Trabzonspor akıllanmayacak mı? Şimdi de Tolunay...

Tarihinin en kötü sezonlarından birini geçiren Trabzonspor’da Başkan Muharrem Usta sezon sonunda teknik direktör Hami Mandıralı ile yolların ayrılacağını açıklamasının ardından gündeme bir çok isim geldi. İlk etapta yabancı bir teknik adama takımı emanet

Trabzonspor akıllanmayacak mı? Şimdi de Tolunay...

Tarihinin en kötü sezonlarından birini geçiren Trabzonspor’da Başkan Muharrem Usta sezon sonunda teknik direktör Hami Mandıralı ile yolların ayrılacağını açıklamasının ardından gündeme bir çok isim geldi.

İlk etapta yabancı bir teknik adama takımı emanet etmeyi düşünen bordo mavili yönetimin, UEFA’dan gelebilecek olası bir ceza durumunda ise yerli bir teknik adamla yola devam etmeyi düşündüğü belirtiliyor. Bu noktada bazı isimler gündeme alınırken son olarak daha önce de Trabzonspor’da görev yapan ancak başarısız bir görüntü sergileyerek gönderilen Tolunay Kafkas’ın adı bazı kesimlerce öne sürülmeye başlandı. Ancak bu ismin önerildiği gibi tepkiyle karşılaşması da bir oldu.

Trabzonspor’un ayağa kaldırılması gereken bir süreçte tecrübeli bir ismin olması gerektiği fikri camia ve taraftarlarca benimsenirken, mevcut teknik adam Hami Mandıralı gibi henüz yeterli tecrübeye ve başarıya sahip olmayan Tolunay Kafkas’la bir deneme sürecine girilmesi mantıksız olarak karşılandı.

TRABZONSPOR'DA BAŞARISIZ OLDU

Bordo mavili takımda daha önce de görev yapan Kafkas, sportif sonuçlardan ziyade, gerek basın gerekse de taraftarlarla yaşadığı kavgalar ve agresif tavırlarıyla adından bahsettirmişti.  2012-13 sezonunda Şenol Güneş’in istifasının ardından henüz 1 saat geçmeden Trabzon’a gelmesiyle taraftarın tepkisini çeken Kafkas, göreve geldiği 29 Ocak tarihinden görevinin sona erdiği 3 Haziran’a kadar toplam 20 karşılaşmaya çıktı. Bu karşılaşmalarda takım 10 mağlubiyet alırken 9 galibiyet ve 1 beraberlik alarak 1.40 puan ortalamasıyla başarısız bir tablo ortaya koydu. Söz konusu sezon bordo mavililer ligi 9. Sırada tamamlayabildi. Ve tıpkı bu sezon gibi Kafkas döneminde de “Trabzonspor küme düşer mi” yorumları yapılmaya başlanmıştı.

SKANDAL BAMBA TERCİHİ

Kafkas'ın Trabzonspor'dayken yaptığı kadro tercihleri sürekli eleştiri alıyordu. Buna en büyük örnek ise Bordo mavililerin 2012-13 sezonunda çıkış aradığı dönemde kritik Fenerbahçe maçında, Tolunay Kafkas’ın yaptığı skandal tercihler adeta maçı rakibe hediye etmişti. Bordo mavili camianın büyük hayal kırıklığı yaşayarak tepki gösterdiği Kafkas, bu karşılaşmada haftalardır takımla antrenmanlara çıkmayan ve Afrika Kupası’ndan hafta içinde dönen Bamba’ya ilk 11’de forma verdi. Sahada yokları oynayan Bamba bu karşılaşmada kendi kalesine gol attı, diğer golde de ona çarpan top ağlara gitti. Sonuç ise 3-0 lık bir hüsran olmuştu.

bamba-001.jpg

SÜREKLİ AGRESİF

Bu süreç içerisinde Kafkas’ın adı karıştığı tartışmalar ve tavırlarıyla medyada daha çok anıldı. Negatif açıklamalarıyla sürekli eleştiri alan genç teknik adam Türkiye Kupası Finali’nde Fenerbahçe’ye 1-0 yenilmenin öfkesini basın mensuplarından çıkarmaya kalkınca büyük tepki almıştı. Basın mensubunun sorusuna cevap verdikten sonra başka bir muhabirin kendisine bakması üzerine “ Ne bakıyorsun kardeşim. Tatmin olmadın mı?” şeklinde çıkışarak tartışma yaratmıştı.

1-983.jpg

Bir başka maçın ardından yayıncı kuruluşta yorum yapan Hakan Şükür’ün, kendisini her maçın ardından 3 aylık süre istemesini eleştirmesine de dayanamayan Kafkas “ Sözlerine dikkat etsin” tarzında çıkışlarda bulunması da spor medyasında oldukça konuşulmuştu.

KARABÜKSPOR’DA TARAFTARLA TARTIŞTI

Kariyerinde sürekli kavgalara yer olan genç teknik direktör görev yaptığı Karabükspor’da da benzer durumların içerisinde olmuştu. Başarısız grafiğe tepki gösteren taraftarlara bir maç sonrasında karşılık veren Kafkas karşılıklı atışmalar içerisinde yer alarak gündeme gelmişti

TRABZONSPOR MAÇININ ARDINDAN TEPKİ

Trabzonspor’un bu sezon Kayserispor’u 2-1 mağlup ettiği karşılaşmada sarı kırmızılı ekibin hocası olan Tolunay Kafkas, maçın ardından adeta çılgına dönmüştü. Bordo mavililerin kazanması sonrası hakeme sert tepki göstererek “Sen nesin” tarzında cümleler sarfetmişti. Son olarak yaşanan bu durumun da Kafkas’ın bordo mavili camiada antipatikleşmesinde önemli rol oynadığı belirtiliyor.

3-212.jpg

KAYSERİSPOR’DA DA KAVGA…

Son olarak Kayserispor’da görev yapan Tolunay Kafkas burada da bir depreme sebep oldu. Sarı kırımızılı ekibin antrenmanında futbolcularla kavga ettiği ve bu kavgaya yöneticilerinde dahil olduğu iddiaları gündeme bomba gibi düşmesinin ardından jet hızıyla sözleşmesi feshedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor