Trabzonspor için kongre başvurusu!

Trabzonspor'un Olağan Genel Kongreye gitmesi için bugün Trabzon Adliyesine başvuruda bulunuldu.Trabzonsporlular Platformu; 4721 sayılı Medeni Kanunun 75. Maddesi uyarınca Trabzonspor Yönetim Kurulunun Genel Kurul Toplantısına çağrı yapmaması nedeniyle Avu

Trabzonspor için kongre başvurusu!

Trabzonspor'un Olağan Genel Kongreye gitmesi için bugün Trabzon Adliyesine başvuruda bulunuldu.

Trabzonsporlular Platformu; 4721 sayılı Medeni Kanunun 75. Maddesi uyarınca Trabzonspor Yönetim Kurulunun Genel Kurul Toplantısına çağrı yapmaması nedeniyle Avukat Mehmet Şentürk ile kayyum atanması ve Genel Kurula Çağrı yapılması için bugün saat 11.00'de Trabzon Adliyesi'ne giderek Sulh Hukuk mahkemesine başvuruda bulundular.

"Madde 75-  ....

Yönetim kurulu, genel kurulu toplantıya çağırmazsa; üyelerden birinin başvurusu üzerine, sulh  hâkimi, üç üyeyi genel kurulu toplantıya çağırmakla görevlendirir. "

Trabzon Sulh Mahkemesi’ne verilen dava dilekçesinde davacılardan Yener Kum, Sebahattin Ahıskalı, Adil Nadi, Nait Bayraktar, Ahmet Hamdi Gürdoğan ve Temel Korkmaz, genel kurul çağrısında bulunarak “Davacılar olarak bizler kamu yararına derneğin üyeleriyiz. Mevcut yönetim kurulu Mayıs 2013 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurulda seçilmiştir. Normal şartlar altında kulübün seçimi olağan genel kurulu Aralık 2013 tarihinde yapılacaktı. Yapılan seçimde tüzük değişikliği hukuka uygun olarak gereken yeterli oyu alamadığı ve tüzük değişikliği gerçekleşmediği halde yeni yönetim tüzük değişikliği gerçekleşmemiş gibi davranarak Aralık 2013 tarihinde yönetim kurulu seçimi gündemli olağan genel kurul toplantısı yapılmamıştır” dediler.

Dava dilekçesinde taleplerini sıralayan üyeler, “Davalı taraf Trabzonspor Kulübü Derneği'nin yönetim kurulu derneği, yönetim kurulunun görev süresinin Aralık 2013 tarihinde dolmasına rağmen derneği genel kurula götürmediğinden kulüp tüzüğünün 30 maddesi uyarınca bin 600 üyenin noterden talebine rağmen ısrarla olağanüstü genel kurula çağrı yapmadığından kulüp üyeleri olan bizler 4721 sayılı TMK 75/2 maddesi ve davalı kulüp tüzüğünün 30 maddesi gereğince kulüp üyelerinden olan davacılardan üç kişinin olağanüstü genel kurul çağrısı yapması için görevlendirilmesine. Yaşanan süreç, kulübün yetkisiz yönetimce kötü idare edilmesi ve kamuya yararlı bir derneğin göreceği zarar, süreç dikkate alınarak görevlendirmenin tensip kararı ile ihtiyati tedbir yoluyla HMK maddesi 389 uyarınca yapılmasına. Yargılama giderlerinin davalı tarafa bırakılmasına karar verilmesini mahkemenizden saygıyla arz ve talep ederiz” denildi.

Platform adına bir açıklama yapan Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzonspor’un bugün maceraya sürüklendiğini belirterek, “Başvurumuz, Trabzonspor’un belirsizliklerden sıyrılıp tekrar eski gücüne dönmesi içindir. Trabzonspor bugün tamamen maceraya sürüklenmektedir. Bugün buraya bir avuç taraftar olarak geldik. Trabzonspor’la adı anılanlar, Trabzonspor’un sahibi olduğunu söyleyenler burada yoklar. Lafa sıra geldi mi herkes en büyük Trabzonsporlu oluyor. Trabzonspor yok oluyor, herkes seyrediyor” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor