"Trabzonspor haklıyken haksız oldu"

FIFA eski hakemlerinden Selçuk Dereli, Trabzonspor maçında yaşananları değerlendirerek Kuddusi Müftüoğlu MHK'sinin bu işi çok fazla götüremeyeceğini söylemiştik" ifadelerini kullandı.   Biz bunu söylediğimizde sanki onların Merkez Hakem Kurulu'nda (MHK) o

"Trabzonspor haklıyken haksız oldu"
FIFA eski hakemlerinden Selçuk Dereli, Trabzonspor maçında yaşananları değerlendirerek Kuddusi Müftüoğlu MHK'sinin bu işi çok fazla götüremeyeceğini söylemiştik" ifadelerini kullandı.
 
Biz bunu söylediğimizde sanki onların Merkez Hakem Kurulu'nda (MHK) olmasını istemiyormuşuz gibi bir algı yaratıldı diyen Selçuk Dereli, şu açıklamalarda bulundu: "Görünen köy kılavuz istemez. Ben onları tanıyorum, yöneticilik vasıflarının ne olabileceğini, karakterlerini biliyorum. Bu işi başarıp başaramayacaklarını biliyorum. Ama işte, devam ettiler. Her maçta da maçın sonucuna etki eden olaylar var. Trabzon'da yaşanan, gerçekten orada bir kural hatası yapıldı. Ama Trabzonspor ailesi haklıyken haksız duruma düştü. Yöneticilerin hakemleri odalarında, o şekilde 4'e kadar bırakmamalıydı. Kabul edilemez bir şey. Hakem hata yapabilir. Kesinlikle Trabzonspor'un sezon başından bu yana hakem hatalarıyla mağdur edildiğini biliyorum. Bu Cüneyt Çakır ile başlayan bir süreç. Cüneyt Çakır, Süleyman Abay ve arkasından Çağatay Şahan. Dolayısıyla da Trabzon'da yaşayan insanlar da haklı olarak bu anlamda tahrik olmuş olabilir. Ama yine de yöneticiler sağ duyulu davranmalı."
 
MAÇLARI GENÇ HAKEMLERE VERSİNLER
 
Türkiye'ye profesyonel hakemliğin geldiğini hatırlatan Dereli, son olarak şunları söyledi: "Profesyonel hakemlik performansı daha da tavan yapmasını umut ediyorduk. Ama, Merkez Hakem Kurulu'nun eğitimle ilgili problemlerinden dolayı hakemler hala o profesyonel anlayışı yakalayamadılar. Hala amatörce işler yapıyorlar. Nasıl olsa en önde bulunan hakemler bu hataları yapıyorlarsa, versinler genç hakemlere maçları onlar yönetsin. Onların hatalarına insanlar daha çok anlayış gösterir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler