Trabzon Emniyeti'nden servis sürücülerine eğitim!

Okulların açılmasına az bir zaman kala Trabzon’da Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı çerçevesinde servis sürücülerine eğitim verildi. Yaklaşık 3 yıl önce uygulamaya koyulan Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planının hedefi 202

Trabzon Emniyeti'nden servis sürücülerine eğitim!

Okulların açılmasına az bir zaman kala Trabzon’da Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı çerçevesinde servis sürücülerine eğitim verildi.

Yaklaşık 3 yıl önce uygulamaya koyulan Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planının hedefi 2020 yılına kadar trafik kazalarından kaynaklanan ölümlerin yüzde 50 oranında azaltılması olduğu açıklandı.

Eylem planı kapsamında okul servis sürücülerine, velilere ve öğretmenlere trafik ve ilkyardım eğitimi verilmesi, kendilerine trafik bilinci kazandırılması olduğu kaydedildi. Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Turgay Özkan, ulaşımda yolcu güvenliğinin önemine işaret ederek okulların açılmasına az bir zaman kala Trabzon’daki servis sürücüleri bir dizi eğitime tabi tutulduğunu belirtti.

Müdür Özkan, “Bu konuya eylem planında özellikle vurgu yapılmış olmasının haklı nedenleri vardır. Öncelikle okul servis sürücüleri, benzer görevi yapan meslektaşlarından farklı olarak yetişkin olmayan yolcuların ulaşımı ve güvenliğinden sorumludurlar. Takdir edersiniz ki servis hizmetini kullanan çocuklarımızdan, trafikte biz yetişkinlerden beklediğimiz ve hatta zaman zaman göremediğimiz sorumlu davranışları sergilemelerini beklemek çok doğru bir yaklaşım değildir. Bu nedenle servis sürücülerinin çocuklarımızın güvenliği için hem daha bilgili, daha dikkatli ve daha sabırlı olmaları hem de kurallara bizzat uyarak örnek olmaları gerekmektedir. Aynı şekilde bu hususta öğrencilerimizin aileleri ve sorumlu öğretmenlerimizin de daha bilinçli ve hassas olmaları, rol ve sorumluluklarının farkında olmaları gerekmektedir.

20150911aw523143_01.jpg

Bu doğrultuda okul servisi sürücülerimizin trafik güvenliği, güvenli sürüş teknikleri, stres yönetimi, iletişim kurma becerileri ve mesleği etkileyen psikolojik faktörler konularında bilgilendirilmeleri ve öğrenci velileri ile öğretmenlerimizin bu konuda bilinçlendirilmeleri amacıyla İçişleri Bakanlığı (Emniyet Genel Müdürlüğü), Milli Eğitim Bakanlığı (Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü) ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’nun katılımıyla 'Okul Servis Araçları Şoförlerine Yönelik Trafik Eğitimi İşbirliği Protokolü' hazırlanmıştır. Bu bağlamda İlimizde Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'nün koordinesinde İlimiz Okul servis sürücülerine yönelik 2015 yılı Mayıs ve Eylül aylarında 290 Okul Servis Şoförlerine eğitmenlerimiz tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Olgunlaşma Enstitüsü'nün eğitim salonunda 2 şer gün toplam 12 saat süren eğitim verilmiştir. Bu eğitimler aralıklarla verilmekte ve mevzuat değişiklileri yapılması halinde Eğitimler verilmeye devam edilecektir” dedi.

20150911aw523143_02.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor