Tekelioğlu'ndan sitem: Gençlere şans verilmiyor

Trabzonspor Altyapı Sorumlusu Sadi Tekelioğlu, gençlerin altyapıdan çok donanımlı, çok eğitimli ve iyi yetiştiklerini ancak profesyonel takımlarda gerekli şansı bulamadıklarını söyledi.   Okullararası gençler futbol yarı final müsabakalarını izlemek üzere

Tekelioğlu'ndan sitem: Gençlere şans verilmiyor
Trabzonspor Altyapı Sorumlusu Sadi Tekelioğlu, gençlerin altyapıdan çok donanımlı, çok eğitimli ve iyi yetiştiklerini ancak profesyonel takımlarda gerekli şansı bulamadıklarını söyledi.
 
Okullararası gençler futbol yarı final müsabakalarını izlemek üzere Sinop'a gelen Tekelioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi ve diğer takımları izlemek için şehirde bulunduğunu söyledi.
 
Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi'nin geçen yıl dünya şampiyonu olduğunu hatırlatan Tekelioğlu, "Şimdi Sinop'ta yapılan finallerde ilk 8 takım içerisindeyiz. Hedefimiz önce Türkiye, ardından Avrupa şampiyonluğu. İnanıyoruz ki çocuklar Avrupa şampiyonu olur ve dünyada bir ilki gerçekleştirirler. Bir okulun önce dünya şampiyonu, arkasından da Avrupa şampiyonu olması bize gurur verir." dedi.
 
Bir gazetecinin "Son yıllarda Trabzonspor'da gözle görülür bir düşüş yaşanıyor, altyapıdan yetişen futbolcuların Türkiye'deki başarılarının yanı sıra dünya şampiyonluğunu elde etmeleri bir tezat teşkil etmiyor mu" sorusu üzerine Tekelioğlu, şunları kaydetti: 
 
"Trabzonlular ve bir futbol adamı olarak bizim en büyük sıkıntımızın başında bu geliyor. Çocuklarımız altyapıdan çok donanımlı, çok eğitimli ve iyi yetişiyorlar ancak profesyonel takımlarda gerekli şansı bulamıyorlar. Yoksa bu çocukların hepsi yetenekli oyuncular ama yeteneklerinin sergilenmesi için onlara şansın verilmesi lazım. Maalesef şans verilmiyor. Çocuklar uzun süre, 10 yıl gibi eğitim alıyor. 19- 20 yaşından sonra ya Bölgesel Amatör Lig'e dönüyor ya da 3. Lig'de kaybolup gidiyorlar. Bunun önlemenin yolu, bütün takımların pilot takım kurması veya anlaştığı bir takımla çocukların futbol hayatının devam etmesinin sağlanması."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler