 2-1
Trabzonspor-Kayserispor: 2-1
Galatasaray-Trabzonspor: 2-1
Trabzonspor-Osmanlıspor: 1-2
Konyaspor-Trabzonspor: 2-0
Trabzonspor-Mersin İ.Y: 1-0
Trabzonspor:Beşiktaş: 0-2

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor