Trabzonspor haklı davasında satılmıştır

1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaattin Hayatoğlu, "Trabzonspor’un haklı şike davası İbrahim Hacıosmanoğlu ve yanında bulunan ve ses çıkarmayanlar yöneticiler tarafından satılmıştır" dedi.Hatayoğlu Haber61.net Spor servisine önemli açıklamalarda bu

Trabzonspor haklı davasında satılmıştır

1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaattin Hayatoğlu, "Trabzonspor’un haklı şike davası İbrahim Hacıosmanoğlu ve yanında bulunan ve ses çıkarmayanlar yöneticiler tarafından satılmıştır" dedi.

Hatayoğlu Haber61.net Spor servisine önemli açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor’da transferler sürüyor, ancak kulüpte para yok ve borç batağındalar. Yönetim ne yapmalı?

İbrahim Hacıosmanoğlu göreve geldiğinde 173 milyon borç varken kulüp battı gitti diyordu. Hatta usulsüz harcamalar yapıldı diye eski başkan Sadri Şener’i olmayan belgelerle mahkemeye verdi. Şuan Trabzonspor’un borcu Aralık mali kongre itibariyle 310 Milyon TL’ydi. Şuan 450- ile 500 milyon TL’ye  dayandı deniyor. Bilinçsiz bir şekilde 52 futbolcu transfer edildi geçen sezon. Trabzonspor’un parası bu yolla adeta resmen savruldu. Transfer edilen 52 futbolcuyla 2 takım kurulurdu, ama bunların hala ellerinde bir kadro dahi yok. Bunlar hala nasıl transfer yaparız onun peşindeler.

Demirören’i bu yönetimin desteklemesine Şike Davasına ihanettir şeklinde yorumladınız aynı fikirde misiniz?”

Kulübün kasasının tam takır olduğu ve bu nedenle transfer yapamadıklarını sağır sultanın bile bildiğinin altını çizen Hatayoğlu “Hacıosmanoğlu ve ekibi Trabzonspor’un adına bankadan çektiği krediler 2 sene sonra geri ödemeliydi.  Bunun bedelini kredinin ödeme günü geldiğinde Trabzonspor ağır bir şekilde ödeyecektir.  Zaten Hacıosmanoğlu yönetimindeki Trabzonspor’un kasasının tam takır olduğu Federasyon seçimlerinden belliydi. Para karşılığı Yıldırım Demirören’e destek vermelerinden her şey ortaya çıktı. Demirören’e verdikleri destek her şeyi gösteriyor. Trabzonspor bu parayı ileri bir tarihte alacaktı, ancak şimdi aldı. Günü kurtarma adına Hacıosmanoğlu ve ekibi Trabzonspor’un haklı şike davasına ihanet ederek Demirören’e para karşılığı destek vermiştir.

İbrahim Usta ve Yaşar Aşcıoğlu’nun TFF’ye seçilmesi ile ilgili olarak eleştiriler var, siz bu olaya nasıl bakıyorsunuz?

Ben İbrahim Usta’yı kişisel olarak fazla tanımam. Ama Sivas maçında Trabzonspor’un haklarını savunmakta son derece yetersiz olan bir federasyon yöneticisi olduğunu biliyorum. Özellikle 30 saniye kala maçın tatil edilip 5 maç saha kapatma cezası aldık. Tabi bunlara baktığımızda başkan Hacıosmanoğlu’nun Trabzonspor adına nasıl bir faciaya imza attığını görüyoruz. Başkan Hacıosmanoğlu Sn  İbrahim Usta’yı pazarlıkla oraya aldırmıştır. Diğer Futbol Federasyon yöneticisi Sn Yaşar Aşcıoğlu denen kişi Trabzonspor’da yönetici seçildiği kongreye bile gelmeye tenezzül etmemiş bir isimdir.

Fakat makam koltuk sahibi olunca özel uçakla Trabzon’a geldi. Kokpitten bayrak sallayarak Trabzonspor’a  20 milyon lire para getirdi diye yalan haberlerle Trabzonspor üzerinden reklamını yaptı,ardından da  Yönetim kurulundan  istifa etti. Kulübe hiçbir yararı olmayan, yönetici seçildiği kongreye gelmeye bile tenezzül etmeyen bir insanın TFF’de Trabzon adına hiçbir şey yapacağına inanmıyorum. Bunlar neyi savunacaklar. Bunlar koltuk uğruna her türlü tavizi verip makama erişmiş kişiler. Bu isimlerle ilgili daha fazla yorumda yapmak istemiyorum. Çünkü TFF’de Trabzon ardına gereksiz isimlerin bulunduğuna inanıyorum. sanlar orda bulunuyor.

Trabzonspor 3 Temmuzdan bugüne kadar zaten topyekin bir Şike Mücadelesi yapamadı. Bölük pörçük yapıldı.   Hatırlayın başkan Hacıosmanoğlu “ Kupa bizim Namusumuzdur dedi bizim olduğumuz yerde Kupa Gelir Aziz Yıldırım kaçacak delik arar gibi ifadeler kullandı. TFF Yönetii içinde “Hatta bunlar bir ay içinde bunlar çeker gider ”şeklinde açıklamalar yaptı. İbrahim Hacıosmanoğlu Şikecilerden hesap soracağız asacağız keseceğiz, Namus Meselemiz dediği yerde Şikenin iki numaralı sanığı takımın başkanlığını yapmış üstüne üstlük Trabzonspor’un kupasını gasp eden bir Federasyon başkanı Yıldırım Demirören’e açık destek verdi. Bu nasıl bir duruş, bu nasıl namussuzlarla mücadele etme yöntemi.Bu sorgulanmalı. Bakın şikeyle ilgili kulüp avukatı Nusret Yılmaz’ın Mali kongrede başkan Hacıosmanoğlu’nun yüzüne bakarak kürsü de söylediği şeyler çok önemli.

Yanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun Trabzonspor’un haklı Şike Davasına İhanet ettiğini bu davanın başından beri içinde olan avukat Nusret Yılmaz söylüyor.  Fenerbahçe’ UEFA’dan  aldığı ceza ile ilgili CAS’a başvurmuştu. CAS dosyayı incelediğinde  UEFA tarafından Fener’e verilen cezanın az olduğunu bildirmişti. Hukuk kurulu üyesi  Nusret Yılmaz o dönemde biz bu işe müdahil olalım müracaat edelim diye 4-5 gün Trabzonspor başkanının peşinde dolandı.  Başkan ise o müracaatları imzalamak yerine bu insanların telefonlarına dahi çıkmadı.  Buda şu anlama geliyor ki  “Trabzonspor’un haklı şike davası İbrahim Hacıosmanoğlu ve yanında bulunan ve ses çıkarmayanlar yöneticiler tarafından satılmıştır. 4 Yıl boyunca Trabzonspor’un şike davalarında görev yapmış bir avukat Sn Yılmaz bunları söylüyorsa”bunun karşılığı ihanettir.

Hadi onu geçtik. Sn Hacıosmanoğlu göreve gelir gelmez şike ile ilgili olarak Trabzonspor’un haklarını savunamayacağını adeta kendisi itiraf etmişti.  O dönem şikeden hüküm giymiş hapis yatmış şike zanlısı mahkemeden ceza almış, aldığı ceza Yargıtay tarafından onanmış olan Sivas başkanı Mecnun Otyakmaz için ”Ben Ona Kefilim, Delikanlı Adamdır Şike Yapmaz “dedi. Şikeciye Kefil olan Trabzonspor başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun samimiyetinden biz nasıl emin olacağız.?   Ben ona baştan beri zerre kadar inanmadım. Bunu da her zaman her yerde söyledim. İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu Trabzonspor için bir faciadır ve kulüpte de facia dolu yöntemlerine de devam ediyor.

11 yöneticisi istifa etmiş bir başkan mahkemenin karar vermesine Yargıtay’ın onamasına rağmen hala kongre kararı almıyor. Sırf zaman kazanmak için bir takım siyasilerden aldığı güç sayesinde sümen altı edilen dosyalarla zaman kazanıp o koltuğu işgal ediyor. Kongreye gitmemek için her türlü yolu deniyor. Bugün onunla birlikte yönetimde kalmış 9 yöneticiyi hayret ediyorum. Onları şiddetle  kınıyorum. O koltukta 3-5 ay daha fazla oturmak uğruna İbrahim Hacıosmanoğlu’nun bu saçmalıklarına bu ihanetlerine göz yumuyorlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler