Trabzonlu Kadınlar Hacıosmanoğlu'na isyan etti

Haber61 – Haber Servisi – İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzonspor Gaziantepspor karşılaşması sonrası yapmış olduğu açıklamalara tepkiler çığ  büyümeye devam ediyor.

Trabzonlu Kadınlar Hacıosmanoğlu'na isyan etti

Haber61 – Haber Servisi – İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzonspor Gaziantepspor karşılaşması sonrası yapmış olduğu açıklamalara tepkiler çığ  büyümeye devam ediyor.

Trabzonspor başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu dün gece telefonla katıldığı CNN Türk'teki TV Programında ve Trabzonspor resmi sitesinden yanlış anlaşıldığı konusundayaptığı  özür açıklamasına rağmen tepkiler dinmiyor

Gazeteciler Cemiyetinde bugün basın açıklaması düzenleyen Trabzon Demokratik Kadın Platformu adına konuşan Yaşar Bayram,  Trabzonspor başkan Hacıosmanoğlu'nun açıklamalarına tepki gösterdi

Trabzonspor başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu Trabzonspor-Gaziantepspor arasında dün oynanan maçın berabere bitmesi sonrasında ''Öleceksek de adam gibi öleceğiz,kadın gibi yaşamayacağız.şeklindeki açıklamanıya cevap veren Bayram şunları söyledi" Bizi kadın gibi yaşatmaya da kimsenin gücü yetmez'' dedi.

Hacıosmanoğlu sadece 2015 verilerine göre erkek şiddeti sebebiyle katledilen kadın sayısı 226'ya ulaşmışken yaptığı bu kadın düşmanı,cinsiyetçi açıklamayla kadınların daha fazla öldürülmesi,daha fazla katledilmesi için bir fetva vermiştir açıkça. Hacıosmanoğlu'nun yaptığı bu açıklama ülkemizde kadın düşmanlığını tırmandırırken aynı zamanda da kadın katillerini aklama çabasıdır.”dedi.

Öldürülen her hemcinsimizin arkasından katillerinin söylediği sözlerle ile Hacıosmanoğlu'nun dün yaptığı açıklama arasında hiçbir fark  Olmadığını belirten Bayram, “ Hacıosmanoğlu'nun bu söylemleri dile getirme cesaretini ise nereden aldığı hepimizin malumudur.Bu cesareti 'kadın erkek eşitliğine inanmıyorum' ,tecavüze uğrayan kadın doğursun gerekirse devlet bakar,kadın erkeğin bir adım gerisinde yürümeli,kadınlar sokakta kahkaha atmasın,hamile kadın sokakta yürümesin diyenlerden alıyor.

Her gün öldürülen yüzlerce kadını görmeyen zihniyet kadınların yaşayış biçimlerine müdahale ederken,kadınların bu yaşayışları nasıl olursa olsun,kadın nasıl yaşarsa yaşasın ''onlar'' için hep bir adım geridedir,hep erkeğin arkasındadır.Bu yüzden ''kadın gibi yaşamak'' bu erkek zihniyet için hakaret sayılıyor.Çünkü onlar 'erkek' gibi yaşıyorlar.Her gün beş kadını öldürerek,yüzlerce kadına tecavüz ederek rüştlerini ispat eden bu erkekler için kadın gibi yaşamak 'çok büyük' hakaret.İbrahim Hacıosmanoğlu ise bu erkek egemen sistemin erkek bekçilerinden yalnızca biri.Bu nedenle kadınlara hakaretler dizdiği bu açıklaması bizleri şaşırtmamıştır.Ancak biz kadınların yapılan bu kadın düşmanı açıklamalara artık tahammülümüz kalmamıştır.

Hacıosmanoğlu'nun ülkeyi hileli ihalelerle, hırsızlıkla, ahlaki tüm değerlerden yoksun ruh haliyle yönetenlerin Trabzon'daki işbirlikçisi olduğu "onun için ölürüm" söylemleriyle de daha önce teyit edilmiştir. Yapılan bu kadın düşmanı açıklamanın tüm kadınları hedef almasının yanında bu açıklama aynı zamanda Trabzonsporlu tüm kadınlara da yapılmıştır.Maçları takip eden,Trabzonspora gönül vermiş tüm kadın taraftarlar bu açıklama ile aşağılanmış ve dışlanmıştır. Kadın gibi yaşamak bu toplumda direnmek demektir.Trabzonsporlu kadınlar Hacıosmanoğlu'nun kadını aşağılayan,yok sayan,ötekileştiren bu söyleminin hemen ardından bir açıklama yayınlayarak futbolun erkek tekeline alınmasına müsade edilmeyeceği vurgulanmıştır.”şeklinde konuştu.

Bayram, “ Hacıosmanoğlu'nun yaptığı bu açıklamaya tüm kadınlar olarak öfkeliyiz. Öfkeliyiz çünkü bu kadın düşmanları ağızlarını her açtıklarında her gün onlarca kadın tacize uğruyor, her gün onlarca kadın tecavüze uğruyor, her gün onlarca kadın katlediliyor. Öfkeliyiz çünkü bu kadar futürsuzca cümleleri çıkıp kameralar önünde zerrece yüzleri kızarmadan söyleyebiliyorlar.

Bizler Karadeniz’de kadın gibi yaşamanın ne demek olduğunu Hacıosmanoğlu gibi kadın düşmanlarından değil, Hes direnişlerinde en ön saflarda yer alan kadınlardan öğrendik. Bizler Karadeniz’de kadın gibi yaşamanın ne demek olduğunu çimento fabrikasına karşı yaşam alanlarını savunan Tonyalı kadınlardan, yeşil yol’a karşı direnen Havva anadan öğrendik.Bu yüzden tacizcilerin, tecavüzcülerin, kadın katillerinin sırtını sıvazlayanlar,akıllarınca 'adam gibi' yaşayanlar ,Yeşil Yol'a Hes'e direnen kadınlar gibi ,Havva Anamız gibi onurlu,başı dik yaşayamayacaklardır

.Kadın düşmanlarından hesap soracağız.Bu kadın düşmanlarının her zaman karşısında olmaya sokaklarda, meydanlarda sesimizi yükseltmeye, yaşasın kadın dayanışması demeye devam edeceğiz.”dedi.

Haber : Şükrü Üçüncü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor