Trabzonspor başarıyı onlarla yakalıyor

Gelecek yıl yeni bir hoca ve kadroyla şampiyonluğa oynayacak bir ekip kurma planları yapan Trabzonspor'da Süper Lig'de 42 yıla bakıldığında yerli teknik adamların bir adım önde olduğu görülüyor. Şimdiki adıyla Spor Toto Süper Lig'e 1974-1975 sezonunda çık

Trabzonspor başarıyı onlarla yakalıyor

Gelecek yıl yeni bir hoca ve kadroyla şampiyonluğa oynayacak bir ekip kurma planları yapan Trabzonspor'da Süper Lig'de 42 yıla bakıldığında yerli teknik adamların bir adım önde olduğu görülüyor.

Şimdiki adıyla Spor Toto Süper Lig'e 1974-1975 sezonunda çıkan Trabzonspor, 7 kez şampiyonluk yaşadı. Bordo-mavililer, şampiyonluklarını 4 kez Ahmet Suat Özyazıcı, 2 kez Özkan Sümer ve 1 kez Şenol Güneş'in takımın başında yer aldıkları dönemlerde yaşadı.

Karadeniz ekibinde Trabzonlu 10 teknik adam görev yaparken, 2 teknik sorumlu takımın başında kısa süreli görev aldı. 9 da yabancı hoca geldi. Son dönemlerde Trabzonspor'da görev yapan teknik direktörler arasında ise en başarılı isim ise Şenol Güneş oldu.

Güneş döneminde bordo mavililer 1 şampiyonluk yaşadı 2 kez de şampiyonluğun kapısından döndü. Süper Lig, Türkiye Kupası ve Süper Kupa'da, bordo-mavili kulüpte görev yapan yerli hocaların imzası bulunuyor. TYrabzonspor'un, Süper Lig'de elde ettikleri ikinciliklerde de yerli teknik adamların damgası var. Bu istatistikler yerli hocaların başarıyı getirdiğini ortaya koyuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor