Trabzonspor kabus yaşadı

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında zirvenin uzağında kaldı.   Sezona yaptığı önemli transferlerle şampiyonluk hedefiyle başlayan bordo-mavililer, ilk 17 haftalık bölümde 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 7 mağlubiyet alarak 24 puan topladı.   Ka

Trabzonspor kabus yaşadı
Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında zirvenin uzağında kaldı.
 
Sezona yaptığı önemli transferlerle şampiyonluk hedefiyle başlayan bordo-mavililer, ilk 17 haftalık bölümde 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 7 mağlubiyet alarak 24 puan topladı.
 
Karadeniz ekibi, lider Beşiktaş'ın 17 puan gerisinde 9. sırada yer alarak zirve yarışında geriye düştü.
 
Bordo-mavililer, son 3 sezon içerisindeki en az puanı topladı. Geçen sezon 17 haftalık bölümü 26 puan, 2013-2014 sezonunun ilk yarısını 27 puanla kapatan Karadeniz ekibi, 2012-2013 sezonunda ise 24 puan elde etmişti.
 
- Arveladze ve Tekelioğlu görev yaptı
 
Trabzonspor'da ilk 17 haftalık bölümde Şota Arveladze ve Sadi Tekelioğlu olmak üzere 2 teknik adam görev yaptı.
 
Karadeniz ekibinde ligin 11. haftasında Medipol Başakşehir yenilgisi sonrası Şota Arveladze'nin görevine son verildi. Bordo-mavililer, Gürcü teknik adam yönetiminde 11 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 mağlubiyet ile 14 puan toplayarak 12. sırada yer aldı.
 
Daha sonra Gençlik Geliştirme Teknik Sorumlusu Sadi Tekelioğlu'na takımı emanet eden bordo-mavililer, 6 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik, 2 mağlubiyet ile 10 puan elde ederek ilk yarıyı 9. sırada kapattı.
 
- İç ve dış saha başarısı
 
Trabzonspor, iç sahada deplasman maçlarından daha fazla puan topladı.
 
Bordo-mavililer, iç sahada 8 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 14 puan, dış sahada ise 9 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 mağlubiyetle 10 puan elde etti.
 
- Avrupa'ya erken veda
 
Ligde istediği başarıyı yakalayamayan Trabzonspor, Avrupa'da hayal kırıklığı yaşadı.
 
Son 2 sezonda UEFA Avrupa Ligi'nde kaldığı gruplardan da çıkma başarısı gösteren bordo-mavililerin bu kez Avrupa yolculuğu kısa sürdü.
 
Karadeniz ekibi, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Lüksemburg'nun Diffardenge 03 takımını sahasında 1-0, deplasmanda 2-1 yenerek eledi. Bordo-mavililer, 3. ön eleme turunda ise deplasmanda Makedonya'nın Rabotnicki takımına deplasmanda 1-0 yenilip sahasında 1-1 berabere kalınca elenen taraf oldu.
 
- Ziraat Türkiye Kupası'nda lider 
 
Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda da Gaziantepspor, Adanaspor ve Nazilli Belediyespor ile F Grubu'nda yer aldı.
 
Karadeniz ekibi, ilk 2 maç sonunda Gaziantepspor'u 2-1, Nazilli Belediyespor'u 2-0 yenerek grupta 6 puanla lider durumda bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler