Trabzon'da sporculara büyük müjde!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında toplanan Belediye Meclisi, başarılı sporcu ve spor kulüplerini ödüllendirmek için hazırlanan ödül yönetmeliğini oy birliği ile kabul etti. Başkan Gümrükçüoğlu her zaman sporun

Trabzon'da sporculara büyük müjde!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında toplanan Belediye Meclisi, başarılı sporcu ve spor kulüplerini ödüllendirmek için hazırlanan ödül yönetmeliğini oy birliği ile kabul etti.

Başkan Gümrükçüoğlu her zaman sporun ve sporcunun yanında yer aldıklarını ifade ederek, yönetmeliğin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Meclis ayrıca katılımcı belediyeciliğe katık sağlamak amacıyla ‘Belediye Hizmetlerine Gönüllü Katılım Yönetmeliğini’ çıkardı. Başkan Gümrükçüoğlu Gönüllü Belediyeciliğin halka daha iyi hizmetler getireceğine inandıklarını ifade ederek, yönetmeliğin belediye hizmetlerinde gönüllü katılıma önemli katkı sağlayacağını söyledi.

dsc_8500.jpg

Başarıya ödül

Yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda üstün başarı gösteren ve derece alan öğrenci, sporcu, teknik yöneticiler ve antrenörler ile amatör spor kulüplerine yapılacak yardımlar için hazırlanan yönetmelik, spora ve sporcuya önemli katkılar sağlayacak.

Ödül yönetmeliğinde verilecek ödüller her birim için bir cumhuriyet altını karşılığı olan Türk parasını ifade ederken, ödüllerin ödenmesinde; ödüllerin hak edildiği müsabakaların yapıldığı yılın ilk iş günü İstanbul Altın Borsası’nda oluşan altın fiyatı esas alınacak.

Sosyal, kültürel, bilimsel ve benzeri organizasyonları kapsayan ödül yönetmeliğine göre büyüklerde olimpiyatlarda birinci olan sporcuya 20, ikinciye 10, üçüncüye 5, Dünya Şampiyonasında birinciye 10, ikinciye 6 üçüncüye 3, Avrupa Şampiyonasında birinciye 8, ikinciye 5, üçüncüye 2, Uluslararası ve diğer çoklu spor oyunlarında birinciye 6, ikinciye 4, üçüncüye 2 ve Türkiye Şampiyonasında birinciye 4, ikinciye 3 ve üçüncüye 2 birim ödül verilecek.

Ümitler, gençler ve yıldızlarda ise olimpiyatlarda birinci olan sporcuya 15, ikinciye 8, üçüncüye 4, Dünya Şampiyonasında birinciye 8, ikinciye 5, üçüncüye 3, Avrupa Şampiyonasında birinciye 6, ikinciye 4, üçüncüye 2, Uluslararası ve diğer çoklu spor oyunlarında birinciye 5, ikinciye 3, üçüncüye 2, Türkiye Şampiyonasında birinciye 3, ikinciye 2, üçüncüye ise 1 birim ödül verilecek. Bu ödüller en fazla verilecek miktarlar olarak kabul edilen yönetmeliğe göre takım oyunlarında belirtilen ödülün yüzde 50’si, teknik yöneticiler ve antrenörlere ödülün yüzde 50’si verilir ifadeleri yer aldı.

dsc_8502-001.jpg

Başarılı amatör spor kulüplerine büyük destek

Ödül yönetmeliğine göre şampiyon amatör spor kulüplerine önemli destek verilecek. Buna göre;

2. amatör ligde şampiyon olup 1. amatör lige çıkma hakkını kazanan kulüplere 10.000 TL, 1. amatör ligde şampiyon olup BAL ligine çıkma hakkını kazanan kulüplere 20.000 TL, BAL liginden TFF üçüncü futbol ligine çıkma hakkını kazanan kulüplere 40.000TL, voleybol bayan ve erkek takımlarında 1. kümeden bölgesel çıkma hakkını kazanan spor kulüplerine 5000 TL, Bölgesel ligden 3. voleybol ligine çıkma hakkını kazanan kulüplere 10.000TL, basketbolda ise 1. kümeden bölgesel lige çıkma hakkını kazanan kulüplere 5000 TL, bölgesel ligden 2. Lige çıkma hakkını kazanan kulüplere 10.000 TL, hentbolda ise amatörden 2. lige çıkma hakkını kazanan kulüplere 5000 TL para ödülü verilecek.

Yönetmelikte 2015 yılı içinde başarılı olan ferdi sporcu ve spor kulüpleri için meclise verilen önergelerin bu yönetmelik kapsamında değerlendirileceği ifadesi de yer alırken, Başkan Gümrükçüoğlu sporun zirve kenti Trabzon’un var olan misyonuna katık sağlamak amacıyla sporu ve sporcuyu desteklemeye devam edeceklerini söyledi.    

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler