Trabzonspor'da tek çare yine sabır

Sabır taşı olsa çatlardı...

Trabzonspor'da tek çare yine sabır
Trabzonspor'da farklı Kardemir Karabükspor yenilgisi moralleri dibe indirdi. Yönetim çare ararken, teknik heyete sancılı süreçte destek olunması fikri öne çıktı... Maçı statta izleyen ve 3'üncü golün ardından tribünden ayrılan başkan Muharrem Usta'nın büyük üzüntü yaşamasına rağmen, teknik direktör Ersun Yanal'a inancını sürdürdüğü ve "Her türlü kararı alabilirsin, arkandayım" dediği bildirildi. Yanal, kötü sonuçların sorumluluğunu üstüne alırken, lige verilen milli maç arasında toparlanma sözü verdi.

KENDİ 'YENİLGİ' REKORUNU KIRDI
Öte yandan gelecek sezonun iskelet kadrosunu kurup, Avrupa kupalarına katılma hedefiyle yola çıkan Trabzonspor, 42 yıl sonra en kötü lig startını verdi. İlk kez 1. Lig'de mücadele ettiği 1974-75 sezonunda ilk 6 haftada 4 puan toplayan Fırtına, 42 yıl sonra ilk 6 hafta sonunda 6 puanda kaldı. Bordo-mavili takım, ilk 6 haftalar baz alındığında en çok mağlubiyeti (4 yenilgi, 2 galibiyet) bu sezon elde etti. Karadeniz ekibi, en az puanı topladığı 1974-75'te 2 yenilgi ve 4 beraberlik almıştı.

RAKAMLAR HER ŞEYİ AÇIKLIYOR 
Bordo-mavili takım, Karabük deplasmanında istatistiklerde de sınıfta kaldı. Başarılı pas sayısında 222'de kalan Trabzonspor, maç boyunca kaleyi bulan 2 şut atabildi. Karabük'te bu rakam 6 idi. İlk 45'te tek tehlikeyi Okay Yokuşlu üretebildi.

HEP BiR FAZLASI 
Trabzonspor bu sezon aldığı mağlubiyetlerde ilginç bir istatistiğe imza attı. Bordo-mavililer yenildiği 4 maçın her birinde yediği gol sayısını bir artırdı. İlk olarak Gaziantepspor'a 1-0 mağlup olan Fırtına, ardından Osmanlıspor'a 2-0, Alanyaspor'a 3-0 yenildi. Son olarak Karabükspor'a 4-0 kaybetti..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler